Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Prilyckegatan 429

Hisings Kärra

4 rum
103.5 kvm
3 195 000 kr
7 726 kr/mån

Trivsamt radhus i familjevänligt område med balkong och uteplats!

Vi kan nu erbjuda detta välplanerade radhus på Prilyckegatan 429 med balkong och uteplats. Bostadens 103,5 kvm är väldisponerade över två våningsplan där övre plan präglas av stillsamhet och lugn där bostadens sovrum lägligt är placerade. Entréplanet inrymmer ett fullutrustat Myresjökök med matplats för minst 6 personer och ett rymligt vardagsrum som öppnar upp en härlig uteplats med soligt läge större delen av dagen. Badrum finns på respektive våningsplan där nedervåning har dusch och övervåning har badkar och tvättutrustning.
Här bor ni med närhet till fina naturområden, skolor, fotbollsplan, ridklubb och Kärra centrum där flertalet servicebutiker finns. Ni kan enkelt ta er in till Göteborgs innerstad via goda kommunikationer.
Pris
3 195 000 kr
Månadsavgift
7 726 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband samt bostadsrättstillägg. (Avgiften inkluderar ett obligatoriskt värmetillägg på ca 918 kr/månad).
Boarea
103.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Radhus
Andel i föreningen
1.39658%
Andel av årsavgift
1.39658%
Indirekt nettoskuldsättning
407 981 kr
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1989
Lgh.nr
73
Gatuadress
Prilyckegatan 429
Postadress
42532 HISINGS KÄRRA

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Prilyckegatan 429-1
 Prilyckegatan 429-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Prilyckegatan 429-3
 Prilyckegatan 429-4
 Prilyckegatan 429-5
 Prilyckegatan 429-6
 Prilyckegatan 429-7
 Prilyckegatan 429-8
 Prilyckegatan 429-9
 Prilyckegatan 429-10
 Prilyckegatan 429-11
 Prilyckegatan 429-12
 Prilyckegatan 429-13
 Prilyckegatan 429-14
 Prilyckegatan 429-15
 Prilyckegatan 429-16
 Prilyckegatan 429-17
 Prilyckegatan 429-18
 Prilyckegatan 429-19
 Prilyckegatan 429-20
 Prilyckegatan 429-21
 Prilyckegatan 429-22
 Prilyckegatan 429-23
 Prilyckegatan 429-24
 Prilyckegatan 429-25
 Prilyckegatan 429-26
 Prilyckegatan 429-27
 Prilyckegatan 429-28
 Prilyckegatan 429-29
 Prilyckegatan 429-30

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall / Klädkammare

Ni välkomnas in i bostaden genom hallen där plats finns för avhängning. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet i entrén ligger grått klinkergolv som sedan övergår till ekparkett.

Från hallen nås klädkammaren med gott om plats för förvaring.

Kök

Modernt och smakfullt Myresjökök med gott om plats för större matbord intill det stora fönsterpartiet. Härlig öppen yta och känsla av gemenskap med stora arbetsytor samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Vita köksluckor och ovan bänkskiva sitter vitt kakel som stänkskydd. Utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Väggarna är bredspacklade och på golvet ligger ekparkett.

Från vardagsrummet når ni bostadens stora uteplats med soligt läge större delen av dagen. På altanen finns gott om plats för loungemöblemang samt matbordsmöbel.

Badrum

Bostadens första badrum är beläget på entréplan. Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet med trivsam golvvärme. Utrustningen består av wc, handfatskommod, spegel och dusch.

Övre plan

Från hallen nås övre plan där det finns tre sovrum, ytterligare ett badrum och en stor klädkammare med gott om plats för förvaring.

Sovrum 1, 2 & 3

Masterbedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, förvaringsmöblemang och skrivbord om så önskas. Här fylls rummet av ett vackert ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti. Härifrån nås bostadens mysiga balkong. Tapetserade väggar och parkettgolv är genomgående i alla sovrummen.

Bostadens två andra sovrum har plats finns för säng med tillhörande sängbord, skrivbord och förvaringsmöblemang. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i klädkammaren utanför sovrummen.

Badrum

På övre plan finner ni bostadens andra badrum med linoleumgolv och helkaklade väggar i vitt och blått. Utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp, badkar samt tvättmaskin. Naturligt ljusinsläpp tack vare fönster.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd, uteförråd samt ett vindsförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1989
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
10 800 kr
Övrigt
1 200 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
12 000 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten övrigt avser parkering.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-01-31)
Primärtenergital
156 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Ja

Förening

Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 42
Org.nummer
749400-1022
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Avtalet sträcker sig till 2029.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
92 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2021 - Betongpannor, loftgångar och betongfasader - röda hus.
2021 - Underhåll samtliga förråd, carportar och miljöhus samt takfläktar inkl huvar.
2022 - Asfaltering (ytterområden)
2023 - Byte fönster och balkongdörrar etapp 1
2024 - Byte fönster och balkongdörrar etapp 2
2025 - Byte fönster och balkongdörrar etapp 3
Gårdsplats
Mitt i föreningsområdet finns en stor lekplats, en innebandyplan/basketplan samt en liten fotbollsplan.
Parkering
I föreningen finns det tillgång till 58 öppna parkeringar utan el, 65 carportar utan el och 5 husvagnsparkeringar. Öppen parkering 100 kr/mån, Carport 200 kr/mån, Husvagnsparkering 200 kr/mån. P-plats till nyinflyttad går före kön om boende redan har 1 parkering.
Föreningen tillåter max 2 parkeringar per hushåll och då aldrig 2 carportar. I dagsläget finns tre stycken öppna parkeringar tillgängliga.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Comhem. Fiber är indragen via Open Infra.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Riksbyggen.
Övrigt
Förråd som tillhör finns i anslutning till lägenheten. Vidare har man via föreningen tillgång till bastu, cykelförråd, föreningslokal samt tvättstuga i ett separat hus.
Varje lägenhet har tillgång till ett källarförråd i föreningens skyddsrum. Det finns även en föreningslokal som kan hyras ut av föreningens medlemmar för fester och övernattning. Föreningen har också en väl utrustad tvättstuga med fem nya tvättmaskiner, varav en mattvättmaskin en torktumlare, två torkrum med avfuktare samt en mangel.
Medlemmarna i föreningen har även tillgång till bastu och cykelförråd. Det finns också ett verktygsförråd med olika trädgårdsredskap mm. att låna.
Allmänt om föreningen
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 42 består av 92 bostadsrättslägenheter och innehar tomträtten till fastigheten Kärra 86:1 med adress Prilyckegatan 317-451. Föreningen bildades år 1966. Kärra centrum ligger enbart 600 meter ifrån föreningen med en stor ICA-affär, godisbutik, bank, PUB, Frisör, Pizzeria och konditori. En av Kärras många förskolor ligger granne med föreningen och grundskolan ligger på ungefär 500 meters avstånd.

Kontroll med styrelsen 2023-06-20. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.