Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Ella Hillbäcks gata 8

Hisings Backa

163/22 kvm
6 rum
644 kvm
6 100 000 kr (slutpris)
Såld

Familjevänlig villa med trädgård, badtunna och garage på en återvändsgata!

Varmt välkomna till Ella Hillbäcks gata 8. Här bor ni på 163 välplanerade kvadratmeter på en lugn återvändsgata i ett populärt område. Entréplanet är den perfekta platsen för socialt umgänge och inrymmer ett fullutrustat kök, ett rymligt vardagsrum med kamin samt tre stycken sovrum. På detta plan finner ni även tvättstuga med groventré. På övre plan finner ni ett mysigt allrum, ett rymligt sovrum samt ett fräscht och modernt badrum. Trädgården har en härlig gräsmatta samt en stor terrass om ca 90 kvm. Sommarhalvåret i utomhusmiljön här svårslagen med det stora trädäcket och badtunnan. På utsidan av huset finner ni även ett isolerat garage.

Här bor ni med närhet till Bäckebol köpcentrum samt Backaplan där det finns allt från fritidsaktiviteter, restauranger, shopping samt vård och omsorg. Ett barnvänligt område där man i närheten finner Backatorpskolan, naturområden samt goda kommunikationsmöjligheter.
Slutpris
6 100 000 kr
Antal rum
6 rum & kök
Boarea/biarea
163/22 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1996
Tomtareal
644 kvm
Fast.beteckning
Backa 216:4
Gatuadress
Ella Hillbäcks gata 8
Postadress
42249 Hisings Backa

Visning

OBS! Anmälan sker endast via hemsidan på länken nedan.
Mån 20 Maj kl 13:00–13:45
Bokade visningar! Anmälan sker i annonsen

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Ella Hillbäcks gata 8-1
 Ella Hillbäcks gata 8-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Ella Hillbäcks gata 8-3
 Ella Hillbäcks gata 8-4
 Ella Hillbäcks gata 8-5
 Ella Hillbäcks gata 8-6
 Ella Hillbäcks gata 8-7
 Ella Hillbäcks gata 8-8
 Ella Hillbäcks gata 8-9
 Ella Hillbäcks gata 8-10
 Ella Hillbäcks gata 8-11
 Ella Hillbäcks gata 8-12
 Ella Hillbäcks gata 8-13
 Ella Hillbäcks gata 8-14
 Ella Hillbäcks gata 8-15
 Ella Hillbäcks gata 8-16
 Ella Hillbäcks gata 8-17
 Ella Hillbäcks gata 8-18
 Ella Hillbäcks gata 8-19
 Ella Hillbäcks gata 8-20
 Ella Hillbäcks gata 8-21
 Ella Hillbäcks gata 8-22
 Ella Hillbäcks gata 8-23
 Ella Hillbäcks gata 8-24
 Ella Hillbäcks gata 8-25
 Ella Hillbäcks gata 8-26
 Ella Hillbäcks gata 8-27
 Ella Hillbäcks gata 8-28
 Ella Hillbäcks gata 8-29
 Ella Hillbäcks gata 8-30
 Ella Hillbäcks gata 8-31
 Ella Hillbäcks gata 8-32
 Ella Hillbäcks gata 8-33
 Ella Hillbäcks gata 8-34
 Ella Hillbäcks gata 8-35
 Ella Hillbäcks gata 8-36
 Ella Hillbäcks gata 8-37
Fastighetskarta Ella Hillbäcks gata 8-38
Fastighetskarta
 Ella Hillbäcks gata 8-39
 Ella Hillbäcks gata 8-40
 Ella Hillbäcks gata 8-41

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Ni välkomnas in i hallen på ett golv av laminat som sedan övergår till parkett och väggarna är vitmålade. Här finns plats för avhängning och förvaringsmöblemang.

Kök

Ett stiligt och modernt kök från Kvikk med gott om förvaring i över- och underskåp. Ovanför marmorbänkskivan sitter ett stilfullt stänkskydd med marmormönstrad design. Kökets vitvaror är från Siemens och är utrustat med induktionshäll, köksfläkt, fristående kyl och frys, diskmaskin, varmluftsugn och mikrovågsugn i bekväm arbetshöjd.. I köket finns även ytterligare förvaring och arbetsyta i form av en stor och praktisk köksö. Även på köksön ligger det en marmorbänkskiva och luckorna är svarta.

Från köket nås även bostadens generösa terrass med badtunna och den grönskande trädgården.

Vardagsrum

Ett rymligt och ljust vardagsrum med generösa fönsterpartier som släpper in naturligt ljus. Här kan ni samla familj och vänner runt soffan eller runt ett större matbord som även det får plats. För att maximera hemmakänslan finns även en öppen spis för att skapa en mysig atmosfär. Väggarna är tapetserade i ljus kulör och parkettgolv.

Terrass/ Trädgård

En rymlig terrass på cirka 90 kvm, komplett med en badtunna. Terrassen erbjuder en perfekt plats för avkoppling och umgänge. Även på framsidan till huset finns en altan. Framför terrassen finner ni även en grönskande trädgård.

Sovrum 1, 2 & 3

Från hallen når ni det första sovrummet till höger, där en rymlig skjutdörrsgarderob finns tillsammans med en angränsande klädkammare som får ett vackert ljus från ett fönster. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och övrigt möblemang. På golvet ligger grå heltäckningsmatta och väggarna är målade i vitt.

Det andra sovrummet i bostaden rymmer en säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbler. Väggarna är tapetserade i vitt och golvet ligger ljust laminatgolv.

Det tredje sovrummet på entréplan har plats för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbler. Väggar i vitt och ljust laminatgolv.

Rummen kan också användas som arbetsrum, hobbyrum eller ett allrum om så önskas.

Tvättstuga

På entréplan finner ni även tvättstugan med groventré som underlättar vardagen. Här finns kombinerad tvätt och torktumlare samt ett torkskåp. En arbetsbänk med diskho och gott om förvaringsmöjligheter. Laminatgolv och tapetserade väggar.

WC/ Dusch

Utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt en dusch. Vitkaklade väggar och grå våtrumsmatta.

Övre plan

Allrum

Allrummet på övervåningen erbjuder plats för stor soffa med tillhörande tv-möblemang. På golvet ligger grått laminatgolv och väggarna är målade i vitt, här sitter dimbara spotlights från Plejd som kan styras via en app.

Master bedroom

Master bedroom erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaring har ni i den stora skjutdörrsgarderoben som finns i sovrummet. Vitmålade väggar och mörkt laminatgolv. I taket sitter dimbara spotlights från Plejd som kan styras via en app.

Badrum

Helkaklat och elegant badrum. Stora kakelplattor på väggarna med inslag av brons & rost och på golvet ligger matchande klinkerplattor. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, handfatskommod med ovansittande spegel med belysning samt en vältilltagen dusch med sittplats. I taket sitter dimbara spotlights från Plejd som kan styras via en app.
En känsla av spa och lyx!

Garage

Till fastigheten hör även ett isolerat garage med plats för en bil. Ytterligare parkeringsplatser finns framför garaget.

Övrigt

Solpaneler är installerade på fastigheten och uppskattas generera 13 000 KWH/år.
Värmepump installerades maj 2023 - Nibe F370.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1996 (Ombyggt 2020)
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Källare/Krypgrund
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Frånluft med återvinning
Övriga byggnader
Isolerat garage

Driftkostnader

Uppvärmning
18 500 kr
Hushållsel
11 500 kr
Vatten/avlopp
5 400 kr
Sotning
600 kr
Väg/samfällighetsavgift
1 300 kr
Renhållning
2 400 kr
Försäkring
6 400 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
46 100 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser varm- och kallvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-08-07)
Prestanda
73 kWh/m2/år
Primärtenergital
125 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 900 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2003
Byggnadsvärde
3 384 000 kr
Markvärde
1 516 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:102, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:106 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:75 ändamål: Grönområden, Kvartersanläggning
Last: Ledningsrätt Avlopp, 1480K-1989F338.1
Planbestämmelser
Detaljplan (1991-09-17)

Hisings Backa

Präglas av positiv utveckling

I stadsdelen Backa bor cirka 24 000 invånare. Bebyggelsen är blandad, här finns allt från gamla gårdar till höghus och nya villaområden. En positiv utveckling pågår och planeras i området, inte minst genom om- och tillbyggnad av Selma Lagerlöfs torg som kommer att ge en helt ny stadsbild. 200 studentbostäder, 600 hyres- och bostadsrätter, radhus, idrottshall, bibliotek och vårdcentral planeras i första etappen.

Mycket bra förbindelser

Busstrafiken erbjuder mycket bra förbindelser med direktbussar till Göteborgs city och stombussar. Du kan resa med linje 18 (Skälltorpsvägen–Backa–Johanneberg), 19 (Backa–Fredriksdal–Bifrost), 45 (Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen–Marklandsgatan), 47 (Tuve–Backa industriområde–Hjalmar Brantingsplatsen), 40 (Angered–Hjalmar Brantingsplatsen) och 311 (Kungälv–Bäckebol–Göteborg). Vid Bäckebolsmotet stannar Stenungsund express. För den bilburna är det nära till E6:an.

Kultur, teater och träningsmöjligheter

Kulturskolan i Backa kulturhus bedriver undervisning och amatörteater, med repetitioner och pjäser. Det händer även att skolan får besök av professionella teatergrupper. Även Backateatern har en del aktiviteter. Ett bibliotek finns på Selma Lagerlöfs torg.

Backa bjuder på många valmöjligheter för dig som gillar att motionera. Sporthallar, gym, fotbollsplaner, motionsslingor och golfbanor är några exempel.

På Backaplan hittar du det mesta

Mataffärer, klädaffärer, sportbutiker, Systembolaget – här finns allt. För hemmafixaren kan vi rekommendera Bäckebol Homecenter. Här finns Ikea, Bauhaus och andra butiker som ger ett brett utbud av byggvaror, elektronik, möbler, och inredning. Även Coop ligger här. På Selma Lagerlöfs torg, som håller på att byggas ut, finns mataffär, fiskbutik, apotek, småbutiker och restauranger.

Förskolor och skolor för alla åldrar

I Backa finns förskolor och skolor för alla åldrar, till exempel Backaskolan (F–5), Backatorpsskolan (F–6), Brudbergsskolan (F–5), Brunnsboskolan (F–9), Brandströmska skolan (F–9) och Skälltorpsskolan (6–9). Den Montessoriinspirerade skolan Fenestra S:t Jörgen (F–6) och Waldorfskolan Grenkvist (6–9) ligger i Skogaberg. Vid Selma Lagerlöfs torg finns Svenska Balettskolan (4–9). Givetvis finns även flera förskolor i Backa.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta