Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Miraallén 15

Sannegården

3 rum
95 kvm
4 650 000 kr (slutpris)
5 604 kr/mån
Såld

Fantastisk 3:a i Sannegården med två balkonger och vacker utsikt över hamnen!

I vackra Sannegårdshamnen finner ni denna kvadratsmarta trerummare med ett trevligt läge nära båtar och brygga. Bostaden har en delvis öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum vilket bjuder in till samvaro och gemenskap, generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier i olika väderstreck vilket bidrar med ett fantastiskt ljusspel i rummet och känslan av rymd. Modernt och trivsamt boende med två balkonger där ni kan njuta av solen, arrangera middagar under bar himmel eller bara koppla av och njuta av den fina utsikten. Hög komfort i badrummet med egen tvättutrustning och optimala förvaringsmöjligheter med ett stort källarförråd som tillhör lägenheten. Välkommen hem!

Här bor ni med närhet till allt och med en fin utsikt över småbåtshamnen. Sannegårdshamnen lockar med sina fantastiska promenadslingor och ett brett utbud av bekvämligheter. Du hittar allt från konditorier och pizzerior till sushi- och italienska restauranger samt mataffärer. Nära har ni även till populära Hagabadet Älvstranden där ni bland annat kan avnjuta en avkopplande SPA-behandling. För den som älskar havet finns även möjligheten att ha sin segelbåt i den välskötta småbåtshamnen, där generösa båtplatser erbjuds för de boende som så önskar.
Goda kommunikationer via både båt och buss tar er in till Göteborgs innerstad på knappt 8 minuter.
Slutpris
4 650 000 kr
Månadsavgift
5 604 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme och vatten samt ett obligatoriskt tillägg om 210 kr/mån för kabel-TV (basutbud), bredband och ip-telefoni vilket är inräknat i månadsavgiften.
Boarea
95 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.70124%
Andel av årsavgift
1.7287%
Indirekt nettoskuldsättning
781 254 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2003
Lgh.nr
308
Gatuadress
Miraallén 15
Postadress
41758 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Miraallén 15-1
 Miraallén 15-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Miraallén 15-3
 Miraallén 15-4
 Miraallén 15-5
 Miraallén 15-6
 Miraallén 15-7
 Miraallén 15-8
 Miraallén 15-9
 Miraallén 15-10
 Miraallén 15-11
 Miraallén 15-12
 Miraallén 15-13
 Miraallén 15-14
 Miraallén 15-15
 Miraallén 15-16
 Miraallén 15-17
 Miraallén 15-18
 Miraallén 15-19
 Miraallén 15-20
 Miraallén 15-21
 Miraallén 15-22
 Miraallén 15-23
 Miraallén 15-24

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande entré med gott om avhängningsmöjligheter och förvaring i två garderober. Golvet är belagt med ljus klinker som övergår i parkettgolv och väggarna är tapetserade i en ljus ton. Stilrena och enhetliga ytskikt vilket följer genom hela bostaden.

Kök

Köket är från Marbodal där flertalet över- och underskåp erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Skåpsluckor och lådor i trä med rostfria beslag. Ovan arbetsbänken som är i laminat sitter ljust kakel. Maskinparken består av keramikhäll, fläkt, ugn och mikro i arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys. Här finns plats för ett matbord intill fönsterpartiet. I detta kök är det lätt att hitta inspiration till goda middagar.
Härifrån nås bostadens första balkong i söderläge där ni kan njuta av solen, arrangera middagar under bar himmel eller bara koppla av.

Vardagsrum / Matplats

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och rikligt med ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Här finns plats för ett större matbord intill fönsterpartiet.
Från vardagsrummet finner ni även bostadens andra balkong där ni kan njuta av frukosten vid matbordet eller slappa i loungemöblemanget efter en jobbdag.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Kläderna förvaras i fem inbyggda garderober.

Bostadens andra sovrum har plats för en mindre dubbelsäng samt läshörna om så önskas. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i den anslutande klädkammaren. Det här rummet har extra ljudisolering, finns ett sånt rum i varje lägenhet från när huset byggdes.

Badrum

Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och matchande ljust kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegel, förvaringsskåp, handdukstork och badkar. Ni har även lyxen att ha en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta och skåp för förvaring.

Förråd

Till bostaden tillhör ett källarförråd (ca 9m2).

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2003
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Försäkring
1 300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 300 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-11-21)
Primärtenergital
110 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Miraallén
Org.nummer
716444-4858
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
55 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Bytt fasad 2015 från enstegstätad till fasadskiva. Renoverat garage, golv & belysning, 2019. Energioptimering utförd 2024, samtliga ventiler och termostater bytta samt hela värmesystem injusterat. 2024 genomfördes även injustering av ventilationssystemet i samband med OVK. Samtliga fläktar har byggts om till godkända med kolfilter.
Utöver detta genomförs löpande underhåll i enlighet med underhållsplan (som uppdateras regelbundet). För närvarande finns inget underhåll planerat som är av en omfattning att påverkan på avgift är sannolik.
Parkering
Föreningen har parkeringsplatser utomhus och garage under huset. Parkeringsplatserna utomhus ligger på norra sidan om huset samt andra sidan Miraallén. Alla lägenheter är garanterade en parkeringsplats. Kön till garageplats är ca 3 år. Beträffande utomhusplats så finns det i dagsläget möjlighet att hyra en ”extra” plats, dock gäller sist in / först ut. Kostnaden för en utomhusplats är 464 kr/månad och för en garageplats 927 kr/månad. Alla platser utom andra sidan Miraallén är försedda med laddstolpe på 22kW för laddning av elbil.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gästlägenhet som hyrs ut till övernattande gäster till en kostnad av 250 kr/dygn.
De flesta lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. I källaren finns dessutom gemensam tvättstuga med stor tvättmaskin, stor torktumlare och torkskåp. Nere i bilgaraget finns cykelförråd.
TV/bredband
Föreningen har Telenor som leverantör för kabel-TV, bredband och IP-telefoni. Hastigheten för bredbandet är 250/250. Mot tillägg går det att få 1 Gbit/s. Obligatorisk medieavgift för kabel-tv/Bredband/IP-telefoni. Kostnaden för detta tas ut som en obligatorisk medieavgift som finns med på fakturan för månadsavgiften, för närvarande 210 kr/månad. Medieavgiften är inkluderad i månadsavgiften 5880kr.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Föreningen förfogar över 30 båtplatser vid bryggorna utanför huset. I dagsläget finns lediga platser. Kostnaden beror på platsstorlek, mellan 5350 – 8000kr per säsong (15/3-15/11).
Föreningen gjorde en avgiftshöjning i januari-24 om 3%.
Allmänt om föreningen
Kontrollerat med styrelsen 2024-02-27. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Övrigt

Kök renoverat 2016

Sannegården

Trevligt boende i hamnmiljö

Redan på 1300-talet var Norra Älvstranden bebott. På den tiden låg Lindholmens slott här. Fartyg har tillverkats i området sedan 1500-talet, vilket ger dagens karaktär och en mycket trevlig boendemiljö. Det sista fartyget lämnade varvet 1979. Kvar finns bland annat den 84 meter höga kranen – ett välkänt landmärke för området.

1908 byggdes Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng. Hamnen har främst använts för handel av varor, bland annat kol och salt. Förnyelsen startade med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och har sedan fortsatt på den västra sidan.

I Sannegårdshamnen finns mycket att upptäcka. En sju kilometer lång kajpromenad går mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster. Längs promenaden hittar du parker, restauranger, caféer och sittplatser. Här finns även fyra vackra broar, spännande skulpturer samt både äldre och nyare arkitektur.

Täta turer med buss och Älvsnabben

Till och från Sannegårdshamnen kan du resa med flera olika busslinjer, varav linje 16 är den som går tätast. Även linjerna 121, 33, 45, 58 och 99 passerar här. Älvsnabben trafikerar sträckan Lilla Bommen–Stenpiren–Lindholmspiren–Slottsberget–Eriksberg–Klippan, var 20:e minut i högtrafik och en gång i timmen i lågtrafik. Med en kort promenad eller cykeltur till Lindholmspiren når du Älvsnabbaren, med gratisturer över till Rosenlund varje kvart.

Lekplatser, grönytor, gym och utsiktsställen

Lekplatser och parker finns det gott om, inte minst Färjenäsparken som är Norra Älvstrandens största parkområde. Här finns promenadstigar, grönskande ytor och beachvolleyboll. Promenera längs kajkanten och njut av utsikten från Sörhallsberget. Även Slottsberget är en fin utsiktsplats.

Gott om kultur, service, butiker och restauranger

Älvstrandens bibliotek ligger på Lindholmen, strax väster om Sannegårdshamnen. Backa Teater, i en ombyggd plåtverkstad på Lindholmen, är ett tips om du gillar teater. På Lindholmen finns även biografen och teaterscenen Aftonstjärnan.

ICA Kvantum och flera andra butiker samt Eriksbergs Köpcentrum, med bland annat Coop, Systembolaget, Handelsbanken, Lindex och Hemtex, ligger på gångavstånd. Intill ICA Kvantum finns vårdcentral och folktandvård. Vid Eriksbergstorget ligger ännu en vårdcentral.

Flera bankkontor finns i närområdet, liksom frisörer, gym och spaanläggning. Närmaste postutlämningsställe finns på Kajens Livs. Det finns även flera restauranger och caféer med mysiga lägen.

Skola för alla åldrar

I stadsdelen finns alla skolstadier representerade – flera förskolor och fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar. Här finns även många gymnasieskolor, några med specialinriktning. Ester Mosessons Gymnasium är ett exempel.

Grundskolorna i området är Taubeskolan (F–6) i Västra Eriksberg, Bräckeskolan (F–9) i Bräcke samt Herrgårdsskolan (F–9), Centrina Lindholmen (6–9) samt Santosskolan (7–9) på Lindholmen. Förskolorna finns på Astris gata 7 på Platån, Ceresgatan 16, Plåtslagaregatan 19 och Kunskapsgatan 3 på Lindholmen samt runt tio förskolor i Bräcke. På Lindholmen ligger Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta