Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Margit Halls Gata 57

Kviberg

1 rum
28 kvm
1 550 000 kr
2 286 kr/mån

Välplanerad etta med påkostat kök och härlig uteplats i söderläge.

Välkommen till denna unika och välplanerade lägenhet i ett Svanemärkt hus om 28 kvm som erbjuder allt du behöver för ett trivsamt boende. Lägenheten är belägen på en lugn gata och har en rymlig uteplats om 12 kvm i söderläge, perfekt för soliga dagar och härliga kvällar.
Här erbjuds du en öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum, härifrån nås även bostadens härliga uteplats i söderläge där ni kan njuta av solen från morgon till kväll. Vidare finner ni bostadens charmiga loft som ger dig en privat sovplats utan att ta upp golvyta i vardagsrummet och ett helkaklat badrum med tvättutrustning som förenklar vardagen. Ett hem att trivas i!

Ett bekvämt boende i attraktiva Kviberg med närhet till fina grönområden, bra restauranger, träningsanläggningar, skolor & mataffärer. Perfekta kommunikationer in till Göteborg innerstad som tar ca 15 min.
Pris
1 550 000 kr
Månadsavgift
2 286 kr/mån
Antal rum
1 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och TV.
Boarea
28 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.8588%
Andel av årsavgift
0.8588%
Indirekt nettoskuldsättning
869 163 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2020
Lgh.nr
20903
Gatuadress
Margit Halls Gata 57
Postadress
41526 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sargon Yelda
Fastighetsmäklare
Sargon Yelda

Bilder och planlösning

 Margit Halls Gata 57-1
 Margit Halls Gata 57-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Margit Halls Gata 57-3
 Margit Halls Gata 57-4
 Margit Halls Gata 57-5
 Margit Halls Gata 57-6
 Margit Halls Gata 57-7
 Margit Halls Gata 57-8
 Margit Halls Gata 57-9
 Margit Halls Gata 57-10
 Margit Halls Gata 57-11
 Margit Halls Gata 57-12
 Margit Halls Gata 57-13
 Margit Halls Gata 57-14
 Margit Halls Gata 57-15
 Margit Halls Gata 57-16
 Margit Halls Gata 57-17
 Margit Halls Gata 57-18

Rumsbeskrivning

Hall

När du kliver in i hallen möts du av en ljus och välkomnande atmosfär. Här finns goda förvaringsmöjligheter med en walk-in closet och plats för avhängning av ytterkläder. Golvet pryds av vacker parkett som löper genom hela bostaden och bidrar till en enhetlig och harmonisk känsla.

Vardagsrum/Kök

Vardagsrummet är lägenhetens hjärta, med en öppen planlösning och en takhöjd på 3,6 meter som skapar en rymlig känsla. Stora fönster släpper in rikligt med naturligt ljus och skapar en härlig rymd. Här finns plats för både soffgrupp och matbord. Parkettgolvet fortsätter in i vardagsrummet och de ljusa väggarna ger en fräsch och modern touch.

Modernt och påkostat kök som är utrustat med allt du behöver för att laga dina favoritmåltider. Här finns kyl/frys, ugn, spishäll och diskmaskin samt gott om förvaringsutrymme i skåp och lådor. Bänkskivan i slitstark laminat och de ljusgråa kakelplattorna över arbetsytan ger en fräsch och lyxig känsla. Köket ligger i anslutning till vardagsrummet vilket gör det socialt och praktiskt.

Sovrum/Loft

Ett charmigt loft ger dig en privat sovplats utan att ta upp golvyta i vardagsrummet. Loftet nås via en stabil stege och rymmer en dubbelsäng samt plats för sängbord. Den smarta lösningen gör det möjligt att använda bostadens kvadratmeter på ett optimalt sätt.

Badrum

Fräscht och stilrent badrum som erbjuder alla moderna bekvämligheter. Här finns en dusch, WC och ett handfat med spegelskåp ovanför. Badrummet är helkaklat med vita kakelplattor på väggarna och mörkt kakel på golvet. Det finns även en praktisk tvättmaskin för att underlätta vardagen.

Uteplats

Den stora uteplatsen om 12 kvm i söderläge är en av bostadens verkliga pärlor. Här kan du njuta av solen från morgon till kväll, perfekt för både avkoppling och umgänge. Uteplatsen är tillräckligt stor för att rymma både matplats och loungemöbler, vilket gör den idealisk för sommarens alla tillställningar.

Förråd

Till lägenheten tillhör ett förråd på vindsvåningen om 6 kvm.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2020
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Försäkring
1 800 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
4 800 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten VA avser varm- och kallvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-04-05)
Primärtenergital
74 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja
Uteplats
Uteplats om 12 kvm i söderläge.

Förening

Namn
BRF Kvibergs Boulevard
Org.nummer
769637-3302
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
72 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Föreningen följer underhållsplanen. Det finns inga planerade renoveringar i dagsläget.
Parkering
Föreningen disponerar över 44 parkeringsplatser. Det finns vanliga parkeringsplatser för 721 kr/mån och 7 stycken p-platser med el anslutning för 921 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighets- och rullstolsförråd och soprum. I fastigheten finns även ett extra lägenhetsförråd för uthyrning.
TV/bredband
Föreningen är ansluten via Telia Tripple Play.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av JM@Home AB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Föreningen är Svanenmärkt, vilket betyder att man kan ansöka om grönt bolån. Det är tillåtet att grilla på lägenhetens uteplats, men bara med el samt gasolgrill.
Allmänt om föreningen
Föreningen innehåller två flerbostadshus i fem respektive åtta våningar med totalt 72 bostadsrättslägenheter.

Kvibergs Boulevard är Svanenmärkt, detta kan användas till att ansöka om gröna bolån hos din bank.

Kontrollerat med styrelsen 2024-03-21. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Övrigt

Uteplats

Kviberg

Modern arkitektur möter historiska miljöer!

Kviberg är beläget i östra delen av Göteborg och präglas av en spännande mix av modern arkitektur och historiska miljöer.
De röda vackra kasernbyggnaderna med svarta torn är idag signum för Kviberg. Dessa uppfördes 1895 och hade då en militär verksamhet fram till 1994. Idag nyttjas byggnaderna däremot till bland annat utbildning och museum.
Populära Kvibergs marknad befinner sig I de gamla stallarna, här ställer säljarna upp i en spilta varje lördag och söndag och erbjuder allt ifrån mat till antikviteter.
Lite mer moderna bostäder började byggas i Kviberg slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har moderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång.

Butiker, restauranger och träningsanläggningar

I Kviberg och dess grannområden finns stora serviceutbud med mataffärer, apotek, vårdmottagningar, restauranger och butiker. Det är enkelt att ta sig in till Göteborgs innerstad med goda kommunikationer via både buss och spårvagn. Närhet finner ni till Partilles stora köpcentrum ”Allum” som erbjuder ca 100 butiker. I området finner ni flera träningsanläggningar där Serneke Arena erbjuder Skidome men även beachvolleyboll. Kviberg omges av fin natur med flera promenadstigar där en leder er längs Fjällbo ängar mot Bergsjön med badsjö och klippstränder.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.