Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Fritiof Anderssons gata 7

Eriksberg

2 rum
44.8 kvm
2 730 000 kr (slutpris)
2 043 kr/mån
Såld

Radhuskänsla i miniformat med solig uteplats & inglasad uterum!

I lugn och vacker miljö på Eriksbergsplatån bor man med direkt närhet till den maritima miljön som kännetecknar Norra Älvstranden. Lägenheten har ett bekvämt läge i markplan men ligger ändå insynsskyddat tack vare att det är en ca 1,5 meters platå upp från gatan och avskärmas av en grönskande häck och staket. Härlig uteplats med inglasat uterum i västerläge som bjuder på sol från lunchtid till solnedgången. Här finns även odlingsmöjligheter för den med gröna fingrar. Lägenheten nyproducerades 2015 så allt är nytt med hög standard och det är perfekt planlösning med yteffektiv planering. Öppet samband mellan kök och vardagsrum, sovrum med gott om förvaring samt stort badrum med tvättmöjlighet. Här bor man i ett underbart område med närhet till allt samt otroliga restauranger som Piga och IMO.
Slutpris
2 730 000 kr
Månadsavgift
2 043 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer obligatoriskt tillägg om 247kr/mån för kabel-tv, telefoni samt bredband. Separat mätning av el och vatten.
Boarea
44.8 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.71165%
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2015
Lgh.nr
141
Gatuadress
Fritiof Anderssons gata 7
Postadress
41767 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Fritiof Anderssons gata 7-1
 Fritiof Anderssons gata 7-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Fritiof Anderssons gata 7-3
 Fritiof Anderssons gata 7-4
 Fritiof Anderssons gata 7-5
 Fritiof Anderssons gata 7-6
 Fritiof Anderssons gata 7-7
 Fritiof Anderssons gata 7-8
 Fritiof Anderssons gata 7-9
 Fritiof Anderssons gata 7-10
 Fritiof Anderssons gata 7-11
 Fritiof Anderssons gata 7-12
 Fritiof Anderssons gata 7-13
 Fritiof Anderssons gata 7-14
 Fritiof Anderssons gata 7-15
 Fritiof Anderssons gata 7-16
 Fritiof Anderssons gata 7-17
 Fritiof Anderssons gata 7-18
 Fritiof Anderssons gata 7-19
 Fritiof Anderssons gata 7-20
 Fritiof Anderssons gata 7-21

Rumsbeskrivning

Hall

Inne i bostaden välkomnas ni av en hall med plats för avhängning samt en garderob. Lägenheten har genomgående mattlackad ekparkett från Kährs och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med öppet samband mot köket. Här kan man inreda med soffa och matplats. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till lägenhetens stora uteplats med inglasat uterum och tillhörande gräsmatta i västerläge. Under sommaren är det sol både dag och kväll. Uteplatsen ligger på en platå ca 1,5 meter upp från gatan och avgränsas av insynsskyddande häck och staket.

Kök

Köket har köksinredning i vitt från Marbodals serie Vollo, laminatbänkskiva i svart marmorimitation och svart blankt kakel. Utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtlig utrustning är från Siemens förutom fläkten som är från Bosch.

Sovrum

Lägenhetens sovrum har plats för en dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med Elfa-system. Sovrummet har en fin fondvägg i liggande vitmålad träpanel. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrum

Stort badrum med svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt matt kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, handfat med kommod och spegelskåp från Svedbergs, handdukstork samt duschhörna med vikdörrar i klarglas. Här finns även kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens med överskåp. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Uppvärmning
1 000 kr
Hushållsel
2 400 kr
Vatten/avlopp
1 800 kr
Summa
5 200 kr
Kostnaderna är enligt schablon och kan därför variera. Föreningen har en kollektiv bostadsrättsförsäkring så man behöver endast tänka på att teckna en hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2017-10-31)
Prestanda
76 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Flatön
Org.nummer
716444-6648
Föreningen äger marken?
Föreningen äger marken.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
85 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen godkänner delat ägandeskap om 10/90.
Renoveringar
Förutom garantiåtgärder har inget underhåll eller reparationer av fastigheten gjorts under året. Garantin gäller till hösten 2020.
Parkering
Föreningen förfogar över 18 st p-platser och 44 st garageplatser. Garageplatserna kostar ca 1000 kr/mån att hyra. Garaget under huset är ljust och trevligt med inspiration av motiv från konstnär. I dagsläget är det kö till garageplatserna. Utomhusparkering kostar 550 kr/mån. Några månaders kö till utomhusparkering. Vid övriga frågor som rör utomhusparkeringarna vänligen kontakta GUAB 031-51 52 40.
TV/bredband
Föreningen har gruppavtal med Comhem som innefattar TV-Silver, internet 250 mbit och IP-telefoni.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Avgifterna höjdes med 2,5 % i juli 2020. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Föreningen har en kombinerad gemensamhetslokal och övernattningslägenhet som går att hyra. Det finns även bastu med relaxhörna samt tvättstuga. Cyklar kan parkeras i cykelrummen eller utanför entréportarna. Egna rum finns för barnvagn och rullstolar i anslutning till trapphusen. Stora lägenhetsförråd.
Allmänt om föreningen
Brf Flatön ligger på Platån i Västra Eriksberg nära Bockkranen vid Göta älv. Föreningen består av 85 lägenheter (2–4 rum) byggt i ett trevligt kvartershus med fyra våningar. Projektet startade 2013 och var inflyttningsklart hösten 2015 och är det sista huset som byggts på Platån. Föreningen äger fastigheten Sannegården 75:1 i Göteborgs kommun. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Fritiof Anderssons Gata 1-19. Den totala lägenhetsytan är 6 693 kvm, totala lokalytan är 131 kvm och den totala garageytan är 1 498 kvm.

Fastigheten är miljöcertifierad enligt Sweden Green Building Council, nivå silver. Det betyder bland annat att det är stränga krav på bullernivå, luftkvalité, byggmaterial och energiåtervinning. Byggnaden har solpaneler och bergvärmepump vilket reducerar värmeförbrukningen.

Kontrollerat med föreningen 2020-08-26.

Eriksberg

Hamnkaraktär och charmig boendemiljö

Fartyg har tillverkats i Eriksbergsvarvet sedan 1500-talet, något som idag ger området dess speciella karaktär och charmiga boendemiljö. Det sista fartyget lämnade varvet 1979. Kvar idag finns den 84 meter höga, orangea kranen – ett starkt landmärke. Norra Älvstranden, där Eriksberg ligger, var bebott redan på 1300-talet då Lindholmens slott fanns här.

Ta Älvsnabben över vattnet

Till och från Eriksberg kan du resa med Cityfärjan Älvsnabben. Den går med täta turer mellan hållplatser på båda sidor av älven och är ett snabbt, smidigt och trevligt sätt att ta sig till centrum – utan bil och parkeringskrångel. Det finns bra förbindelser med buss till centrala staden och Frölunda Torg, bland annat med busslinje 16. Du kan även cykla hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden.

Rikt kultur- och nöjesliv i de gamla hamnkvarteren

Via Göteborgs hamn, Nordens största hamn, passerar en stor del av Sveriges handel med utlandet. Nu pågår en förvandling av de gamla hamn- och varvsområdena till bostadsområden, arbetsplatser, nöjesstråk och kulturkvarter.

På Lindholmen växer en ny stadsdel fram, med IT-företag, bostäder och universitet. Norra Älvstranden erbjuder ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Du som vill träna kan välja mellan flera anläggningar: Friskis & Svettis, Nordic Wellness och SATS. En stor idrottshall finns på Lundby Strand.

På den gamla biografen Aftonstjärnan kan du se revy eller film. Ett välutrustat bibliotek ligger på Lindholmen och vid Lundby Strand hittar du Radiomuseet.

Större konferenser, utställningar och konserter arrangeras på Hotell 11 och i Eriksbergshallen. På Lundbys kulturskola kan barnen spela musik och teater, sjunga, dansa, måla och lära sig att arbeta med keramik.

Kajpromenader, bryggyoga – och mycket mer

I Eriksberg är det alltid nära till naturen och en rad grönområden. Du kan också promenera längs vattnet eller koppla av på en bänk vid kajkanten. Tre stora lekplatser och en fotbollsplan finns i och runt Färjenäsparken – en populär plats som lockar barnfamiljer från hela Göteborgsområdet. Boende i Eriksberg har gångavstånd till Hagabadet Älvstranden Spa och yogastudio. Sommartid erbjuds bryggyoga här.

Stort utbud av service, affärer, restauranger och skolor

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och matvaruaffärer. Längs kajkanterna ligger restauranger och caféer på rad med vacker utsikt över hamninloppet.

I stadsdelen finns alla skolstadier – flera förskolor och grundskolor samt många gymnasieskolor varav några, till exempel Ester Mosessons Restaurangskola, har specialinriktning.

På Norra Älvstranden finns fem grundskolor. Taubeskolan (F–6) ligger i Västra Eriksberg, Bräckeskolan (F–9) i Bräcke och Herrgårdsskolan (F–9), Centrina Lindholmen (6–9) samt Santosskolan (7–9) på Lindholmen. På Lindholmen finns även förskolorna Astris gata 7 på Platån, Ceresgatan 16, Plåtslagaregatan 19 och Kunskapsgatan 3. I Bräcke finns cirka tio förskolor. På Lindholmen ligger dessutom Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta