Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Lilla Ingebäcksvägen 10B

Gerrebacka

2 rum
65 kvm
1 595 000 kr
4 342 kr/mån

Trivsam tvårummare med både balkong och uteplats!

Välkomna till denna välplanerade och trivsamma bostad fördelad på två rum och kök med både balkong och uteplats. Ni möts av en rymlig hall med bra förvaringsmöjligheter, vilket skapar en inbjudande känsla direkt vid entrén. Vardagsrummet erbjuder flertalet möbleringsalternativ och härligt ljusinsläpp från flera fönsterpartier, vilket skapar en ljus och luftig atmosfär. Det praktiska köket är välutrustat med bra arbetsytor, perfekt för matlagning och umgänge. Sovrummet är rymligt och har en stor klädkammare som ger utmärkta förvaringsmöjligheter. Badrummet är funktionellt med tvättmaskin.
Balkongen och uteplatsen erbjuder extra utrymme för avkoppling och sociala tillställningar, vilket gör detta hem perfekt för både lugna stunder och sociala sammankomster.

Här bor ni med närhet till kommunikationer och all nödvändig service. Ett stenkast bort finner ni fina naturområden, skolor, simhall, ridklubb och Kärra centrum med flertalet servicebutiker. Ni tar er enkelt till Göteborgs innerstad via goda kommunikationer, vilket gör detta till en idealisk plats att bo för den som vill kombinera lugnet i förorten med stadens puls.
Pris
1 595 000 kr
Månadsavgift
4 342 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 207 kr/mån tillkommer för kabel-tv, bredband och telefoni.
Boarea
65 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.0753%
Andel av årsavgift
2.68172%
Indirekt nettoskuldsättning
573 587 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1993
Lgh.nr
12
Gatuadress
Lilla Ingebäcksvägen 10B
Postadress
42565 HISINGS KÄRRA

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Lilla Ingebäcksvägen 10B-1
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Lilla Ingebäcksvägen 10B-3
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-4
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-5
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-6
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-7
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-8
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-9
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-10
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-11
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-12
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-13
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-14
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-15
 Lilla Ingebäcksvägen 10B-16

Rumsbeskrivning

Hall

Via verandan kliver ni in i denna mysiga lägenhet där golven präglas av ljust klinkergolv och väggarna är målade i vitt. Hallen utgör även bostadens nav varifrån ni når alla rum. Plats för fri avhängning och en garderob erbjuder förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum

Vardagsrummet har vitmålade väggar och parkettgolv. Här finns gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang samt en TV-möbel, vilket skapar en perfekt yta för avkoppling och underhållning. Från rummet når ni också bostadens balkong, som är belägen i ett soligt sydvästläge och erbjuder en härlig plats för utomhusvistelse och njutning av solen.

Kök

Från hallen tar ni er till köket som erbjuder plats för ett matsalsbord för minst fyra personer. Här finns en härlig öppen yta som skapar en känsla av gemenskap och generösa arbetsytor för matlagning och socialt umgänge. Köksutrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin. Bruna köksluckor. Väggarna är tapetserade i ljusa toner för att ytterligare, medan det svarta klinkergolvet ger en praktisk och lättskött yta.

Sovrum

Det ljusa och rymliga master bedroom har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord, samt utrymme för ytterligare förvaringsmöbler. Rummet är utrustat med en generös klädkammare som erbjuder god förvaring för kläder och tillbehör. Laminatgolvet sträcker sig över rummet, vilket ger en stilren och modern känsla. Fönsteret släpper in rikligt med ljus, vilket ytterligare förstärker rummets ljusa och inbjudande atmosfär.

Badrum

Badrummet är utrustat med WC, en handfatskommod med spegelskåp ovanför, och ett rymligt badkar med duschdraperi. Här finns även en tvättmaskin för enkel klädvård samt en vask, vilket gör det bekvämt att hantera både vardagliga rutiner och tvättbehov.

Förråd

På markplan finns en förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1993
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Uppvärmning
4 700 kr
Hushållsel
3 800 kr
Försäkring
1 800 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
10 300 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-07-06)
Primärtenergital
81 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Ja

Förening

Namn
BRF Lilla Ingebäck
Org.nummer
769617-6077
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
44 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
- 2013: Fasader och tak tvättades
- 2015: Termostater och termostatventiler byttes ut
- 2016: Ommålning av hus Lilla Ingebäcksvägen
- 2017: Garage och förråd målades om
- 2018: Fasadarbete färdigställdes för bostäder, förråd och garage
- 2019: OVK-kontroll utfördes
- 2021: Elmanövrerade garageportar installerades
- 2022: Underhåll av tak och stuprännor genomfördes
- 2023: Laddstolpar installerades på parkeringsplatser och i garage

- 2023-2027: Utbyte av samtliga kvarvarande frånluftsvärmepumpar
- 2024-2026: Balkongplatta, räcken, balkar etc
- 2024-2026: Byte av trästaket
- 2024-2026: Byte av lekutrustning
- 2024-2026: Byte av räcke
Parkering
Föreningen har tillgång till 22 garageplatser och 29 parkeringsplatser. Föreningen strävar alltid efter att varje hushåll ska ha tillgång till en parkering, men detta kan inte garanteras. Kostnaden för en garageplats är 390 kr/månad och för en parkeringsplats 200 kr/månad. Det finns en separat kö för dessa platser.
TV/bredband
Kabel-TV levereras av Tele2 och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband med hastigheten 250/250 Mb tillhandahålls också av Tele2 och ingår i avgiften. För övriga tjänster tecknar bostadsrättsinnehavaren separata avtal.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltaren är Riksbyggen.
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 44 lägenheter som är fördelade på sex byggnader, uppförda 1993. Ursprungligen var dessa hyresrätter, men de ombildades till bostadsrätter år 2007. Föreningen ligger inom bekvämt avstånd till Kärra Centrum, där det bland annat finns en matbutik, ett apotek, en bank, ett bibliotek, en simhall och en sporthall.

Gerrebacka

Mitt i en idyll!

Gerrebacka är ett populärt område omgivet av natur och mysiga promenadstigar. Närheten till skogen men samtidigt lättheten att enkelt ta sig in till de centrala delarna av Göteborg är uppskattad. Gerrebacka omges av flera beteshagar och stall och här är djurlivet rikt. Här bor ni även med närhet till Kärra.

Goda kommunikationer från Kärra

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express som dessutom går från Gerrebacka (Gerrebacka–Nordstan–Billdal). På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.