Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Kärleksberget 14

Landvetter

155/30 kvm
6 rum
3 558 kvm
7 495 000 kr

Exklusiv och elegant villa i lugna Landvetter!

Denna exklusiva villa är belägen på en välplanerad tomt i natursköna Landvetter. Villan är byggd med kvalitet och är utrustad med moderna bekvämligheter, lyxiga inredningsval och en stilren färgsättning. Planlösningen är genomtänkt och rymlig med generösa ytor för både vardagsliv och underhållning. I villan finner ni ett stort och luftigt vardagsrum med vackra fönsterpartier samt en kakelugn med hög mysfaktor. Vidare finner ni fyra stycken sovrum samt ytterligare sällskapsytor och en modern och praktisk tvättstuga.

Trädgården är omsorgsfullt planerad med stenlagda ytor, en välskött gräsmatta och en stor träaltan. Under sommarhalvåret är utomhusmiljön oslagbar med det generöst tilltagna trädäcket. En trappa från altanen leder er upp till en terrass, där det finns plats för att både kunna sitta och njuta av solen men även möjlighet att relaxa i en härlig bastu och pool.
På tomten finns också ett rymligt garage samt gott om parkeringsutrymme.

Området präglas av naturskön miljö med fina promenadstigar. Endast några kilometer bort hittar ni Landvetter centrum med ett brett utbud av livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, bageri, restauranger, bank, bibliotek, kulturhus, skolor, träningsmöjligheter och spa.
Pris
7 495 000 kr
Antal rum
6 rum & kök
Boarea/biarea
155/30 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2021
Tomtareal
3 558 kvm
Fast.beteckning
Landvetter 5:47
Gatuadress
Kärleksberget 14
Postadress
43835 Landvetter

Visning

OBS! Anmälan sker endast via hemsidan på länken nedan.
Sön 26 Maj kl 11:00–12:00
Bokad visning. Anmälan krävs och görs lämpligtvis i annonsen på mäklarens hemsida nyvy.se

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Kärleksberget 14-1
 Kärleksberget 14-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Kärleksberget 14-3
 Kärleksberget 14-4
 Kärleksberget 14-5
 Kärleksberget 14-6
 Kärleksberget 14-7
 Kärleksberget 14-8
 Kärleksberget 14-9
 Kärleksberget 14-10
 Kärleksberget 14-11
 Kärleksberget 14-12
 Kärleksberget 14-13
 Kärleksberget 14-14
 Kärleksberget 14-15
 Kärleksberget 14-16
 Kärleksberget 14-17
 Kärleksberget 14-18
 Kärleksberget 14-19
 Kärleksberget 14-20
 Kärleksberget 14-21
 Kärleksberget 14-22
 Kärleksberget 14-23
 Kärleksberget 14-24
 Kärleksberget 14-25
 Kärleksberget 14-26
 Kärleksberget 14-27
 Kärleksberget 14-28
 Kärleksberget 14-29
Fastighetskarta Kärleksberget 14-30
Fastighetskarta
 Kärleksberget 14-31
 Kärleksberget 14-32

Rumsbeskrivning

Hall

När ni kliver in genom ytterdörren välkomnas ni av ett grått klinkergolv som övergår till ljus ekparkett, vilket skapar en inbjudande atmosfär. I hallen finns en praktisk skjutdörrsgarderob som erbjuder gott om plats för avhängning. Redan här strömmar ljuset vackert in i bostaden och genom hela bostaden sitter spotlights i taken vilket skapar en känsla av lyx.

Vardagsrum & Kök

Vidare in i bostaden möts ni av en öppen planlösning som inkluderar vardagsrum, matplats och kök, vilket skapar en inbjudande atmosfär för gemenskap och umgänge. De stora fönsterpartierna från golv till tak och fönster i flera väderstreck ger bostaden ett generöst ljusflöde och en känsla av rymd. Här finns möjlighet att möblera efter egen smak och tycke. I vardagsrummet finns gott om plats för en rymlig soffgrupp och tillhörande möbler samt en tv-möbel. Matplatsen erbjuder gott om utrymme för ett matbord för upp till 8 personer vilket skapar en perfekt plats för trevliga middagar och sammankomster.

Ett modernt och praktiskt kök från Marbodal i grå nyans välkomnar er, komplett med bänkskiva och vitt kakel som stänkskydd. Förvaringsmöjligheterna är generösa tack vare flertalet skåp och lådor. Köksutrustningen inkluderar induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, samt kyl och frys i full höjd, där samtliga vitvaror är Siemens.

Master bedroom

Master Bedroom erbjuder gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord och skrivbord för extra komfort och bekvämlighet. I anslutning till sovrummet finns en rymlig walk-in closet som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter för kläder och tillhörigheter. Väggarna är målade i en sandfärgad kulör vilket skapar en känsla av lugn.

Sovrum 2, 3 & 4

Bostadens tre andra sovrum erbjuder plats för en säng med tillhörande sängbord. Väggarna är målade i trevliga och lugnande kulörer. Om så önskas kan även något av dessa rum med fördel användas som kontor eller hobbyrum.

Badrum 1 & 2

Bostadens första badrum är helkaklat med 60 x 60 plattor i en grå ton. Utrustningen består av WC, handfatskommod med en spegel och belysning ovanför samt dusch med glasdörrar. I badrummet finner ni även ett badkar för att maximera känslan av lyx!

Bostadens andra badrum är helkaklat i ljusa toner. Utrustat med WC, handfatskommod med en spegel ovanför, förvaringsskåp och dusch.

Tvättstuga & Förråd

Tvättstugan erbjuder tvättmaskin samt torktumlare från Siemens. Ovan maskinerna finns en praktisk bänkskiva i laminat.

I anslutning till tvättstugan finner ni ett förråd för ytterligare förvaring. Här finns även bostadens groventré.

Trädgård

Njut av solens timmar ute i trädgården. Här erbjuds en stor altan med plats för möblering efter smak och tycke. En grön och fin gräsmatta som är perfekt för barnen att springa runt på och leka.

Terrass

Ta trappen upp från altan till bastun och poolen! Här kan ni njuta av solens timmar hela dagen fram till kvällen då man kan sitta i bastun och se ut över träkronorna.

Garage

Till bostaden hör ett garage.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
2021
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Frånluft med återvinning

Driftkostnader

Uppvärmning
28 598 kr
Vatten/avlopp
3 938 kr
Renhållning
1 900 kr
Försäkring
5 014 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
39 450 kr
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten uppvärmning är inklusive el. Posten VA avser varm- och kallvatten samt avlopp.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-02-18)
Prestanda
33 kWh/m2/år
Primärtenergital
63 kWh/m2/år
Energiklass
B

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 513 000 kr
Taxeringsår
2022
Värdeår
2021
Byggnadsvärde
3 403 000 kr
Markvärde
2 110 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Förmån: Avtalsservitut Väg, Ledningar, D202000147865:1.1
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde (2022-12-20)

Landvetter

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.