Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Lerum Andersvägen 112

Lerum

2 rum
60 kvm
1 700 000 kr (slutpris)
4 825 kr/mån
Såld

Trevlig tvåa med inglasad balkong i Lerum centrum!

Ta hissen högst upp i huset och stig in i denna välplanerade tvåa med ett centralt läge i Lerum. Bostaden erbjuder en inglasad balkong i soligt sydvästläge med sjöutsikt och naturen som närmsta granne. Invändigt är bostaden i gott skick med löpande ekparkett och goda förvaringsutrymmen. Badrummet skall totalrenoveras i samband med stambytet. Från ytterdörren kan du via en kort promenad ta dig in till Lerum centrum eller till de goda kommunikationerna som smidigt tar dig in till centrala Göteborg via tåg eller buss. Här bor du med närhet till det mesta såsom diverse butiker, restauranger, skolor samt badplatsen Aspen. Välkomna!
Slutpris
1 700 000 kr
Månadsavgift
4 825 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, V/A, bredband, TV samt sopor.
Boarea
60 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.31845%
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1965
Lgh.nr
146
Gatuadress
Lerum Andersvägen 112
Postadress
44330 Lerum

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Lerum Andersvägen 112-1
 Lerum Andersvägen 112-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Lerum Andersvägen 112-3
 Lerum Andersvägen 112-4
 Lerum Andersvägen 112-5
 Lerum Andersvägen 112-6
 Lerum Andersvägen 112-7
 Lerum Andersvägen 112-8
 Lerum Andersvägen 112-9
 Lerum Andersvägen 112-10
 Lerum Andersvägen 112-11
 Lerum Andersvägen 112-12
 Lerum Andersvägen 112-13
 Lerum Andersvägen 112-14
 Lerum Andersvägen 112-15
 Lerum Andersvägen 112-16
 Lerum Andersvägen 112-17
 Lerum Andersvägen 112-18
 Lerum Andersvägen 112-19
 Lerum Andersvägen 112-20
 Lerum Andersvägen 112-21
 Lerum Andersvägen 112-22

Rumsbeskrivning

Hall

Från loftgången stiger ni in i en hall med klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning.

Kök

Klinkergolv och vitmålade väggar med en ljus fondvägg. Vitt kök och ovan bänkskivan i grå laminat sitter vitt kakel. Maskinparken består av spishäll från 2019, fläkt, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här finns plats för ett matbord för ca 4 personer invid fönstret.

Från köket nås en rymlig klädkammare.

Vardagsrum

Parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås bostadens inglasade balkong i sydvästläge.

Sovrum

Parkettgolv och väggar målade i vitt och beige. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i flertalet garderober.

Badrum

Plastmatta och helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat med ovansittande spegel samt dusch.
OBS! Badrummet kommer att totalrenoveras i samband med stambyte

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1965
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F & FT
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 680 kr
Övrigt
300 kr
Summa
5 580 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2011-08-15)
Prestanda
147 kWh/m2/år

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Åkanten i Lerum
Org.nummer
763500-1360
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
278 st
Antal lokaler
4 st
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Inre reparationsfond
487 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1990-talet utfördes fasadrenovering, fönsterbyte.
2003 Samtliga V/A-stammar i kök och badrum renoverades med metoden relining.
2008 Nya varmvattenledningar installerades. Samma år utfördes radonmätning av fastigheten med godkänt resultat.
2008-2009 Renoverades föreningens tvättstugor.
2009 Fönsterbyte i loftgångar.
2011 Energideklaration utfördes. Balkonger underhölls och klinkersarbete utfördes i entreér. OVK-besiktning av ventilationen och besiktningsanmärkningar åtgärdades.
2011-2012 Genomfördes en geologisk undersökning av byggnaden på Lerum Andersvägen 110.
2012 Gjordes en utredning av avloppsstammar.
2013 Genomfördes ett lyft och pålning av grunden vid Lerum Andersvägen 110.
2014 Ett bullerplank byggdes mot motorvägen.
2016 Underhållsplanen uppdaterades. Tre hissar byttes ut.
2018 OVK genomfördes (godkänd).
2019 renoverades föreningslokalen.

I dagsläget pågår en stamrenovering som förväntas vara klar 2020.
Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som upprättades 2013.
Parkering
I föreningen finns 145 parkeringsplatser som kan hyras för 190 kr/månad samt 127 garageplatser som kan hyras för 425 kr/månad. Separat kösystem där det i dagsläget är kö till garageplatserna men det finns lediga parkeringsplatser. För köplats, kontakta vicevärd Malin Pegrén via tel: 010-442 22 90 eller mail malin.pegren@hsb.se
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Telia.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Inga beslutade avgiftsförändringar finns för 2019. (2019-06-11)
Övrigt
Cykel - och barnvagnsrum finns gemensamt i föreningen. Till varje lägenhet hör ett förråd och det finns extra förråd att hyra.
Två gemensamma soprum med återvinning finns. Två gånger/år sätts containrar ut för att slänga grovsopor.
Allmänt om föreningen
Brf Åkanten bildades 1962 och äger fastigheterna Almekärr 3:55-56, 3:58-60 samt 3:62 i Lerum. I föreningen finns 278 lägenheter och 4 lokaler med adresserna Lerum Andersvägen 5 och 78-144 och den totala bostadsytan är 19 419 kvm.

För att bli medlem i föreningen måste köparen bli medlem i HSB. Årsavgiften för HSB är 300 kronor och en medlemsandel om 500 kronor som återfås vid ett eventuellt utträde samt 25 kronor i serviceavgift.

Lerum

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta