Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Generalsgatan 6

Kviberg

2 rum
55 kvm
2 395 000 kr
4 192 kr/mån

Välplanerad tvårummare med balkong och uteplats!

Välkomna till Generalsgatan 6 som ligger i ett centralt läge i Kviberg. På våning 4 av 5 ligger denna välplanerade tvårummare med en balkong och en stor uteplats i sydvästläge, fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Genomgående modern och hög standard, trevliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning, rymligt sovrum med bra förvaring samt badrum med tvättavdelning.

Ett bekvämt boende i attraktiva Kviberg med närhet till fina grönområden, trevliga restauranger, träningsanläggningar, skolor & mataffärer. Perfekta kommunikationer in till Göteborg innerstad som tar ca 10 min.
Måste ses!
Pris
2 395 000 kr
Månadsavgift
4 192 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten, varmvatten, internet, grundutbud av Tv-kanaler. Elförbrukningen debiteras mot faktisk förbrukning.
Boarea
55 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.67777%
Andel av årsavgift
0.71691%
Indirekt nettoskuldsättning
745 070 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2017
Lgh.nr
21307
Gatuadress
Generalsgatan 6
Postadress
41528 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Generalsgatan 6-1
 Generalsgatan 6-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Generalsgatan 6-3
 Generalsgatan 6-4
 Generalsgatan 6-5
 Generalsgatan 6-6
 Generalsgatan 6-7
 Generalsgatan 6-8
 Generalsgatan 6-9
 Generalsgatan 6-10
 Generalsgatan 6-11
 Generalsgatan 6-12
 Generalsgatan 6-13
 Generalsgatan 6-14
 Generalsgatan 6-15
 Generalsgatan 6-16
 Generalsgatan 6-17
 Generalsgatan 6-18
 Generalsgatan 6-19
 Generalsgatan 6-20
 Generalsgatan 6-21
 Generalsgatan 6-22
 Generalsgatan 6-23

Rumsbeskrivning

Hall

Från den stora uteplatsen i sydvästläge välkomnas ni in i hallen där det finns plats för avhängning samt garderober som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Ljusa väggar i kombination ekparkett är genomgående i hela bostaden.

Vardagsrum & kök

I en öppen planlösning mot köket finner ni vardagsrummet med plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang.

Köket har vita köksluckor med rostfria beslag. Ovan bänkskivan i svart laminat sitter vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, ugn, mikro, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Utrymme för matplats finns för fyra personer.

Sovrum & balkong

Lättmöblerat sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Praktiska förvaringsmöjligheter finns via den inbyggda garderoben.

Härifrån nås även bostadens trevliga balkong med en härlig utsikt mot naturen.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt och svart klinkergolv med golvvärme. Här finns WC, handfatskommod, spegelskåp med belysning, dusch med glasväggar samt handdukstork.
Utanför badrummet finner ni tvättavdelningen med tvättmaskin och torktumlare. Ovan maskinerna finns gott om förvaring och en praktisk bänkskiva.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd som ligger i anslutning till uteplatsen.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 900 kr
Försäkring
700 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 600 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-06-03)
Primärtenergital
129 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Kvibergs Entré
Org.nummer
769628-0408
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
133 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Maximalt antal medlemmar per lägenhet är tre med en minsta andel på 10 %.
Parkering
Det finns 57 garageplatser och de fördelas utifrån ett kösystem efter datum då intresseanmälan inkom. Samtliga 57 parkeringsplatser har ladduttag (typ 2) med möjlighet att ladda elbil. Föreningen har 3 parkeringsplatser för motorcykel. Gästparkering kan ske på Generalsgatan eller Rustmästaregatan.
Man kan ställa sig i kö först den dag man tillträtt som medlem i föreningen, inte den dag man blir godkänd som medlem. Bilplats kostar 1100kr/mån (mars 2023). Laddning av elbil tillkommer elförbrukningen via avtal med ChargeNode.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns övernattningslägenhet, cykelförråd, cykelställ och barnvagnsförråd.
På innergården finner ni grillplatser, lekplatser samt boulebana.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Sappa med fiber, ett grundutbud med 16-17 kanaler ingår. Varje bostadsrättsinnehavare har sedan möjlighet att välja att själv köpa till Sappas olika TV-paket. IP-Telefoni kan man själv köpa till genom att kontakta Sappa, för de som har ett ”fast” nummer. Medlemmen betalar själv telefonikostnaden.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Kvibergs Entré består av tre hus två 5 våningar och ett punkthus om 10 våningar. Föreningen har 133 lägenheter från 1-5rum och kök. Skanska byggde husen 2016-2017 och inflyttning skedde i september, november 2016 och mars 2017. Total boyta uppgår till 7 739 kvm och total lokalyta uppgår till 561 kvm.

Kontrollerat med styrelsen 2024-04-18. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Kviberg

Modern arkitektur möter historiska miljöer!

Kviberg är beläget i östra delen av Göteborg och präglas av en spännande mix av modern arkitektur och historiska miljöer.
De röda vackra kasernbyggnaderna med svarta torn är idag signum för Kviberg. Dessa uppfördes 1895 och hade då en militär verksamhet fram till 1994. Idag nyttjas byggnaderna däremot till bland annat utbildning och museum.
Populära Kvibergs marknad befinner sig I de gamla stallarna, här ställer säljarna upp i en spilta varje lördag och söndag och erbjuder allt ifrån mat till antikviteter.
Lite mer moderna bostäder började byggas i Kviberg slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har moderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång.

Butiker, restauranger och träningsanläggningar

I Kviberg och dess grannområden finns stora serviceutbud med mataffärer, apotek, vårdmottagningar, restauranger och butiker. Det är enkelt att ta sig in till Göteborgs innerstad med goda kommunikationer via både buss och spårvagn. Närhet finner ni till Partilles stora köpcentrum ”Allum” som erbjuder ca 100 butiker. I området finner ni flera träningsanläggningar där Serneke Arena erbjuder Skidome men även beachvolleyboll. Kviberg omges av fin natur med flera promenadstigar där en leder er längs Fjällbo ängar mot Bergsjön med badsjö och klippstränder.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.