Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Herkulesgatan 18A

Brämaregården

3 rum
81 kvm
2 195 000 kr (slutpris)
6 701 kr/mån
Såld

Välplanerad vindslägenhet på centrala Hisingen!

OBS - ACCEPTERAT PRIS / FÖRST TILL KVARN
Välkomna till Hisingen och denna extraordinära trerummare på Herkulesgatan 18A!
Här bor ni i en välplanerad och fräsch vindslägenhet på hela 81kvm med träbalkar i taket, takkupor samt snedtak och en total golvyta om 86kvm. Bostaden har ljusa ytskikt, eleganta materialval och vackert ljusinsläpp med fönster i båda väderstreck. Ni erbjuds en delvis öppen planlösning som bjuder in till social samvaro och gemenskap med vänner och familj.
Bostaden har två rymliga sovrum, varav det ena med anslutning till en walk in closet som också kan användas som kontor eller extrarum. Till sist erbjuds ni ett helkaklat badrum med dusch och kombinerad tvätt/torktumlare.

Här kommer du att bo i ett mycket attraktivt område med närhet till all tänkbar service så som caféer, restauranger, gym, butiker och goda kommunikationer där du med både buss och spårvagn tar dig enkelt till centrala Göteborg på bara 5 minuter. Ett stenkast bort har du Backaplan, Kvilles Saluhall, grönområden, Ramberget och även inom en snar framtid har du Karlstaden på gångavstånd.
Slutpris
2 195 000 kr
Månadsavgift
6 701 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV via ComHem. Bredbandsavtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.
Boarea
81 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
15.56565%
Andel av årsavgift
15.56565%
Indirekt nettoskuldsättning
1 110 105 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1945
Lgh.nr
L4
Gatuadress
Herkulesgatan 18A
Postadress
41701 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Herkulesgatan 18A-1
 Herkulesgatan 18A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Herkulesgatan 18A-3
 Herkulesgatan 18A-4
 Herkulesgatan 18A-5
 Herkulesgatan 18A-6
 Herkulesgatan 18A-7
 Herkulesgatan 18A-8
 Herkulesgatan 18A-9
 Herkulesgatan 18A-10
 Herkulesgatan 18A-11
 Herkulesgatan 18A-12
 Herkulesgatan 18A-13
 Herkulesgatan 18A-14
 Herkulesgatan 18A-15
 Herkulesgatan 18A-16
 Herkulesgatan 18A-17
 Herkulesgatan 18A-18
 Herkulesgatan 18A-19
 Herkulesgatan 18A-20
 Herkulesgatan 18A-21
 Herkulesgatan 18A-22
 Herkulesgatan 18A-23
 Herkulesgatan 18A-24
 Herkulesgatan 18A-25

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande och öppen hall med plats för fri avhängning till vänster. De kosmetiska takbalkarna bidrar till en charmig och varm atmosfär genom hela bostaden.

Kök

Köket genomgick en stor renovering under 2019. Här har man lagt stor omsorg och noggranhet i att skapa det ulimata drömköket. Luckorna går i en ljusgrå nyans med blå toner ihop med bänkskivan i marmor-stil.
Detta kök har gått om förvaring och den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, integrerad diskmaskin, ugn, köksfläkt, mikrovågsugn, kombinerad kyl och frys samt köksfläkt.
Här finns det plats för en matplats för 4-6. Njut av långa frukostar med en härlig utsikt med hela familjen.

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet är bostadens mittpunkt. Här finns det gott om plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel. Stora fönsterpartier bidrar med vackert ljusinsläpp och en luftig atmosfär.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom är rogivande och erbjuder plats för bland annat dubbelsäng med tillhörande sängbord.
Här finner ni en av bostadens två walk-in closets som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Här finns möjligheten för att ordna med skräddarsydd, platsbyggd walk-in closet. i två garderober samt fri hängning. Rummet kan också användas som kontor om så önskas.

Bostadens andra sovrum ligger tvärs över master bedroom och går i en vacker blå färg med grå toner. I sovrummet finns det plats för säng med tillhörande sängbord sam goda förvaringsmöjligheter i garderoben.

Badrum

Badrummet renoverades 2018, våtintyg finns.
Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en wc, handfatskommod med ovansittande spegel med LED belysning, duschhörna och en kombinerad tvätt/torktumlare. Badrummet har ett fönster som bidrar med härligt ljusinsläpp.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1945
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Föreningen har en mysig innergård med möjlighet för grill. På källarplanet hittar ni lägenhetsförråd, cykel- och barnvagnsförråd samt tvättstuga med separat torkrum.

Driftkostnader

Hushållsel
3 240 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
4 740 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-07-19)
Primärtenergital
85 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Bilplats
Boendeparkering finns längst med gatorna utanför. Mer information finns på www.goteborg.se

Förening

Namn
Brf Brämaren
Org.nummer
769636-4228
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
11 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1981 genomfördes ROT-renovering.
2019 totalrenoverades taket.

Planer finns på att renovera staketet på innergården, dock ingen tidsplan för detta. Föreningen har god ekonomi med avsatta fondmedel i framtida renoveringar.
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser, boendeparkering finns att tillgå på gatan utanför.
Gemensamma utrymmen
Bostäderna har gemensamma cykel- och barnvagnsrum samt tvättstuga med separat torkrum.
TV/bredband
Kabel-TV från ComHem ingår i avgiften, bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Nabo. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Allmänt om föreningen
Brf Brämaren i Göteborg äger fastigheten Göteborg Brämaregården med beteckning 11:18. Till föreningen hör adresserna Herkulesgatan 18A och Herkulesgatan 18B på Hisingen i Göteborg.

Kontrollerat med styrelsen 2024-03-05. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Brämaregården

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen och tillhörande Brämaregården är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta