Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Selma Lagerlöfs Parkstråk 30

Hisings Backa

2 rum
52 kvm
1 895 000 kr
4 507 kr/mån

Modern tvåa med två balkonger i hjärtat av Hisings Backa!

Nu finns möjligheten att förvärva denna moderna två om 52 kvm. Bostaden erbjuder en social och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök vilket bjuder in till social samvaro och gemenskap. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger lägenheten ett behagligt ljusflöde och bidrar till en luftig atmosfär. Hög bekvämlighet med ett fullutrustat kök, badrum med egen tvättutrustning och goda möjligheter till förvaring. Ljusa och stilrena ytskikt vilket gör det enkelt att sätta sin egen prägel på hemmet.

Här bor ni i en stabil förening med grönområden, skolor och servicebutiker i närheten. Endast ett stenkast bort ligger Backaskolan med förskola, låg- och mellanstadieklasser samt Skälltorpsskolan för högstadie. Ni har Backa västergård där man kan besöka bland annat får och hästar, STC gym och Selma Lagerlöfs torg bara runt hörnet. Goda kommunikationer tar er enkelt runt hela Göteborg.
Pris
1 895 000 kr
Månadsavgift
4 507 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, sophämtning. Det ingår också ett basutbud på kabel-tv från Comhem, samt bredband med hastighet 100/100. En försäkring för bostadsrättstillägg ingår också. Kostnad för hushållsel tillkommer.
Boarea
52 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.75167%
Andel av årsavgift
0.75167%
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2022
Lgh.nr
22003
Gatuadress
Selma Lagerlöfs Parkstråk 30
Postadress
42248 HISINGS BACKA

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-1
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-3
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-4
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-5
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-6
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-7
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-8
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-9
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-10
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-11
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-12
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-13
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-14
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-15
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-16
 Selma Lagerlöfs Parkstråk 30-17

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Här möts du av stilfulla detaljer och en direkt känsla av hemtrevnad. Parkettgolv tillsammans med vitmålade väggar vilket är genomgående i hela bostaden.

Vardagsrum

Ljust och inbjudande vardagsrum med gott om utrymme för en soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Det generösa utrymmet ger dig möjlighet att inreda efter din personliga stil och skapa den perfekta platsen att koppla av och umgås med nära och kära. Härifrån nås bostadens första balkong med vy över innergården.

Kök

Modernt kök med vita skåpsluckor, laminatbänkskiva och moderna vitvaror. Här finner du allt du behöver för att laga fantastiska måltider, inklusive induktionshäll, köksfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng och förvaringsmöblemang. Här kan du skapa din egen privata oas och njuta av en god natts sömn i lugn och ro. Härifrån nås bostadens andra balkong.

Badrum

Helkaklat badrum med noggrant utvalda detaljer. Vitt kakel på väggarna tillsammans med ljust klinker på golvet. Inredningen består av en WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch och handdukstork samt en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk i laminat och förvaringsskåp.

Förråd

Praktiskt förråd för extra förvaringsmöjligheter.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2022
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)

Driftkostnader

Hushållsel
2 600 kr
Försäkring
1 200 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 800 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-10-09)
Prestanda
56 kWh/m2/år
Energiklass
B

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Selma Park
Org.nummer
769636-9961
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
111 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Brf Selma Park är en nyproduktion – interimsstyrelsen har inte lämnat över till boendestyrelsen ännu. Planen är att det sker under april 2024.
Gårdsplats
De två husen har en stor gemensam innergård – en grönskande plats där barnen har ett tryggt ställe att leka på och man kan njuta av lata sommardagar. Det finns även en gemensam föreningslokal med övernattningsmöjlighet, vilket gör det enkelt att ha gäster även för de som bor i de mindre lägenheterna.
Parkering
Totalt 60 parkeringar i parkeringshus i annan fastighet. Avgift för platser är 650,- utomhus och 900,- under tak. I dagsläget är det ingen kö, det finns platser att hyra.
Gemensamma utrymmen
I hus C3 finns en kombinerad föreningslokal och gästlägenhet på 34 kvm. Utformat som en lägenhet med ett rum med köksdel samt wc/dusch/tvätt.
TV/bredband
Huset ansluts till stängd fiber för IP-telefoni, internet och TV via ComHem. Hastigheten är upp till 100/100 och ingår i månadsavgiften. Inkommande tv/data-uttag placeras enligt planritning. Wifi/IP-telefoni säkerställer möjligheten att ringa vid eventuell dålig mobiltäckning.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Allmänt om föreningen
Brf Selma Park har totalt 111 bostadsrätter på 1-5 rum och kök fördelade på två hus.

Kontrollerat med styrelsen 2024-02-09. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Hisings Backa

Präglas av positiv utveckling

I stadsdelen Backa bor cirka 24 000 invånare. Bebyggelsen är blandad, här finns allt från gamla gårdar till höghus och nya villaområden. En positiv utveckling pågår och planeras i området, inte minst genom om- och tillbyggnad av Selma Lagerlöfs torg som kommer att ge en helt ny stadsbild. 200 studentbostäder, 600 hyres- och bostadsrätter, radhus, idrottshall, bibliotek och vårdcentral planeras i första etappen.

Mycket bra förbindelser

Busstrafiken erbjuder mycket bra förbindelser med direktbussar till Göteborgs city och stombussar. Du kan resa med linje 18 (Skälltorpsvägen–Backa–Johanneberg), 19 (Backa–Fredriksdal–Bifrost), 45 (Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen–Marklandsgatan), 47 (Tuve–Backa industriområde–Hjalmar Brantingsplatsen), 40 (Angered–Hjalmar Brantingsplatsen) och 311 (Kungälv–Bäckebol–Göteborg). Vid Bäckebolsmotet stannar Stenungsund express. För den bilburna är det nära till E6:an.

Kultur, teater och träningsmöjligheter

Kulturskolan i Backa kulturhus bedriver undervisning och amatörteater, med repetitioner och pjäser. Det händer även att skolan får besök av professionella teatergrupper. Även Backateatern har en del aktiviteter. Ett bibliotek finns på Selma Lagerlöfs torg.

Backa bjuder på många valmöjligheter för dig som gillar att motionera. Sporthallar, gym, fotbollsplaner, motionsslingor och golfbanor är några exempel.

På Backaplan hittar du det mesta

Mataffärer, klädaffärer, sportbutiker, Systembolaget – här finns allt. För hemmafixaren kan vi rekommendera Bäckebol Homecenter. Här finns Ikea, Bauhaus och andra butiker som ger ett brett utbud av byggvaror, elektronik, möbler, och inredning. Även Coop ligger här. På Selma Lagerlöfs torg, som håller på att byggas ut, finns mataffär, fiskbutik, apotek, småbutiker och restauranger.

Förskolor och skolor för alla åldrar

I Backa finns förskolor och skolor för alla åldrar, till exempel Backaskolan (F–5), Backatorpsskolan (F–6), Brudbergsskolan (F–5), Brunnsboskolan (F–9), Brandströmska skolan (F–9) och Skälltorpsskolan (6–9). Den Montessoriinspirerade skolan Fenestra S:t Jörgen (F–6) och Waldorfskolan Grenkvist (6–9) ligger i Skogaberg. Vid Selma Lagerlöfs torg finns Svenska Balettskolan (4–9). Givetvis finns även flera förskolor i Backa.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.