Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Monsungatan 72

Eriksberg

3 rum
91 kvm
5 195 000 kr
6 310 kr/mån

Modern 3:a högt upp i huset med en fantastisk utsikt från den inglasade balkongen!

Varmt välkomna till Monsungatan 72 och denna välplanerade trerummare i attraktiva Eriksberg. Här erbjuds ni fönster i två väderstreck vilket skapar en luftig atmosfär i bostaden tillsammans med en inglasad balkong där ni kan blicka ut över det glittrande vattnet i småbåtshamnen. Ni har även öppna ytor mellan kök och vardagsrum vilket bjuder in till social samvaro och gemenskap. Vidare finner ni två rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum med egen tvättutrustning. Ett perfekt boende för familjen.
Välkomna hem!

Här bor ni i ett expansivt område med närhet till den mysiga kajpromenaden som erbjuder flera restauranger samt Färjenäsparken som har många fina promenadslingor. Ni finner matbutiker, restauranger, caféer och småbutiker inom ett behagligt promenadavstånd och goda förbindelser tar er in till Göteborgs innerstad både via buss och båt.
Pris
5 195 000 kr
Månadsavgift
6 310 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme (exkl. el komfortvärme på badrumsgolven), vatten och Telia Triple Play.
Boarea
91 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.2702%
Andel av årsavgift
1.27018%
Indirekt nettoskuldsättning
712 257 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
9 av 13. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2014
Lgh.nr
41802
Gatuadress
Monsungatan 72
Postadress
41766 GÖTEBORG

Visning

OBS! Anmälan sker endast via hemsidan på länken nedan.
Sön 21 April kl 11:00–11:45
Bokad visning. Anmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Monsungatan 72-1
 Monsungatan 72-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Monsungatan 72-3
 Monsungatan 72-4
 Monsungatan 72-5
 Monsungatan 72-6
 Monsungatan 72-7
 Monsungatan 72-8
 Monsungatan 72-9
 Monsungatan 72-10
 Monsungatan 72-11
 Monsungatan 72-12
 Monsungatan 72-13
 Monsungatan 72-14
 Monsungatan 72-15
 Monsungatan 72-16
 Monsungatan 72-17
 Monsungatan 72-18
 Monsungatan 72-19
 Monsungatan 72-20
 Monsungatan 72-21
 Monsungatan 72-22
 Monsungatan 72-23
 Monsungatan 72-24
 Monsungatan 72-25
 Monsungatan 72-26
 Monsungatan 72-27
 Monsungatan 72-28
 Monsungatan 72-29
 Monsungatan 72-30
 Monsungatan 72-31

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en hall med vitmålade väggar och ekparkett som är genomgående i hela lägenheten. I hallen finns plats för avhängning samt förvaring i en skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum där ni med enkelhet kan möblera med både soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Stora fönster erbjuder ett härligt ljusinsläpp och bidrar till känslan av rymd. Härifrån nås bostadens inglasade balkong i österläge.

Kök

I öppen planlösning med vardagsrummet nås köket. Här finns gott om arbetsytor och skåpsluckor och lådor går i vitt tillsammans med rostfria beslag. Ovanför bänkskivan i sten sitter vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I köket finns spotlights. Gott om plats för ett större matbord intill det stora fönsterpartiet.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom når ni från vardagsrummet. Här har en dubbelsäng med tillhörande möblemang en självklart plats och kläderna förvaras på bästa sätt i en stor skjutdörrsgarderob. Ytterligare förvaringsmöjligheter i en garderob utanför sovrummet.

Bostadens andra sovrum har plats för säng, nattduksbord och skrivbord om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare precis utanför sovrummet.

Badrum

Modernt och helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna, handdukstork och en härlig golvvärme. Här har ni även en separat tvättsektion med tvättmaskin, torktumlare, avlastningsbänk och skåp för förvaring.

Förråd

Till bostaden tillhör ett förråd beläget på entréplan.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2014
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
9 av 13. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
7 425 kr
Försäkring
3 173 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
10 598 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2014-11-10)
Primärtenergital
72 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Bockkranen
Org.nummer
769613-6394
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
79 st
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja. Men villkor för medlemskap/ägande är att bosätta sig i lägenheten. Kontakta mäklaren för mer info.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2044.
Parkering
Garageplats finns i angränsande parkeringsgarage och kostar 1 300 kr/mån. Man har förtur till 1 plats per bostad som man måste meddela Apcoa vid ansökan. I dagsläget finns det 400 st parkeringsplatser i garaget varav Brf Bockkranen förfogar över 89 st vanliga parkeringsplatser och 7 st el-platser, dessa kostar extra.
Garaget kommer även att byggas ut med 120 st el-platser varav Brf Bockkranen kommer inneha 27 st av dessa.
TV/bredband
Digital-tv, bredband och ip-telefoni via Telia Triple Play.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd beläget på entréplan. På gården finns cykelrum samt sopsortering. Längst upp i nr 82 finns även en takvåning för föreningens medlemmar med jacuzzi, bastu samt mingelterrass med utsikt över älven.
Allmänt om föreningen
Brf Bockkranen består av två flerbostadshus med 79 st bostadsrättslägenheter och 3 hyreslokaler. Husen byggdes 2013 av NCC med inflyttning under slutet av 2013 och början av 2014. Alla lokaler är uthyrda. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 7 296 kvm, varav 7 086 kvm utgör lägenhetsyta och 210 kvm utgör lokalyta.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Eriksbergsdockans garagesamfällighet. Föreningens andel är 22,25 %. Samfälligheten förvaltar parkeringsplatser varav 89 st tillhör föreningen. Föreningen är också medlem i Eriksbergs Samfällighet GA:10, andel 1,733% som avser sopsug.

Kontrollerat med styrelsen 2024-03-18. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Eriksberg

Hamnkaraktär och charmig boendemiljö

Fartyg har tillverkats i Eriksbergsvarvet sedan 1500-talet, något som idag ger området dess speciella karaktär och charmiga boendemiljö. Det sista fartyget lämnade varvet 1979. Kvar idag finns den 84 meter höga, orangea kranen – ett starkt landmärke. Norra Älvstranden, där Eriksberg ligger, var bebott redan på 1300-talet då Lindholmens slott fanns här.

Ta Älvsnabben över vattnet

Till och från Eriksberg kan du resa med Cityfärjan Älvsnabben. Den går med täta turer mellan hållplatser på båda sidor av älven och är ett snabbt, smidigt och trevligt sätt att ta sig till centrum – utan bil och parkeringskrångel. Det finns bra förbindelser med buss till centrala staden och Frölunda Torg, bland annat med busslinje 16. Du kan även cykla hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden.

Rikt kultur- och nöjesliv i de gamla hamnkvarteren

Via Göteborgs hamn, Nordens största hamn, passerar en stor del av Sveriges handel med utlandet. Nu pågår en förvandling av de gamla hamn- och varvsområdena till bostadsområden, arbetsplatser, nöjesstråk och kulturkvarter.

På Lindholmen växer en ny stadsdel fram, med IT-företag, bostäder och universitet. Norra Älvstranden erbjuder ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Du som vill träna kan välja mellan flera anläggningar: Friskis & Svettis, Nordic Wellness och SATS. En stor idrottshall finns på Lundby Strand.

På den gamla biografen Aftonstjärnan kan du se revy eller film. Ett välutrustat bibliotek ligger på Lindholmen och vid Lundby Strand hittar du Radiomuseet.

Större konferenser, utställningar och konserter arrangeras på Hotell 11 och i Eriksbergshallen. På Lundbys kulturskola kan barnen spela musik och teater, sjunga, dansa, måla och lära sig att arbeta med keramik.

Kajpromenader, bryggyoga – och mycket mer

I Eriksberg är det alltid nära till naturen och en rad grönområden. Du kan också promenera längs vattnet eller koppla av på en bänk vid kajkanten. Tre stora lekplatser och en fotbollsplan finns i och runt Färjenäsparken – en populär plats som lockar barnfamiljer från hela Göteborgsområdet. Boende i Eriksberg har gångavstånd till Hagabadet Älvstranden Spa och yogastudio. Sommartid erbjuds bryggyoga här.

Stort utbud av service, affärer, restauranger och skolor

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och matvaruaffärer. Längs kajkanterna ligger restauranger och caféer på rad med vacker utsikt över hamninloppet.

I stadsdelen finns alla skolstadier – flera förskolor och grundskolor samt många gymnasieskolor varav några, till exempel Ester Mosessons Restaurangskola, har specialinriktning.

På Norra Älvstranden finns fem grundskolor. Taubeskolan (F–6) ligger i Västra Eriksberg, Bräckeskolan (F–9) i Bräcke och Herrgårdsskolan (F–9), Centrina Lindholmen (6–9) samt Santosskolan (7–9) på Lindholmen. På Lindholmen finns även förskolorna Astris gata 7 på Platån, Ceresgatan 16, Plåtslagaregatan 19 och Kunskapsgatan 3. I Bräcke finns cirka tio förskolor. På Lindholmen ligger dessutom Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.