Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Ingebäckslyckan 6

Hisings Kärra

2 rum
62 kvm
1 650 000 kr (slutpris)
3 978 kr/mån
Såld

Välplanerad tvåa med stor ute plats!

Välkomna till Ingebäckslyckan 6 där ni finner denna fina välplanerade tvåa med stor uteplats. Bostaden erbjuder ett vardagsrum som går att inreda utefter önskemål och behov. Vidare finner ni ett modernt kök med bra förvaring och arbetsyta. I sovrummet har ni gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang och tre stycken garderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Till sist finner ni ett modernt och praktiskt badrum.

Här bor ni med närhet till kommunikationer och annan service. Ett stenkast bort finner ni fina naturområden, skolor, simhall, ridklubb och Kärra centrum där flertalet servicebutiker finns. Ni tar er enkelt till Göteborgs innerstad via goda kommunikationer.
Slutpris
1 650 000 kr
Månadsavgift
3 978 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår vatten. Obligatoriska tillägg som inte är inräknade i månadsavgiften är värmebränsle på ca 533 kr/månad samt kabel-TV och bredband på ca 214 kr/månad. Föreningen har individuell mätning av el.
Boarea
62 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.63549%
Andel av årsavgift
0.6355%
Indirekt nettoskuldsättning
459 554 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1993
Lgh.nr
00006
Gatuadress
Ingebäckslyckan 6
Postadress
42565 HISINGS KÄRRA

Budgivning

Högsta bud
1 650 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Ingebäckslyckan 6-1
 Ingebäckslyckan 6-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Ingebäckslyckan 6-3
 Ingebäckslyckan 6-4
 Ingebäckslyckan 6-5
 Ingebäckslyckan 6-6
 Ingebäckslyckan 6-7
 Ingebäckslyckan 6-8
 Ingebäckslyckan 6-9
 Ingebäckslyckan 6-10
 Ingebäckslyckan 6-11
 Ingebäckslyckan 6-12
 Ingebäckslyckan 6-13
 Ingebäckslyckan 6-14
 Ingebäckslyckan 6-15
 Ingebäckslyckan 6-16
 Ingebäckslyckan 6-17
 Ingebäckslyckan 6-18
 Ingebäckslyckan 6-19
 Ingebäckslyckan 6-20
 Ingebäckslyckan 6-21

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i bostadens ljusa och öppna hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i garderober. Klinker och parkett på golvet och vitmålade väggar.

Kök

Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter flerfärgat kakel. På golvet ligger parkettgolv. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, fläkt, mikro, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Plats för matbord finns invid fönstren.

Härifrån nås bostadens stora och trevliga uteplats om ca 20 kvm, perfekt för fikat, lunchen eller middagar utomhus med nära och kära. Gott med utrymme för valfritt möblemang.

Vardagsrum

Ljust och socialt vardagsrum som erbjuder plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. På golvet ligger parkett, väggar i vitt och även en fondvägg med svarta och gråa mönster.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i tre garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är tapetserade i ljusa färger.

Badrum

Modernt badrum med gråmålad våtrumsmatta och vita väggar. Utrustningen består av WC, handfatskommod, spegelskåp, dusch med vikbara glasdörrar och en kombinerad tvätt- och torktumlare.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd om ca 5 kvm.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1993
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
3 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
7 100 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-28)
Primärtenergital
129 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Ingebäckslyckan 1
Org.nummer
769612-0976
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
134 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2013 utfördes byte av armaturer på gårdarna samt asfaltering av ytor för att få plats med fler p-platser. Grillplats har ordnats på gård nr 4 och rutschkana och gunga har installerats på den stora lekplatsen.
2014 ny plåt på entrétak nr 115 samt byte av soprums dörrar. En expedition har under året byggts om till en lägenhet.
2014–15 fasadtvätt gjord. Ytterligare tvätt kommer genomföras.
2015 byte av balkonggolv.
2016 byte dörrar på MC/Moped garagen.
2017 nya brevlådor
2018 utfördes fasadtvätt
2019 rostskyddsbehandlades lyktstolpar i förebyggande syfte, besiktning och underhåll av lekplatser utfördes och man har sett över samt åtgärdat ventilation och OVK där det behövts.
2020 har det utförts värmeinjustering och byte av termostat samt radiatorventil i samtliga lägenheter.
2021 Underhåll av lekplatser.
2022 Underhåll av fasad samt byte av dörrar till säkerhetsdörrar.
2022 Bastun renoverades.
2022 Laddstolpar installerades till samtliga parkeringsplatser.
2022 Bredband bytes från Telia till Tele2 1000/1000 mbits.
2023 Renovering av Lekplats.
2024 En del av föreningslokalen har gjorts om till gym.
2024 Nytt låssystem och ombyggnation av föreningslokalen.
Gårdsplats
Föreningens gårdar är barnvänliga med lekplatser anpassade för alla åldrar. En av gårdarna har anpassats för vuxen gemenskap med fin grillplats med grönskande omgivning.
Parkering
Föreningen har idag 135 parkeringsplatser för bil, fördelade på 37 garage, 30 carport, 68 p-platser samt 20 MC/moped platser. Parkeringsplats kan hyras för ca 211 kr/månad, carport för ca 322 kr/månad och garageplats för 474 kr/månad. Uthyrning av parkering administreras av SBC. Det finns lediga parkeringsplatser att hyra i dagsläget.
Gemensamma utrymmen
Utöver lägenheterna och den gemensamma lokalen finns även tre stycken tvättstugor. Föreningen har även ett gemensamt gym som tillkom under 2024 då en del av föreningens lokal gjordes om. Även bastu finns att tillgå inom föreningen.
TV/bredband
TV och bredband finns via Tele 2.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av SBC. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Städdag genomförs två gånger per år, där medlemmar hjälps åt med att hålla föreningen i gott skick.
Allmänt om föreningen
Ingebäcklyckan byggdes som hyresrätter 1993 med ombildades 2005 till två bostadsrättsföreningar och en samfällighetsförening. Styrelserna hade som mål att slå ihop föreningarna och jobbade för att tre föreningar skulle bli en. Genom att alla medlemmar röstade för en förening blev så även fallet år 2014. Brf Ingebäckslyckan 2 gick in i Brf Ingebäckslyckan 1 och därmed upphörde även samfällighetsföreningen som funnits för de gemensamma ytorna.

Kontroll utförd med styrelsen 2024-04-24. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta