Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Sisjöbäckens Väg 39

Askim

135 kvm
5 rum
253 kvm
6 595 000 kr

Energieffektivt radhus i Askim!

Välkomna till Sisjöbäckens väg 39. Här bor du i ett nästan nytt radhus i ett familjärt område nära natur, restauranger, butiker, förskolor och lekplatser. Det är ett energisnålt radhus med låga driftskostnader, miljöklass B.

När du kör in på Sisjöbäckens väg finner du ett barnvänligt område med modern och tidlös arkitektur. Uppfarten erbjuder plats för två bilar och flera cyklar. På baksidan möts du av en lugn oas med ljudet ifrån fåglarna och den rinnande bäcken. En stor terass i soligt läge med plats för lek med barn och grillkvällar på sensommaren.

I entrén finns det gott om förvaringsutrymmen, längre in i bostaden finner ni en öppen planlösning mellan kök, hall och vardagsrum. Genomgående bra kvalité i materialval så som HTH kök, ekparkett golv Simens tvättmaskin och torktumlare. På övre plan finns tre välplanerade sovrum med fint ljusinsläpp tack vare fönster i två olika väderstreck.

Här bor ni i ett fantastiskt läge mellan sjö och hav. Här erbjuds förskolor, Sisjöskolan och Askimsskolan, samt goda bussförbindelser som tar er in till stan. Sandsjöbackas naturreservat och Sisjön finns på gångavstånd och erbjuder vackra strövområden, löparspår och stigar. I närheten finns även flera badplatser såsom Askimsbadet och Hovås. Området är populärt både vinter och sommartid samt erbjuder många fritidsaktiviteter, fotboll, scouter, ridskola och golf. Nära området ligger Frölunda Torg och köpcentret 421, med butiker och restauranger.

Välkomna till ett boende som kombinerar bekvämlighet, hållbarhet, miljötänk vilket gör huset till en ekonomisk och hållbar investering både för er och för framtiden.
Pris
6 595 000 kr
Antal rum
5 rum & kök
Boarea
135 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Radhus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2020
Tomtareal
253 kvm
Fast.beteckning
Kobbegården 545:2
Gatuadress
Sisjöbäckens Väg 39
Postadress
43638 Askim

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Sisjöbäckens Väg 39-1
 Sisjöbäckens Väg 39-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Sisjöbäckens Väg 39-3
 Sisjöbäckens Väg 39-4
 Sisjöbäckens Väg 39-5
 Sisjöbäckens Väg 39-6
Säljarens bild Sisjöbäckens Väg 39-7
Säljarens bild
 Sisjöbäckens Väg 39-8
 Sisjöbäckens Väg 39-9
 Sisjöbäckens Väg 39-10
 Sisjöbäckens Väg 39-11
 Sisjöbäckens Väg 39-12
 Sisjöbäckens Väg 39-13
 Sisjöbäckens Väg 39-14
 Sisjöbäckens Väg 39-15
 Sisjöbäckens Väg 39-16
 Sisjöbäckens Väg 39-17
 Sisjöbäckens Väg 39-18
 Sisjöbäckens Väg 39-19
 Sisjöbäckens Väg 39-20
 Sisjöbäckens Väg 39-21
 Sisjöbäckens Väg 39-22
 Sisjöbäckens Väg 39-23
 Sisjöbäckens Väg 39-24
 Sisjöbäckens Väg 39-25
 Sisjöbäckens Väg 39-26

Rumsbeskrivning

Entréplan

I hallen är väggarna ljust målade tillsammans med grått klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv och är genomgående på entréplan. Här finns plats för avhängning samt förvaring i skjutdörrsgarderob. Till höger finner ni matplats som leder vidare in till köket.

Kök & Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni ett modernt HTH kök. Vita skåpsluckor och en bänkskiva i grå laminat skapar en stilren kontrast, kompletterat av matchande grått kakel som stänkskydd. Här finner man en komplett maskinpark från Siemens, inklusive en induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i full höjd. Intill fönsterpartierna finner ni plats för ett större matbord, perfekt för familjemiddagarna eller spelkvällarna.

Det öppna vardagsrummet bjuder in till avkoppling och umgänge med gott om plats för en bekväm soffgrupp och tillhörande möblemang. Två glasdörrar leder smidigt ut till bostadens generösa uteplats om ca 28 kvadratmeter, som ligger i en solig sydvästläge och omges av en välskött trädgård, perfekt för utomhusaktiviteter och avkoppling i den friska luften. Intill trädgården rinner en bäck, vilket skapar en rogivande och naturnära atmosfär. I trädgården finns även gott om förvaring i förrådet.

På nedre plan finns även möjlighet att skapa ett extra sovrum mellan vardagsrummet och köket, vilket ger flexibilitet och utrymme för olika familjearrangemang eller behov.

Badrum

Badrummet på entréplan är modernt och stilrent med helkaklade väggar i en ljusgrå nyans, kombinerat med det mörkgrå klinkergolvet som ger en snygg kontrast. Här finns allt för både komfort och funktion. Utrustningen inkluderar WC, handfatskommod med tillhörande spegelskåp samt en takdusch och vikbara dörrar i glas. För extra bekvämlighet finns även en både tvättmaskin och torktumlare från Siemens, vilket gör hanteringen av tvätt enkel och effektiv.

Övre plan

När ni kommer upp till övre plan möts ni av ett allrum med generös takhöjd, vilket skapar en luftig och rymlig atmosfär. Här finns plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang samt en TV-möbel. På detta plan finner ni även tre sovrum, ett badrum samt ett förvaringsrum med praktiska skjutdörrsgarderober.

Sovrum 1, 2 & 3

De två större sovrummen erbjuder gott om plats för en bekväm dubbelsäng, komplett med tillhörande sängbord för praktisk förvaring och användning. Generöst med förvaringsutrymme finns bakom skjutdörrsgarderober, vilket möjliggör enkel åtkomst till kläder och tillbehör samtidigt som det bidrar till en ren och rymlig atmosfär. Ett av sovrummen har en trevlig och avslappnad grön färgsättning på väggarna, vilket skapar en lugn och harmonisk atmosfär.

Det mindre sovrummet är omsorgsfullt planerat för att maximera utrymmet. Här finns plats för en bekväm enkelsäng, tillsammans med tillhörande sängbord för. Vid behov kan även ett skrivbord få plats för studier eller arbete. För att optimera utrymmet finns även i detta sovrummet en praktisk skjutdörrsgarderob.

Badrum

Badrummet på övre våningen är stilrent med helkaklade väggar i ljusgrått och ett snyggt mörkgrått klinkergolv. Utrustningen inkluderar en WC, handfatskommod med tillhörande spegelskåp och en dusch med takdusch.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadsår
2020
Fasad
Trä
Tak
Plåt
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)

Driftkostnader

Uppvärmning
5 897 kr
Hushållsel
10 409 kr
Vatten/avlopp
7 977 kr
Försäkring
5 371 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
29 654 kr
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser vatten, avlopp samt sophantering. Försäkring är för hemförsäkring samt villaförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-01)
Prestanda
57 kWh/m2/år
Primärtenergital
63 kWh/m2/år
Energiklass
B

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 670 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2020
Byggnadsvärde
2 627 000 kr
Markvärde
2 043 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Last: Officialservitut Tillträde, 1480K-2018F302.1
Planbestämmelser
Detaljplan (2014-04-29)

Askim

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.