Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Hjälmavägen 18B

Nolvik

4 rum
132.4 kvm
4 998 kr/mån

Parhus med genomgående moderna materialval!

Varmt välkomna till denna välplanerade och moderna fyrarummare på två plan. I Bostaden finner ni ett snyggt grått kök med gott om köksskåp för förvaring där det även finns en fristående köksö med plats för matgäster. I öppen planlösning men ändå separat uppdelat finner ni vardagsrumsdelen med utgång till den stora uteplatsen som sträcker sig kring bostaden. Här finns även en egen gräsmatta som bjuder in till lek och tillställningar. På övre plan finner ni de stillsamt belägna sovrummen tillsammans med bostadens andra badrum.
Ett havsnära boende med härlig natur som cirkulerar runt omkring där ni har Björlanda som erbjuder matbutiker, kyrka, skolor och goda kommunikationer.
Månadsavgift
4 998 kr/mån
Antal rum
4 rum
I avgiften ingår VA, sophämtning och parkeringsplats.
Boarea
132.4 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018
Lgh.nr
A1102
Gatuadress
Hjälmavägen 18B
Postadress
42363 Torslanda

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Hjälmavägen 18B-1
 Hjälmavägen 18B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Hjälmavägen 18B-3
 Hjälmavägen 18B-4
 Hjälmavägen 18B-5
 Hjälmavägen 18B-6
 Hjälmavägen 18B-7
 Hjälmavägen 18B-8
 Hjälmavägen 18B-9
 Hjälmavägen 18B-10
 Hjälmavägen 18B-11
 Hjälmavägen 18B-12
 Hjälmavägen 18B-13
 Hjälmavägen 18B-14
 Hjälmavägen 18B-15
 Hjälmavägen 18B-16
 Hjälmavägen 18B-17
 Hjälmavägen 18B-18
 Hjälmavägen 18B-19
 Hjälmavägen 18B-20
Entréplan Hjälmavägen 18B-21
Entréplan
Övre plan Hjälmavägen 18B-22
Övre plan
 Hjälmavägen 18B-23
 Hjälmavägen 18B-24

Rumsbeskrivning

Entréplan

I hallen ligger ljust klinkergolv och väggarna är ljust målade. Här finns gott om plats för avhängning samt förvaring i en skjutdörrsgarderob från Ballingslöv.

Kök / Vardagsrum

Ljus askparkett och ljust målade väggar. Kök från Ballingslöv med varmgråa skåpsluckor och stänkskydd i vitt kakel ovan arbetsbänken i laminat. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin, mikro samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är från Siemens. Gott om plats för matbord finns för det större sällskapet, även vid den fristående köksön.

I öppen planlösning med kök finner ni vardagsrummet som har en avstickande mörk fondvägg. Plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang och TV-möbel. Härifrån nås även bostadens härliga altan som sträcker sig runt halva huset med tillhörande trädgård.

Badrum

Ljust klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Utrustningen består av WC, dusch med vikbara glasdörrar, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt tvättutrustning i form av tvättmaskin och torktumlare. Ovan ligger arbetsbänk och förvaringsskåp. Här sitter även frånluftsvärmepumpen.

Övre plan

En trappa upp finner ni bostadens tre sovrum, en klädkammare och ett badrum.

Sovrum 1-3

Master bedroom har parkettgolv och målade väggar i grått, plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i tre garderober.
Det mellersta sovrummet har parkettgolv och målade väggar i en rosa nyans. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring i två garderober.
Det mindre sovrummet har parkettgolv och målade väggar i en rosa nyans. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord och skrivbord - även här finns goda förvaringsmöjligheter i två garderober.

Badrum

Det andra badrummet har helkaklade väggar i vitt och ljust klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt badkar.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme i bottenplan, radiatorer övre plan
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
2. Hiss finns ej. Våning 1 & 2.

Driftkostnader

Hushållsel
12 000 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
14 000 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Posten el avser även uppvärmning.

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja
Parkering
Ja

Förening

Namn
Brf Nolviksängar
Org.nummer
769633-1078
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
10 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Nyproducerades 2018 så inga renoveringar utförda.
Parkering
Till bostaden hör två parkeringsplatser.
TV/bredband
Fiber för bredband finns till bostaden. Abonnemang för TV, bredband och telefon tecknas separat av varje bostadsrättsinnehavare.
Övrigt
Till föreningen hör gemensamhetsanläggningar som som väg, stenlagda parkeringsplatser samt gräsytor med planteringar.

Som medlem i bostadsrättsföreningen finns även möjlighet att bli medlem i Stugan, en förening genom vilken man ges tillgång till Grågåsholmen-en egen liten ö med fotbollsplan, bryggor, grillplats och vackra klippor. Perfekt en härlig sommardag!
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Nolvik 2:115, 2:139, 2:140, 2:141 och 2:142 som bebyggdes 2018. Fastigheterna består av 10 lägenheter. Varje bostad har tillgång till två parkeringsplatser.

Nolvik

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.