Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Båtsman Rems gata 64

Backatorp

115/17 kvm
422 kvm
4 650 000 kr (slutpris)
Såld

Modernt parhus i familjärt område med härligt privat solläge!

Nu finns chansen att förvärva ett modernt parhus i eftertraktade Backatorp där bostaden omringas av grönska och natur. Bostadens totala 132 kvadratmeter samt friggebod fördelas på två plan där entréplanet präglas av stillsamhet och lugn där bostadens sovrum lägligt är placerade. Övre plan inrymmer ett fullutrustat kök med matplats för minst 6 personer och ett rymligt vardagsrum som öppnar upp en härlig uteplats med tillhörande trädgård med soligt läge hela dagen där du kan njuta av en grönskande omgivning sommartid. Uteplatsen i samband med trädgården bjuder upp till sociala tillställningar där man sommartid kan njuta av solen långt in på kvällen. Bostaden präglas med moderna och stilrena materialval som gör det enkelt för er att sätta er egen stil. Tomten är lättskött och intill huset har ni garaget.

Här bor ni i ett familjevänligt område med närhet till Bäckebol köpcentrum samt Backaplan där det finns allt från fritidsaktiviteter, restauranger, shopping samt vård och omsorg. Ett barnvänligt område med gångavstånd till Backatorpsskolan samt goda kommunikationsmöjligheter. I närområdet hittar ni två golfklubbar och spa samt grönområden och natursköna promenadstråk.
Slutpris
4 650 000 kr
Boarea/biarea
115/17 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Parhus
Upplåtelseform
Tomträtt
Byggnadsår
1985
Tomtareal
422 kvm
Fast.beteckning
Backa 183:97
Gatuadress
Båtsman Rems gata 64
Postadress
42257 Hisings Backa

Budgivning

Högsta bud
4 650 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Båtsman Rems gata 64-1
 Båtsman Rems gata 64-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Båtsman Rems gata 64-3
 Båtsman Rems gata 64-4
 Båtsman Rems gata 64-5
 Båtsman Rems gata 64-6
 Båtsman Rems gata 64-7
 Båtsman Rems gata 64-8
 Båtsman Rems gata 64-9
 Båtsman Rems gata 64-10
 Båtsman Rems gata 64-11
 Båtsman Rems gata 64-12
 Båtsman Rems gata 64-13
 Båtsman Rems gata 64-14
 Båtsman Rems gata 64-15
 Båtsman Rems gata 64-16
 Båtsman Rems gata 64-17
 Båtsman Rems gata 64-18
 Båtsman Rems gata 64-19
 Båtsman Rems gata 64-20
 Båtsman Rems gata 64-21
 Båtsman Rems gata 64-22
 Båtsman Rems gata 64-23
 Båtsman Rems gata 64-24
 Båtsman Rems gata 64-25
 Båtsman Rems gata 64-26
 Båtsman Rems gata 64-27
 Båtsman Rems gata 64-28
 Båtsman Rems gata 64-29
 Båtsman Rems gata 64-30
 Båtsman Rems gata 64-31
 Båtsman Rems gata 64-32
 Båtsman Rems gata 64-33
 Båtsman Rems gata 64-34
 Båtsman Rems gata 64-35
 Båtsman Rems gata 64-36
 Båtsman Rems gata 64-37
 Båtsman Rems gata 64-38

Rumsbeskrivning

Entréplan

Varmt välkomna!
Entréplan erbjuder hall, walk-in closet, tre sovrum, badrum och tvättstuga.

Hall

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall där det ligger klinkergolv och väggarna är målade i en ljus nyans. Här finns plats för avhängning och förvaring i en platsbyggd garderob.

Walk-in closet

Rymlig walk-in closet som ligger i anslutning till hallen med gott om förvaringsmöjligheter för familjen. Målade väggar i grått och heltäckningsmatta på golvet.

Sovrum 1, 2 & 3

Bostadens första sovrum har målade väggar i en grå nyans tillsammans med en heltäckningsmatta. Här finns plats för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang.

Bostadens två andra sovrum har plats för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang. Sovrummen kan också som kan användas som arbetsrum eller hobbyrum. Målade väggar tillsammans med parkettgolv.

Badrum

Vitt kakel på väggarna och plastmatta på golvet. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt dusch.

Tvättstuga

På entréplanet finner ni tvättstugan med gott om plats för förvaring och arbetsyta. Vitt kakel på väggarna tillsammans med grått klinkergolv och golvvärme. Den maskinella utrustningen består av tvättmaskin och torktumlare samt en frånluftsvärmepump från NIBE.

Övre Plan

Från hallen nås övre plan med kök och vardagsrum i öppen planlösning, ytterligare ett sovrum samt ett badrum.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger parkett. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och från vardagsrummet når ni bostadens härliga balkong där ni kan njuta av solen och morgonkaffet.
Härifrån nås även bostadens stora uteplats där ni kan njuta av solen hela dagen. På altanen finns gott om plats för loungemöblemang samt matbordsmöbel. Framför altanen finner ni en fin trädgård som bjuder in till lek och tillställningar.

Kök

Modernt och smakfullt kök samt gott om plats för större matbord intill det stora fönsterpartiet. Härlig öppen yta och känsla av gemenskap med stora arbetsytor samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Köksluckor i massiv ek och ovan den laminerade bänkskivan sitter ljust kakel som stänkskydd. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn och mikro i arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Klinkergolv med golvvärme.

Sovrum 4

Bostadens fjärde sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, skrivbord samt förvaringsmöblemang. Förvaring i en stor skjutdörrsgarderob. Här fylls rummet av ett vackert ljusinsläpp tack vare gedigna fönsterpartier. Rummet kan också som kan användas som arbetsrum eller hobbyrum.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt badkar och handdukstork.

Friggebod / Garage

Till bostaden hör en friggebod med indragen el och värme samt en kallvind med gott om förvaringsmöjligheter.

Radshusgarage i länga med plats för en bil med laddstolpe samt parkering i området.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadsår
1985
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Betong - Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Frånluft
Renovering
Verisure larm finns installerat i bostaden samt AC på övre plan.

Renoveringar:
2023 - Plank till altan byggd på baksidan. Behandlat och slipat trall, altan, balkong, entré. Ny kyl och frys samt diskmaskin.
2021 - Garderob hall, walk-in closet, master bedroom, sovrum 1 och 2.
2017 - Två nya altandörrar.
2016 - Renovering av tvättstuga. Tvätt samt försegling av takpannor och nocktätning monterades under takpannor.
2012 - Panel på södergavel bytt och resterande hus målat.

Driftkostnader

Uppvärmning
14 300 kr
Väg/samfällighetsavgift
14 340 kr
Renhållning
2 500 kr
Försäkring
5 400 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
36 540 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten uppvärmning är inklusive el. Vatten/avlopp ingår i samfälligheten.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-06-17)
Prestanda
67 kWh/m2/år
Primärtenergital
117 kWh/m2/år
Energiklass
D

El

Elförbrukning
12000 kWh/m2 år

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 571 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1985
Byggnadsvärde
1 926 000 kr
Markvärde
1 645 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomträttsavgäld
10 948 kr/år
Löptid
2025-01-31

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:45 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:46 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Backatorp

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta