Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Brahegatan 8A

Gamlestaden

2 rum
58 kvm
1 895 000 kr
4 581 kr/mån

Charmig 2:a i hjärtat av Gamlestaden!

Varmt välkomna till Brahegatan 8A och denna välplanerade tvårummare fördelat på 58 kvadratmeter. Genom hela bostaden löper stilrena materialval och präglas av genomgående charm. Fantastiskt ljusinsläpp tack vare fönster i olika väderstreck. I denna mycket charmiga lägenhet erbjuds smarta lösningar och rymliga ytor. Praktiskt kök med gott om förvaringsmöjligheter, ett vardagsrum som bjuder in till gemenskap, ett ljust och trevligt sovrum och sist ett helkaklat badrum med golvvärme samt förberett för tvättmaskin.

Här bor ni i ett expansivt område där det är nära till såväl matbutiker, kaféer och träningsanläggningar. Serneke Arena som befinner sig en kort distans bort erbjuder Skidome och sporthallar för exempelvis innebandy, fotboll och volleyboll. Från Gamlestaden tar ni er med goda kommunikationer enkelt in till de centrala delarna av Göteborg på bara några minuter.
Pris
1 895 000 kr
Månadsavgift
4 581 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband
Boarea
58 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.00967%
Andel av årsavgift
2.00665%
Indirekt nettoskuldsättning
722 234 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1929
Lgh.nr
310
Gatuadress
Brahegatan 8A
Postadress
41514 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Brahegatan 8A-1
 Brahegatan 8A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Brahegatan 8A-3
 Brahegatan 8A-4
 Brahegatan 8A-5
 Brahegatan 8A-6
 Brahegatan 8A-7
 Brahegatan 8A-8
 Brahegatan 8A-9
 Brahegatan 8A-10
 Brahegatan 8A-11
 Brahegatan 8A-12
 Brahegatan 8A-13
 Brahegatan 8A-14
 Brahegatan 8A-15
 Brahegatan 8A-16
 Brahegatan 8A-17
 Brahegatan 8A-18
 Brahegatan 8A-19

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i den rymliga hallen som erbjuder plats för avhängning och förvaring i en garderobsvägg. Väggarna är vitmålade med avbrott för en grå fondvägg och på golvet ligger en ekparkett.

Kök

Vidare in i bostaden välkomnas ni in i köket. Här finns gott om förvaring och arbetsyta. Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i ek sitter vitt kakel som stänksskydd. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, kyl och frys i fullhöjd, ugn och diskmaskin. Plats finns för matsalsgrupp. Vitmålade väggar tillsammans med laminatgolv.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt skrivbord eller en mindre matsalsgrupp om så önskas. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Vita väggar med avbrott för en grön fondvägg och på golvet ligger ekparkett.

Sovrum

Mysigt sovrum med målade väggar och ekparkett på golvet. Plats finns för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang.

Badrum

Stilrent badrum med vitt kakel som pryder väggarna och grått klinkergolv med komfortgolvvärme. Inredningen består av duschhörna, toalett, handfatskommod med ovansittande spegelskåp. Förberett för tvättmaskin.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
2018 - Säkerthetsdörr installerad
2019 - Stambyte, nya fönster
2020 - Nytt badrum
2022 - Ny diskmaskin, nytt golv i köket

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 560 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 160 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-03-12)
Primärtenergital
138 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Förening

Namn
BRF Koljan i Gamlestaden
Org.nummer
769614-2855
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
45 st varav 4 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
2007-2008 Renovering av badrum
2007 Nya maskiner till tvättstugan
2008 Omputsning av fasad
2013 Byte ventilationssystem
2015 Relining av stammar på Brahegatan
2018 Ny tvättmaskin i tvättstugan på Brahegatan
2018 Nya portlås med tag
2019 Inventera staus på badrum samt fönster på Brahegatan
2023 Trapphusen är upprustade
Alla byggnader som BRF äger har fått nytt tak, nyputsad fasas och nymålad utsidan samt Nyproduktion av bostadsrätter i form av vindslägenheter som är blev klara 2022/ 2023.
Parkering
Föreningen har 12 stycken parkeringsplatser, till dessa är det separat kö. Det finns dock möjlighet att hyra parkering i parkeringshuset på andra sidan gatan.För övrigt så råder boendeparkering i området.
TV/bredband
Kabel-TV samt bredband via Telenor som ingår i månadsavgiften.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Vindsförråd, cykelförråd, barnvagsförråd samt två tvättstugor innehar föreningen.
Allmänt om föreningen
Brf Koljan i Gamlestaden bildades 2006 och samma år förvärvade föreningen fastigheterna Gamlestaden 7:8, 7:9, 7:10 samt 7:29. Fastigheterna bebyggdes 1929 och består av 2 flerbostadshus. Byggnadernas taxerade totalyta är 3112kvm varav 2689kvm utgör lägenhetsyta.
Föreningen består utav 45 lägenheter varav 41 upplåts med bostadsrätt och 4 lägenheter samt 3 lokaler upplåts med hyresrätt.
Till BRF hör även 2 restauranger samt en kemtvätt.

Gamlestaden

Spännande historia!

Gamlestaden går långt tillbaka och har en intressant historia men även många planerade och pågående projekt. Ungefär där Gamlestadstorget ligger idag fanns på 1500-talet föregångaren till vårt nuvarande Göteborg som kallades Nylöse. När då Göteborg skapades, år 1921, flyttades stadens köpmän in från Nylöse och kvar blev ”gamla staden” och är det vi idag benämner som Gamlestaden. Några hundra år senare står stadsdelen under ständig utveckling och nya bostäder, kontor, butiker och utökad kollektivtrafik har bildats.


Närhet till det mesta

Här bor ni med närhet till det mesta. Det finns inom nära räckhåll flera restauranger, butiker, caféer, matbutiker och träningsanläggningar. Området erbjuder dessutom vårdcentral och flertalet skolor allt från förskola till högstadium. Populära Bellevue marknad har utställare som säljer allt från mat till elektronik och kläder.
Ni tar er enkelt runt Göteborg eller till önskad plats via både buss och spårvagn. Här finns dessutom Pendelstation som åker mellan Trollhättan och Göteborgs Centralstation. Om cykel är att föredra tar ni er enkelt via cykelväg hela vägen in till city.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.