Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Smörslottsgatan 55

Björkekärr

3 rum
79.2 kvm
3 000 000 kr (slutpris)
6 063 kr/mån
Såld

Välplanerad 3:a med stor balkong i bästa solläge!

Välkomna till Smörslottsgatan 55 i populära Björkekärr. Här erbjuds en smart välplanerade trerummare om 79,2 kvm. Bostadens fönsterpartier bidrar till ett fint ljusflöde igenom hela bostaden vilket skapar en härlig atmosfär och hemkänsla. Här erbjuds även två mysiga sovrum med gott om förvaring, ett modernt kök som ligger i anslutning till det stora vardagsrummet, perfekt för mysiga kvällar med familj och vänner. Ett modernt och stilfullt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Sist men inte minst så hittar ni även bostadens trevliga balkong i sydvästläge som nås via två olika utgångar och har en härlig utsikt mot den mysiga innergården. Här kan goda måltider avnjutas i solen nästan hela dagen med familj och vänner.

Björkekärr är ett lugnt område nära matbutiker och naturområden som Delsjön och Skatås med vacker natur, motionsslingor och badplatser. Närliggande finner ni flera mysiga torg som erbjuder vardaglig service som vårdcentral, apotek, frisör och caféer. Inom gångavstånd finner ni även skolor, förskolor och lekplatser, inklusive Stabbeparkens lekplats. Föreningen är stabil och tar väl hand om sin fastighet med en välskött innergård med grillplatser för trevliga grillkvällar. Goda kommunikationer finner ni precis utanför huset som smidigt tar er in till stadskärnan.
Slutpris
3 000 000 kr
Månadsavgift
6 063 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån tillkommer för telefoni, bredband och TV (Lagom från Telia).
Boarea
79.2 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.1723%
Andel av årsavgift
1.1723%
Indirekt nettoskuldsättning
726 431 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2004
Lgh.nr
42
Gatuadress
Smörslottsgatan 55
Postadress
41678 GÖTEBORG

Budgivning pågår

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Smörslottsgatan 55-1
 Smörslottsgatan 55-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Smörslottsgatan 55-3
 Smörslottsgatan 55-4
 Smörslottsgatan 55-5
 Smörslottsgatan 55-6
 Smörslottsgatan 55-7
 Smörslottsgatan 55-8
 Smörslottsgatan 55-9
 Smörslottsgatan 55-10
 Smörslottsgatan 55-11
 Smörslottsgatan 55-12
 Smörslottsgatan 55-13
 Smörslottsgatan 55-14
 Smörslottsgatan 55-15
 Smörslottsgatan 55-16
 Smörslottsgatan 55-17
 Smörslottsgatan 55-18
 Smörslottsgatan 55-19
 Smörslottsgatan 55-20
 Smörslottsgatan 55-21
 Smörslottsgatan 55-22
 Smörslottsgatan 55-23
 Smörslottsgatan 55-24
 Smörslottsgatan 55-25
 Smörslottsgatan 55-26
 Smörslottsgatan 55-27

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i bostadens ljusa hall. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en klädkammare. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt vilket är genomgående i bostaden. I klädkammaren ligger en plastmatta på golvet.

Kök

Stilrent och välplanerat kök med mycket förvaring i över- och underskåp. Vit köksinredning med ekbeslag. Ovan arbetsbänken i ek sitter kakel i beige nyans. Maskinparken består av induktionshäll, fläkt, inbygd ugn, micro kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin. Här finns plats för ett matbord. Härifrån når ni även bostadens stora balkong i söderläge, perfekt för en kopp kaffe på morgonen. I köket ligger tarkett klickgolv, under detta ligger parkettgolv.

Vardagsrum

I vardagsrum finner ni plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, TV-möbel samt plats för en stor matsalsgrupp för trevliga middagar tillsammans med familj och vänner. Från vardagsrummet når ni bostadens andra utgång till bostadens balkong i sydvästläge om ca 13 kvm, här kan ni avnjuta av solens strålar nästan hela dagen. Balkongen har även en eldriven markis.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom når ni från vardagsrummet. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang och kläderna förvaras på bästa sätt i två stycken garderober. Det finns även plats för byrå eller skrivbord om så önskas.

I bostadens andra sovrum finns det plats för säng, nattduksbord, förvaringsmöblemang och skrivbord om så önskas. Om så önskas går det även att använda rummet som arbetsrum/ kontor.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt utförande med golvvärme. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork samt en tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd om ca 6 kvm.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2004
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
2 300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 700 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-03-30)
Primärtenergital
130 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Hsb BRF Fiolen I Göteborg
Org.nummer
769608-1566
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
87 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja, läs föreningens stadgar.
Renoveringar
Under år 2023 har följande åtgärder genomförts: (ur vår årsredovisning)

• Byte av alla fogar i grunden inklusive garaget
• Takbesiktning och inledande projektering inför takbyte
• Byte av styrmjukvara för värme och ventilation, samt åtgärdat fel i styrningen
• Byte av trasiga rörelsedetektorer för belysning i allmänna utrymme
• Installerat en ledstång till granit trappan på gården
• Vi har haft flera vattenskador under året i lägenheter, källare, entré och trappuppgång.

Planerade renoveringar:
Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de närmaste 5 åren: (ur vår årsredovisning)
• OVK 2024
• Byte av fläktaggregat och termostatventiler 2024
• Rensning ventilationskanaler 2024
• Takomläggning 2024/2025
• Fasadmålning 2025
• Byte porttelefon 2025
• Trapphusrenovering 2027
Parkering
Föreningen har p-platser utomhus och ca 80 platser i garaget under huset, varav 28 stycken har egen laddbox. Kostnad för garageplats är 500 kr/månad utan laddbox, 800 kr/ månadmed laddbox. Det finns i dagsläget enstaka platser lediga.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns cykelgarage, gästlägenhet, en föreningslokal, gemensam tvättstuga, ett förråd för däckförvaring samt en lekplats.
TV/bredband
Föreningen har tecknat avtal för alla lägenheter med Telia. Där ingår telefoni, bredband och TV(Lagom)
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgiften höjdes med 7% vid årsskiftet 2023/2024. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Allmänt om föreningen
HSB:s Brf Fiolen är ett privatbostadsföretag som upplåter bostadsrätter åt sina medlemmar och föreningen äger marken d.v.s. fastigheten Göteborg Sävenäs 177:1. Det finns 87 bostadsrätter som är fördelade på 1rok, 2 rok, 3 rok, 4 rok. På nedre våningen finns uteplatser och på övre våningen finns några lägenheter som har takterass. De övriga tre våningarna har längsgående balkonger. Adresserna är Rosendalsgatan 27-29 och Smörslottsgatan 51-65.

Kontrollerat med styrelsen 2024-04-11. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Björkekärr

Lummiga omgivningar, närhet till stadslivet och lättillgänglig service!

Björkekärr är ett populärt område tack vare dess närhet till allt man kan tänkas vilja omge sig av i hemmet. Med buss kan ni enkelt transportera er in till innerstaden på ca 15 minuter och precis utanför porten har ni direkt närhet till lummiga skogar och naturstigar.
Skatås och Delsjöns naturreservat är populära destinationer med flera vandringsleder där Skatåsområdet har leder så som Bohusleden, Vildmarksleden och Gotaleden som korsar. Delsjöområdet erbjuder också flera vandringsleder, ridleder samt fiskemöjligheter. För den som blir fikasugen längs med turen kan man passa på att besöka populära Bertilssons stuga som har anor bak till 1800-talet. För den golfintresserade finns även Delsjö Golfklubb med en fin 18-hålsbana.
På sommarhalvåret avnjuts dagarna gärna vid Härlanda tjärn där bad och lek är populärt bland de små.


Skolor och omsorg

I området finns det ett flertal skolor för olika åldrar. Bland annat finns Rosendalsskolan med elever i årskurserna F-6, Rudolf Steinerskolan med elever i årskurs F-9, Kålltorpskolan med elever i årskurs 4 till 9 och Parkskolan med elever i årskurs F-3. För de yngre barnen finns det ett antal förskolor. I dagsläget pågår byggnation av Härlandatjärnskolan som har planerat färdigställande år 2022.
I Björkekärr finns tre väl omnämnda torg; Trätorget, Stabbetorget och Spåntorget. På Stabbetorget finns bland annat ICA Nära, frisör, pizzeria, konditori, apotek och vårdcentral. På Trätorget finns Coop, konditori, frukthandel samt pizzeria. Ni finner även en nyrenoverad Willys Hemma-butik vid Studiegången.
Vallhamra torg som även ligger med närhet till Björkekärr erbjuder en välsorterad ICA-butik, sportcenter samt ishall. Härifrån är anslutningarna via kollektivtrafiken också goda.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta