Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Herman Anderssons Väg 7

Tuve

4 rum
93 kvm
3 350 000 kr (slutpris)
5 459 kr/mån
Såld

Modern och trevlig fyrarummare med stor balkong.

Välkomna till Herman Anderssons Väg 7. Här erbjuds en smart välplanerade fyrrummare om 93 kvm. Bostadens fönsterpartier bidrar till ett fint ljusflöde igenom hela bostaden vilket skapar en härlig atmosfär och hemkänsla. Här erbjuds även tre mysiga sovrum med gott om förvaring, ett modernt kök och ett vardagsrum i en öppen planlösning perfekt för mysiga kvällar med familj och vänner. Ett modernt och stilfullt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Sist men inte minst så hittar ni även bostadens trevliga balkong i söderläge.

Här bor ni i en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer samt goda förbindelser som tar er in till centrala Göteborg på ca 20 minuter med 17-bussen. Volvo Torslanda och Volvo i Lundby nås enkelt med bil på ca 10 minuter. På Tuve Torg finns all service som kan förväntas i vardagen såsom ICA, Willys, apotek, gym, vårdcentral och flertalet restauranger och dessa ligger på bekvämt promenadavstånd. I Tuve finns även närhet till flertalet förskolor och skolor. Runt hörnet finner ni mysiga promenadstråk och elljusspår i Hisingsparken.
Slutpris
3 350 000 kr
Månadsavgift
5 459 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår värme och bostadsrättstillägg. Kall- och varmvatten samt hushållsel tillkommer efter faktisk förbrukning.
Boarea
93 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.18816%
Andel av årsavgift
2.12227%
Indirekt nettoskuldsättning
1 267 188 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
2 av 7. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2021
Lgh.nr
T1C-1104
Gatuadress
Herman Anderssons Väg 7
Postadress
41747 Göteborg

Budgivning

Högsta bud
3 350 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Herman Anderssons Väg 7-1
 Herman Anderssons Väg 7-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Herman Anderssons Väg 7-3
 Herman Anderssons Väg 7-4
 Herman Anderssons Väg 7-5
 Herman Anderssons Väg 7-6
 Herman Anderssons Väg 7-7
 Herman Anderssons Väg 7-8
 Herman Anderssons Väg 7-9
 Herman Anderssons Väg 7-10
 Herman Anderssons Väg 7-11
 Herman Anderssons Väg 7-12
 Herman Anderssons Väg 7-13
 Herman Anderssons Väg 7-14
 Herman Anderssons Väg 7-15
 Herman Anderssons Väg 7-16
 Herman Anderssons Väg 7-17
 Herman Anderssons Väg 7-18
 Herman Anderssons Väg 7-19
 Herman Anderssons Väg 7-20
 Herman Anderssons Väg 7-21
 Herman Anderssons Väg 7-22
 Herman Anderssons Väg 7-23
 Herman Anderssons Väg 7-24

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i bostadens ljusa hall. Här finns plats för avhängning samt förvaring i garderober. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt vilket är genomgående i bostaden.

Vardagsrum & Kök

I vardagsrum finner ni plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, TV-möbel samt plats för en stor matsalsgrupp för trevliga middagar tillsammans med familj och vänner. Härifrån når ni även bostadens stora balkong i söderläge, perfekt för en kopp kaffe.

Kök

Stilrent och välplanerat kök med mycket förvaring i lådor och skåp. Vit köksinredning med beslag i metall. Ovan arbetsbänken av sitter vitt kakel. Maskinparken består av induktionshäll, fläkt, inbygd ugn och micro, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin där samtliga vitvaror är från Siemens.

Master bedroom

Master bedroom når ni från vardagsrummet. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang och kläderna förvaras på bästa sätt i två stycken garderober. Det finns även plats för byrå eller skrivbord om så önskas.

Sovrum 2 & 3

I bostadens andra två sovrum finns det plats för säng, nattduksbord och skrivbord om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter i garderober. Om så önskas går det även att använda rummen som arbetsrum/ kontor.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt utförande med golvvärme. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork samt en tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Övrigt

I föreningen finns det en väl tilltagen takterrass att tillgå.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2021
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
2 av 7. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
10 176 kr
Vatten/avlopp
8 712 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
18 888 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten VA avser varm- och kallvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-03-08)
Primärtenergital
58 kWh/m2/år
Energiklass
B

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF Tuvebo Smedja
Org.nummer
769635-8865
Föreningen äger marken?
Ja, marken är friköpt
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
58 st
Antal lokaler
4 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Föreningen har parkeringsplatser i garage samt utomhusplatser. Kostnad för garageplats är 800 kr/mån och för utomhusplats 400 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Föreningen har även MC-parkering där det i dagsläget finns ledig plats.
Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga, en gästlägenhet och ett gårdshus på innergården. Dessa delas med två andra föreningar. De kan bokas via en skärm i entrén alternativt via en app, till en viss kostnad. Det finns också ett rum för sopsortering av de vanligaste förpackningarna.
På taket finns en terrass, med vacker utsikt över omgivningarna. Där finns möbelgrupper att sitta i och några odlingar bestående av blommor, kryddor och grönsaker.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Föreningen är Svanenmärkt, vilket betyder att man kan ansöka om grönt bolån.
Allmänt om föreningen
BRF Tuvebo Smedja är en äkta bostadsrättsförening med 58 st bostadsrätter i Tuve.

Kontrollerat med styrelsen 2024-04-04. Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Bifogad årsredovisning är den senaste vi har att tillgå.

Tuve

Omringat av natur med kort färd till city!

Tuve är en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer och endast 10 minuter från Göteborgs centrum. Här finns en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Gott om serviceutbud

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol dit ni enkelt tar er via kollektivtrafiken.

Perfekt för såväl stor som liten

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård med rikt djurliv. Hisingsparken är intilliggande och erbjuder vackra promenadstråk och motionsslingor. Närhet finns också till Sankt Jörgen Park där det finns både spa, motion och restauranger. Havet når ni enkelt med bil eller buss, populära badvikar som Lilleby och Sillvik lockar mycket folk sommartid.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta