Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Benarebyvägen 179

Mölnlycke

7 rum
1 367 kvm
6 495 000 kr

Nybyggt och exklusivt parhus i Mölnlycke!

Nu har ni chans att förvärva detta nybyggda parhus med 154 välplanerade kvadratmeter. Detta specialritade A-hus erbjuder öppna sociala ytor, vackert ljusinsläpp genom gedigna fönsterpartier, lyxiga inredningsval samt stilren färgsättning. Med ett perfekt läge och naturen som granne erbjuder denna bostad en unik harmoni mellan komfort och naturupplevelse. Med sina 7 välplanerade rum, inklusive 3-4 sovrum, är detta hemmet där familjen kan växa och trivas. De generösa ytor och stora altandörrarna skapar en sömlös övergång mellan inomhus och utomhusliv. Öppna upp dörrarna och stig ut på den rymliga uteplatsen som bjuder på en underbar vy över tjärnen. Utanför huset finner ni en härlig och naturrik trädgård som gränsar till naturen. Uteplatsen i samband med trädgården bjuder upp till sociala tillställningar där man sommartid kan njuta av solen långt in på kvällen.

Här bor ni i ett lugnt och familjevänligt område med naturen som granne. Ett stenkast bort hittar ni Djurtjärnen. Ett par kilometer bort finner ni Mölnlycke centrum där det finns allt från livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, bageri, restauranger, bank, bibliotek, kulturhus, skola till träningsmöjligheter. Med goda förbindelser tar ni er enkelt till Göteborg och Borås.
Pris
6 495 000 kr
Antal rum
7 rum & kök, varav 3–4 sovrum
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2023
Tomtareal
1 367 kvm
Fast.beteckning
Benareby 1:119
Gatuadress
Benarebyvägen 179
Postadress
43539 Mölnlycke

Visning

OBS! Anmälan sker endast via hemsidan på länken nedan.
Sön 28 April kl 15:30–16:15
Bokade visningar! Anmäl nedan.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Benarebyvägen 179-1
 Benarebyvägen 179-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Benarebyvägen 179-3
 Benarebyvägen 179-4
 Benarebyvägen 179-5
 Benarebyvägen 179-6
 Benarebyvägen 179-7
 Benarebyvägen 179-8
 Benarebyvägen 179-9
 Benarebyvägen 179-10
 Benarebyvägen 179-11
 Benarebyvägen 179-12
 Benarebyvägen 179-13
 Benarebyvägen 179-14
 Benarebyvägen 179-15
 Benarebyvägen 179-16
 Benarebyvägen 179-17
 Benarebyvägen 179-18
 Benarebyvägen 179-19
 Benarebyvägen 179-20
 Benarebyvägen 179-21
 Benarebyvägen 179-22
 Benarebyvägen 179-23
 Benarebyvägen 179-24
 Benarebyvägen 179-25
 Benarebyvägen 179-26
 Benarebyvägen 179-27
 Benarebyvägen 179-28
 Benarebyvägen 179-29
 Benarebyvägen 179-30
 Benarebyvägen 179-31
 Benarebyvägen 179-32
 Benarebyvägen 179-33
 Benarebyvägen 179-34
 Benarebyvägen 179-35
 Benarebyvägen 179-36
 Benarebyvägen 179-37
 Benarebyvägen 179-38
 Benarebyvägen 179-39
 Benarebyvägen 179-40
Fastighetskarta Benarebyvägen 179-41
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Varmt välkommen!
Entréplan erbjuder hall, kök, vardagsrum, matplats, sovrum, tvättstuga och gästtoalett.

Hall

Ni välkomnas in i bostaden och slås direkt av välvalda materialval och stilrena ytskikt. Grått klinkergolv tillsammans med vitmålade väggar.

Sovrum

Bostadens första sovrum har plats för säng och nattduksbord samt förvaringsmöblemang. Ett mysigt rum med fint ljusinsläpp från två väderstreck. Parkettgolv tillsammans med ljust målade väggar.

Tvättstuga / Gästtoalett

Praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Här finns en arbetsbänk med underliggande skåp samt gott om plats för förvaringsmöblemang. Grått klinkergolv tillsammans med vitmålade väggar.

Ljust och modernt helkaklat badrum. Badrummets utrustning består av WC, handfatskommod med förvaring, golvvärme och duschhörna.

Vardagsrum / Kök

Ett härligt stort vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Stora fönsterpartier bidrar med fint ljusinsläpp. Här erbjuds en härlig gemensam yta att umgås på med plats för större möblemang. Härifrån nås även bostadens härliga altan om 50 kvm. Här finns möjlighet att avnjuta middagen och plats finns för loungemöblemang, matgrupp samt grill.

Ett modernt och fint kök från Marbodal. Mycket förvaring i skåp och lådor. Den maskinella utrustning från Siemens består av induktionshäll, köksfläkt, integrerad ugn och mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Övre plan

Från vardagsrummet nås övre plan där det finns ett allrum, tre sovrum, ytterligare ett badrum och walk-in closet.

Allrum

En trappa upp finner ni ett allrum med plats för soffa med tillhörande möblemang. Parkettgolv tillsammans med ljust målade väggar är genomgående på övre plan.

Sovrum 2, 3 & 4

Bostadens tre andra sovrum erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbel. Tre stora sovrum varav ett med walk-in closet.

Badrum

Bostadens andra badrum är likt det första med vitt kakel på väggarna tillsammans med grått klinkergolv. Utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegel med belysning samt duschhörna och badkar. En känsla av spa och lyx!

Övrigt

Lättskött tomt med gott om parkeringsyta.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plans parhus
Byggnadsår
2023
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Vatten/avlopp
Vatten saknas. Avlopp saknas
Ventilation
Frånluftsvärmepump
Renovering
I vardagsrummet är det förberett med rökkanaler för installation av eldstad.
Fastigheten är befriad från fastighetsskatt i 15 år.
Energideklaration ej utförd då huset är nybyggt.

TV- och internetanslutning

Bredband: FIber.

Driftkostnader

Hushållsel
9 353 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
9 353 kr
(fastighetsavgift/skatt på 14 950 kr tillkommer)
Fastigheten är nyproducerad. Därav är driftskostnaderna uppskattade. Uppskattningen kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Posten el avser även uppvärmning.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-11-03)
Primärtenergital
53 kWh/m2/år
Energiklass
B

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 495 000 kr
Taxeringsår
2021
Markvärde
1 495 000 kr
Skatt/avgift
14 950 kr
Typkod
210, Småhusenhet, tomtmark

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Förmån: Officialservitut Avlopp, 1401-2022/143.4
Förmån: Officialservitut Väg, 1401-2020/60.1
Last: Officialservitut Vatten, 1401-2022/143.3
Last: Officialservitut Väg, 1401-2022/143.1

Mölnlycke

Naturskönt – närhet till det mesta

Mölnlycke, ett område präglat av fin natur tillsammans med levande torg och centrum. Bebyggelserna är en härlig blandning av lägenhetshus, villor och radhus. Mitt i centrum ligger populära Hulebäcksgymnasiet där flertalet elever från Göteborg runt om söker sig till. Det finns även förskola och skola för de lite mindre barnen. På torget finner ni café, djurbutik, mataffärer, restauranger och apotek bland annat.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.