Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Hansagatan 15

Kungälv

2 rum
40 kvm
1 890 000 kr
3 716 kr/mån

Nyproducerad tvåa med stor uteplats i Kungälv!

Nu finns möjligheten att förvärva en mycket trivsam och nyproducerade tvåa om 40 kvm med en fin uteplats ovanför markplan med begränsad insyn. Bostaden erbjuder en social och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök vilket bjuder in till social samvaro och gemenskap. Stora fönsterpartier ger lägenheten ett behagligt ljusflöde och bidrar till en luftig atmosfär. Hög bekvämlighet med ett fullutrustat kök, badrum med egen tvättutrustning och goda möjligheter till förvaring. Ljusa och stilrena ytskikt vilket gör det enkelt att sätta sin egen prägel på hemmet.

Här bor ni med närhet till Kungälv centrum där utbudet är rikt. På andra sidan vägen finner ni det nybyggda shoppingcentrat Kongahälla Center som erbjuder all tänkbar service. Här har du nära till av- och påfarter till E6 och dessutom ligger nya resecentrum i anslutning till bostadsområdet med ett tiotal hållplatslägen för buss. Centrala Göteborg nås med bil eller buss på bara 20 minuter.

OBS: Bostaden är ej färdigbyggd. Kontakta mäklaren för genomgång gällande projektet. För mer information om projektet: https://www.riksbyggen.se/bostad/vastra-gotalands-lan/kungalvs-kommun/kungalv/brf-kaprifolen/
Tillträde: Sker i etapper med start preliminärt början av 2024.
Pris
1 890 000 kr
Månadsavgift
3 716 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme
Boarea
40 kvm (enligt den ekonomiska planen)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.006908%
Andel av årsavgift
0.005242%
Våningsplan
1 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2024
Lgh.nr
5011
Gatuadress
Hansagatan 15
Postadress
44248 Kungälv

Visning

OBS! Ej visning, bostaden är under nyproduktion.
Fyll i din intresseanmälan nedan alternativt kontakta mäklaren för mer info.
Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Hansagatan 15-1
 Hansagatan 15-2

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen och slås direkt av välvalda materialval och stilrena ytskikt. Golven har 3-stav mattlackad ekparkett och målade vita väggar vilket är genomgående i bostaden. Här finns plats för avhängning och förvaring i en skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning med stora fönsterpartier som bidrar med ett fint ljusinsläpp. Plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang och matgrupp för fyra personer. Härifrån nås bostadens härliga uteplats.

Kök

Skåpinredning från Vedum med vita släta luckor och lådor samt handtag i aluminium. Platina grå bänkskiva i laminat och LED-belysning under väggskåp. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro samt kombinerad kyl och frys.

Badrum

Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv i kombination med vita väggar.
Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, dusch med vikbara dörrar i klarglas, handdukstork, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, platinagrå arbetsbänk av laminat samt ett väggskåp ovanför bänk. Dimbara spotlights i taket.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2024
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
1 av 6. Hiss finns.
Renovering
Energideklaration kommer att utföras när byggnaden är klar.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Vatten/avlopp
1 500 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
6 600 kr
Driftkostnaden är uträknad per år enligt schablon eftersom ingen har bott i lägenheten ännu och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Energiklass

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
Riksbyggen Brf Kaprifolen
Org.nummer
769639-0116
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
99 st
Antal lokaler
2 st
Inre reparationsfond
526 297 kr
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Inga renoveringar planerade.
Föreningen följer en underhållsplan.
Gårdsplats
På gården finns 2 st miljörum, 2 st cykelrum och 4 st barvagnsrum/rullstolsfrd/laddningsrum.
Parkering
Hyra för garageplats är 1500 kr/mån inkl moms samt kostnad för elförbrukning laddstolpe.
Gemensamma utrymmen
Det finns även en gemensam föreningslokal med övernattningsmöjlighet, vilket gör det enkelt att ha gäster även för de som bor i de mindre lägenheterna.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till gruppanslutning med tv, bredband och telefoni via Tele2.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.
Allmänt om föreningen
Riksbyggen Brf Kaprifolen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2020. I föreningen finns 99 lägenheter. Till föreningen hör adresserna Fräknegränd 3, Hansagatan 15-19, Torpe gränd 4 442 47 Kungälv. Inflyttning i lägenhetern beräknas ske med början i januari månad 2024.

Informationen ovan är tagen från föreningens ekonomiska plan samt stadgar 2023-04-13. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Övrigt

Vån 1

Kungälv

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.