Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Karta Intresseanmälan

Kabbeleksgatan 5C

Kvillebäcken

2 rum
49.5 kvm
1 800 000 kr (slutpris)
2 948 kr/mån
Såld

2:a högst upp i huset med balkong i väst!

Välkomna till Kabbeleksgatan 5C och denna genomgångstvåa med västerbalkong. Här erbjuds ni ljusa och stilrena materialval vilket bidrar till känslan av rymd och gör det enkelt för er att sätta en egen prägel i bostaden. Det välplanerad kvadratmeterna fördelas över ett kök där matbord och fyra stolar får plats. Vardagsrummet inrymmer en soffgrupp med tillhörande möblemang och härifrån når ni även bostadens solsäkra balkong. Här bor ni i ett fritt och insynsskyddat läge med västerbalkong där ni njuter av eftermiddags-/kvällssolen. Vidare har ni ett sovrum med plats för en dubbelsäng och ett helkaklat badrum samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Välkomna hem!

Här bor ni på centrala Hisingen med lummiga omgivningar, närhet till träningsanläggningar och matbutiker. I området finner ni även populära Kville saluhall som erbjuder matupplevelser från flera olika delar av världen. Goda kommunikationer tar er vidare till Göteborgs centrum på bara några minuter.
Slutpris
1 800 000 kr
Månadsavgift
2 948 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten och bredband, tv (grundutbud).
Boarea
49.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.04896%
Andel av årsavgift
2.04859%
Indirekt nettoskuldsättning
5 152 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1949
Lgh.nr
43
Gatuadress
Kabbeleksgatan 5C
Postadress
41718 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Kabbeleksgatan 5C-1
 Kabbeleksgatan 5C-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Kabbeleksgatan 5C-3
 Kabbeleksgatan 5C-4
 Kabbeleksgatan 5C-5
 Kabbeleksgatan 5C-6
 Kabbeleksgatan 5C-7
 Kabbeleksgatan 5C-8
 Kabbeleksgatan 5C-9
 Kabbeleksgatan 5C-10
 Kabbeleksgatan 5C-11
 Kabbeleksgatan 5C-12
 Kabbeleksgatan 5C-13
 Kabbeleksgatan 5C-14
 Kabbeleksgatan 5C-15
 Kabbeleksgatan 5C-16
 Kabbeleksgatan 5C-17

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen med plats för fri avhägning och förvaringsmöblemang. På golvet ligger fin ekparkett tillsammans med målade väggar i vitt vilket är genomgående i hela bostaden.

Kök

Vidare finner ni ett modernt kök från Ikea med vita skåpsluckor och rostfria beslag. Ovan arbetsytorna sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis, köksfläkt samt kyl/frys. Ett matbord med fyra stolar har en självklar plats i rummet. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Vardagsrum

Vardagsrummet har gott om utrymme för en soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Från vardagsrummet når ni bostadens solsäkra västerbalkong med sol från lunch till kväll.

Sovrum

Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbel har en självklar plats utan att den luftiga känslan går förlorad.

Badrum

Helkaklat badrum med ljust kakel på väggarna och ljust klinkergolv. Inredningen består av en WC, handfatskommod med ovansittande spegel samt dusch.

Förråd

Ett vindsförråd om ca 8 kvm plus ett källarförråd om ca 5 kvm tillhör lägenheten.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1949
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 100 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-10-29)
Primärtenergital
105 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Brytärtan Nr 1
Org.nummer
757200-3007
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2023- Elstambyte, trefas upp till alla lägenheter (ej i lägenheterna, det är ägarens ansvar) och övergång till gemensam el har genomförts.
2022 - Sättningsskador vid entréutbyggnad vid 5A har åtgärdats.
2022 - Spolning av avlopp
2022 - Installation av säkerhetsdörrar
2021 - OVK besiktning, byte av en frånluftsfläkt
2018 - Rivning av skorstenens överdel
2009 - Målning av trapphus
2006 - Nya maskiner tvättstuga
2005 - Nya entrédörrar och passersystem
2002 - Ny frånluftsvärmepump
1986 - Rörstambyte
1986 - El stambyte
1986 - Omläggning av tak

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2031.
Inga större underhåll planeras de närmsta åren.
Gårdsplats
På gården finns ett sophus för hushållssopor. Det finns även separata återvinningsbehållare för glas (vitt/färgat), biologiskt avfall, plastförpackningar, kartong och tidningar.
Parkering
Föreningen har inga p-platser att hyra ut, istället är det boendekort som gäller.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en möteslokal samt ett umgängesrum/träningsrum, det sistnämnda är ett nyuppfräschat rum inrett med blandade träningsredskap, samt soffa, fåtölj och bord. Det finns även en bastu samt ett hobbyrum med arbetsbänk för den som behöver utföra enklare arbeten, snickeri, målning eller liknande. I föreningen finns en tvättstuga med 2 torkrum och ett mangelrum. Tvättstugan utrustades 2006 med nya moderna tvättmaskiner, torktumlare och torkfläktar. Cykelställ finns i källaren.
TV/bredband
Föreningen har bredband och tv via Telia fiber 250/250.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Allmänt om föreningen
Brf Brytärtan Nr 1 består av 50 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler med hyresrätt. I föreningen finns 7 st. 1 rok och 43 st. 2 rok. Föreningen äger fastigheten Kvillebäcken 9:1. Fastigheten bebyggdes 1949-1950 med ett flerbostadshus i tre våningar, ett vinkelformat rosa tegelhus med stor grön gräsmatta och trevlig uteplats.

Kontrollerat med styrelsen 2023-02-06. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Kvillebäcken

Ett område i förnyelse

I Kvillebäcken finns främst flerbostadshus, men även villaområden i anslutning till Gamla Björlandavägen. Sedan vintern 2010/2011 byggs 2 000 nya lägenheter i Kvillebäcken som tillsammans med Glasiären och Saluhallen vid Vågmästareplatsen utgör en del av centrala Hisingen, som i sin tur är en del av förnyelsen av Backaplansområdet.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är det alltid nära till de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. Bibliotek hittar du på Borstbindaregatan i Glasiären.

Träning eller picknick i det gröna?

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna.

Möjlighet finns till både ridning och golf, bara en liten bit längre ut. Utbudet av träningsanläggningar är stort, Lundbybadet, SATS och Sportlife är några exempel.

Service, affärer, restauranger och skolor – här finns mycket att välja på

Det finns mycket att välja på när det gäller service, affärer och restauranger. Wieselgrensplatsen och Backaplan ligger centralt. I Glasiären hittar du Vårdcentral, Apotek, Folktandvård och ICA.

I närområdet finns Bjurslättsskolan (F–6), Rambergsskolan (F–6) och Santosskolan på Lindholmen (7–9). Två nybyggda förskolor ligger längst ner i två hyreshus i Kvillebäcken. Ytterligare en nyöppnad förskola finns i området.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta