Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Gustaf Dalénsgatan 18

Kvillebäcken

2 rum
62.9 kvm
2 795 000 kr
4 533 kr/mån

Välplanerad tvårummare med inglasad balkong!

Nu finns chansen att bo i en välplanerad tvåa med genomgående hög standard och att bo i Kvillebäcken med närhet till trevliga restauranger och goda kommunikationer med buss & spårvagn. Lägenheten har ett mysigt och rymligt sovrum med bra förvaringsmöjligheter och de sociala ytorna förs samman i en öppen planlösning. Balkongen ligger i ett härligt västerläge och erbjuder eftermiddags- och kvällssol. Här njuter ni av fina solnedgångar med vy mot Kvillestråkets parkområde. Medlemmarna har tillgång till en stor takterrass med grill, lokal samt övernattningslägenhet.

Området erbjuder närhet till restauranger, caféer samt Kville saluhall som erbjuder mat från alla världens hörn. Grönområden så som Hisingsparken och Ramberget med Keillers park ligger endast en promenad bort. Ni bor även med närhet många dagligvarubutiker, shopping och träningsanläggningar. Från Hjalmar Brantingsplatsen kan ni via kollektivtrafiken ta er runt kring hela Göteborg och till centralstationen på endast 6 minuter.
Pris
2 795 000 kr
Månadsavgift
4 533 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme. Ett obligatoriskt tillägg om 219 kr tillkommer för kabel-tv och internet.
Boarea
62.9 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.1565%
Andel av årsavgift
1.1565%
Indirekt nettoskuldsättning
1 339 010 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
3 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018
Lgh.nr
3301
Gatuadress
Gustaf Dalénsgatan 18
Postadress
41724 GÖTEBORG

Visning

OBS! Anmälan sker endast via hemsidan på länken nedan.
Sön 26 Maj kl 15:00–15:30
Bokad visning. Anmälan krävs och görs företrädesvis i annonsen på mäklarens hemsida nyvy.se

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Gustaf Dalénsgatan 18-1
 Gustaf Dalénsgatan 18-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Gustaf Dalénsgatan 18-3
 Gustaf Dalénsgatan 18-4
 Gustaf Dalénsgatan 18-5
 Gustaf Dalénsgatan 18-6
 Gustaf Dalénsgatan 18-7
 Gustaf Dalénsgatan 18-8
 Gustaf Dalénsgatan 18-9
 Gustaf Dalénsgatan 18-10
 Gustaf Dalénsgatan 18-11
 Gustaf Dalénsgatan 18-12
 Gustaf Dalénsgatan 18-13
 Gustaf Dalénsgatan 18-14
 Gustaf Dalénsgatan 18-15
 Gustaf Dalénsgatan 18-16
 Gustaf Dalénsgatan 18-17
 Gustaf Dalénsgatan 18-18
 Gustaf Dalénsgatan 18-19
 Gustaf Dalénsgatan 18-20
 Gustaf Dalénsgatan 18-21
 Gustaf Dalénsgatan 18-22
 Gustaf Dalénsgatan 18-23
 Gustaf Dalénsgatan 18-24
 Gustaf Dalénsgatan 18-25
 Gustaf Dalénsgatan 18-26
 Gustaf Dalénsgatan 18-27

Rumsbeskrivning

Hall & Entré

På loftgången framför entrén finns plats att sitta och avnjuta morgonkaffet i solen på. Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i en garderob. På golvet ligger ljus ekparkett tillsammans med vitmålade väggar vilket är genomgående i hela bostaden.

Kök

Modernt kök från Marbodal med gott om förvaring och skåp hela vägen upp till taket. Vita släta luckor bryts av med stänkskydd i mörkgrått kakel över arbetsbänken. Köket är utrustat med inbyggd mikro, ugn, induktionshäll, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin.

Vardagsrum & balkong

Vidare in i lägenheten finner ni vardagsrummet. Ett luftigt rum med härligt ljusinsläpp. Härifrån nås bostadens inglasade balkong på 8 kvm i västerläge. Det fria läget ger er härlig eftermiddagssol och fina solnedgångar.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för stor säng. Gott om förvaring i en garderobsvägg.

Badrum

Modernt och helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna, handdukstork och en härlig golvvärme. Här har ni även en separat tvättsektion med tvättmaskin, torktumlare, avlastningsbänk och skåp för förvaring.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme och el (direktverkande)
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
3 av 6. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 040 kr
Vatten/avlopp
4 440 kr
Försäkring
2 400 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
8 880 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten VA avser varm- och kallvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-23)
Primärtenergital
106 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB BRF Cinnober i Göteborg
Org.nummer
716444-6606
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
89 st
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Till fastigheten hör 48 st garageplatser. Kostnad 1250 kr/ månad. Det finns även 4 MC platser och elplatser. Separat kö där man skall ta kontakt med HSB. Det finns lediga garageplatser utan el. Det är en liten kö till laddplatserna.

Det finns även kommunala parkeringsplatser att hyra i området för 700 kr/mån.
TV/bredband
Telia Triple play. Fiberanslutning 500/100 Mbit/s, digital-TV och IP-telefoni.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Från den 1 juli 2024 kommer månadsavgiften att höjas med 7 % och IMD-kostnaden (förbrukning av vatten och hushållsel) med 5 %. Detta pågrund av ränteläget.
Övrigt
I föreningen finns övernattningslägenhet, 5 cykelförråd, 89 lägenhetsförråd i källare och vind, samt tvättstuga och vinterträdgård.
Föreningen har en gemensam takterrass på våning 9 där möjlighet till samkväm i form av grillning, solbad eller annat umgänge finns.
Ca 60 kvm av terrassen är byggd under öppen himmel och det finns både solstolar och relaxmöblemang att nyttja. Ca 136 kvm av terrassen är inglasad vilket ger möjlighet att vistas här årets alla dagar.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Cinnober i Göteborg består av 89 bostadsrätter samt tre hyreslokaler avsedda som affärslokaler. Föreningen äger fastigheten Kvillebäcken 55:2 med adresserna Gustaf Dahlénsgatan 18, Rundbäcksgatan 16 och 20, Solventilsgatan 17 A-D och Fjädringsgatan 15 och 17. Husen är mellan 5-8 våningar höga. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Föreningen har del i en gemensamhetsanläggning/samfällighet för förvaltning av sopsugsanläggning. Den totala lägenhetsytan uppgår till 5 422 kvm.

Kontrollerat med styrelsen 2024-05-17. Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

https://www.brfcinnober.se/

Kvillebäcken

Ett område i förnyelse

I Kvillebäcken finns främst flerbostadshus, men även villaområden i anslutning till Gamla Björlandavägen. Sedan vintern 2010/2011 byggs 2 000 nya lägenheter i Kvillebäcken som tillsammans med Glasiären och Saluhallen vid Vågmästareplatsen utgör en del av centrala Hisingen, som i sin tur är en del av förnyelsen av Backaplansområdet.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är det alltid nära till de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. Bibliotek hittar du på Borstbindaregatan i Glasiären.

Träning eller picknick i det gröna?

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna.

Möjlighet finns till både ridning och golf, bara en liten bit längre ut. Utbudet av träningsanläggningar är stort, Lundbybadet, SATS och Sportlife är några exempel.

Service, affärer, restauranger och skolor – här finns mycket att välja på

Det finns mycket att välja på när det gäller service, affärer och restauranger. Wieselgrensplatsen och Backaplan ligger centralt. I Glasiären hittar du Vårdcentral, Apotek, Folktandvård och ICA.

I närområdet finns Bjurslättsskolan (F–6), Rambergsskolan (F–6) och Santosskolan på Lindholmen (7–9). Två nybyggda förskolor ligger längst ner i två hyreshus i Kvillebäcken. Ytterligare en nyöppnad förskola finns i området.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.