Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Cederflychts gata 5

Hisings Backa

3 rum
66.1 kvm
1 599 000 kr
5 799 kr/mån

Modern trea med inglasad balkong i västerläge!

Välkomna till Cederflychts gata 5 och denna ombyggda genomgångstrea med fönster i två väderstreck och en inglasad balkong. Ni erbjuds kök och vardagsrum med gott om plats för soffgrupp samt matbord. Den inglasade balkongen har bästa västerläge. Vidare in i bostaden finner ni två rymliga sovrum samt ett helkaklat badrum med egen tvättutrustning. Goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob i hallen.

Bo med närhet till Bäckebol köpcenter som erbjuder flera dagligvarubutiker, IKEA och Bauhaus. I närheten finner ni även flera skolor, restauranger och kommunikationer som enkelt tar er till Göteborgs innerstad eller Bäckebol köpcentrum.
Pris
1 599 000 kr
Månadsavgift
5 799 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten och parkering i p-däck samt ett obligatoriskt tillägg om 80 kr/mån för kabel-tv och bredband vilket inte är inräknat i månadsavgiften.
Boarea
66.1 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.1684%
Andel av årsavgift
0.1684%
Indirekt nettoskuldsättning
184 167 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1973
Lgh.nr
452
Gatuadress
Cederflychts gata 5
Postadress
42254 Hisings Backa

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Cederflychts gata 5-1
 Cederflychts gata 5-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Cederflychts gata 5-3
 Cederflychts gata 5-4
 Cederflychts gata 5-5
 Cederflychts gata 5-6
 Cederflychts gata 5-7
 Cederflychts gata 5-8
 Cederflychts gata 5-9
 Cederflychts gata 5-10
 Cederflychts gata 5-11
 Cederflychts gata 5-12
 Cederflychts gata 5-13
 Cederflychts gata 5-14
 Cederflychts gata 5-15
 Cederflychts gata 5-16
 Cederflychts gata 5-17
 Cederflychts gata 5-18
 Cederflychts gata 5-19
 Cederflychts gata 5-20
 Cederflychts gata 5-21
 Cederflychts gata 5-22
 Cederflychts gata 5-23
 Cederflychts gata 5-24
 Cederflychts gata 5-25

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen med mörkt klinkergolv och målade väggar i grått. Här finns plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter bakom 8 stycken garderober.

Vardagsrum

Härligt ljust vardagsrum med stora sociala ytor och gott om plats för möblemang. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i en grå nyans. Genom vardagsrummet når du bostadens inglasade balkong i västerläge.

Kök

I direkt anslutning till vardagsrummet finner ni köket med gott om förvaring och arbetsytor samt en vädringslucka. Skåpsluckor och lådor i vitt med rostfria beslag. Ovan bänkskivan i laminat sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn och micro i arbetshöjd, inbyggd diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Parkettgolv tillsammans med vitmålade väggar.

Sovrum 1 & 2

Det större sovrummet har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt kontorshörna om så önskas. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti samt vädringslucka. Parkettgolv tillsammans med målade väggar i en mörkblå nyans.

Bostadens andra sovrum har även det utrymme för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Alternativ en enkelsäng och kontorshörna om så önskas. Parkettgolv tillsammans med målade väggar i en beige nyans.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med grått klinkergolv och golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, takdusch med svängda vikbara dörrar, förvaringsskåp samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1973
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
2 880 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 280 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-06-24)
Primärtenergital
136 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Balkong i västerläge, 7 kvm stor. Väggarna har liggande träreglar och på golvet ligger betong med en mörkgrå matta. Inglasningen är frostad nertill och luckorna ovan är öppningsbara med rullgardiner.

Förening

Namn
HSB Brf Bäckebol
Org.nummer
757202-7204
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Omförhandlas 2022.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
570 st
Antal lokaler
19 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan och de senaste åren har bland annat dessa renoveringar utförts:
2009-2012 Ombyggnation av gårdarna.
2010-2011 Utbyte av termostater på samtliga radiatorer.
2011 Utbyte av all tvätt- och torkutrustning i samtliga tvättstugor och byte av cirkulationspumpar i samtliga sex undercentraler till värmesystemet.
2011-2012 Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i parkeringshuset, miljöhusen och samtliga tvättstugor.
2012-2013 Reparation av betongskador på loftgångshusen.
2014 Reparation av betongskador på och målning av byggnadernas socklar, OVK och sotning av ventilationskanalerna. Samma år utfördes även en undersökning inför eventuellt stambyte. Förstudien visade att stammarna har god kondition och att byte inte är aktuellt i dagsläget.
2015 Renovering av samtliga termogarage, bastu- och gymlokalen samt högtrycksspolning av avloppsstammar.
2017 Konsultutredning av ventilationssystemet.
2018 Utfördes säkerhetsbesiktning av lekplatser, tvättstugor och hissar.
2019 Genomfördes underhåll av utemöbler.
2020 Underhåll av lekplatser.
Under Mars och April 2022 görs en OVK (obligatorisk ventilationskontroll).

I dagsläget pågår ett fasadprojekt och nya uteplatser som beräknas vara klart 2026.
Parkering
De flesta lägenheter i föreningen har en egen parkeringsplats. Kostnaden för denna är inräknad i månadsavgiften. Parkeringsplatsen kan vara belägen ute (på stora p-platsen eller på P-däckets olika plan) eller under tak i P-däck.
Det finns även 100 st termogarage för uthyrning. Dessa är belägna på den stora uteparkeringsplatsen. Termogarage kan endast hyras av de som har en uteparkeringsplats tillhörig lägenheten eller av de som saknar parkeringsplats som hör till lägenheten. I samband med hyra av termogarage måste den uteplats som (i förekommande fall) tillhör lägenheten lämnas.
Det finns även litet mindre antal parkeringsplatser för bil och MC i P-däcket för uthyrning.
I dagsläget är det kölista till termogaragen och parkeingsplatserna/MC-platserna under tak.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns fyra tvättstugor, föreningslokal, cykelförråd, två st övernattningslägenheter, gym, bastu och hobbyrum. Mellan husen finns sex större innergårdar med såväl lekplats som grillplats.
Avgift för gym och bastu är 800kr per år.
TV/bredband
Föreningen har ett fiberoptiskt fastighetsnät för bredbandsuppkoppling. Leverantör av bredbandstjänsten är Telenor (1000/1000 gb). Det är också möjligt att teckna abonnemang för bredbandsuppkoppling med Tele2.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar.
Övrigt
Styrelsen vill träffa köparna för en obligatorisk medlemsinformation innan godkännande av medlemskapet.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Bäckebol innehar fastigheterna Backa 99:3, Backa 99:4; Backa 866:730 upplåtna med tomträtt samt Backa 866:723 med arrende. Föreningens adresser är Cederflychts gata, Bäckebolslyckan, Bäckebolsängen samt Friedländersgata. I föreningen finns totalt 570 lägenheter i storlek mellan 1 r.o.k och 5 r.o.k.. Fastigheten byggdes 1972-1974.

Kontrollerat med föreningen 2022-06-12. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Hisings Backa

Präglas av positiv utveckling

I stadsdelen Backa bor cirka 24 000 invånare. Bebyggelsen är blandad, här finns allt från gamla gårdar till höghus och nya villaområden. En positiv utveckling pågår och planeras i området, inte minst genom om- och tillbyggnad av Selma Lagerlöfs torg som kommer att ge en helt ny stadsbild. 200 studentbostäder, 600 hyres- och bostadsrätter, radhus, idrottshall, bibliotek och vårdcentral planeras i första etappen.

Mycket bra förbindelser

Busstrafiken erbjuder mycket bra förbindelser med direktbussar till Göteborgs city och stombussar. Du kan resa med linje 18 (Skälltorpsvägen–Backa–Johanneberg), 19 (Backa–Fredriksdal–Bifrost), 45 (Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen–Marklandsgatan), 47 (Tuve–Backa industriområde–Hjalmar Brantingsplatsen), 40 (Angered–Hjalmar Brantingsplatsen) och 311 (Kungälv–Bäckebol–Göteborg). Vid Bäckebolsmotet stannar Stenungsund express. För den bilburna är det nära till E6:an.

Kultur, teater och träningsmöjligheter

Kulturskolan i Backa kulturhus bedriver undervisning och amatörteater, med repetitioner och pjäser. Det händer även att skolan får besök av professionella teatergrupper. Även Backateatern har en del aktiviteter. Ett bibliotek finns på Selma Lagerlöfs torg.

Backa bjuder på många valmöjligheter för dig som gillar att motionera. Sporthallar, gym, fotbollsplaner, motionsslingor och golfbanor är några exempel.

På Backaplan hittar du det mesta

Mataffärer, klädaffärer, sportbutiker, Systembolaget – här finns allt. För hemmafixaren kan vi rekommendera Bäckebol Homecenter. Här finns Ikea, Bauhaus och andra butiker som ger ett brett utbud av byggvaror, elektronik, möbler, och inredning. Även Coop ligger här. På Selma Lagerlöfs torg, som håller på att byggas ut, finns mataffär, fiskbutik, apotek, småbutiker och restauranger.

Förskolor och skolor för alla åldrar

I Backa finns förskolor och skolor för alla åldrar, till exempel Backaskolan (F–5), Backatorpsskolan (F–6), Brudbergsskolan (F–5), Brunnsboskolan (F–9), Brandströmska skolan (F–9) och Skälltorpsskolan (6–9). Den Montessoriinspirerade skolan Fenestra S:t Jörgen (F–6) och Waldorfskolan Grenkvist (6–9) ligger i Skogaberg. Vid Selma Lagerlöfs torg finns Svenska Balettskolan (4–9). Givetvis finns även flera förskolor i Backa.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.