Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Övre Olskroksgatan 28A

Bagaregården

2 rum
50 kvm
2 760 000 kr (slutpris)
3 137 kr/mån
Såld

Högt upp i huset med balkong i bästa läge!

Varmt välkomna till Övre Olskroksgatan 28A och denna trivsamma lägenhet om 50 kvm i mysiga Olskroken/Bagaregården. Bostaden är välplanerad och har genomgående stilrena materialval, vacker fiskbensparkett och generösa fönsterpartier som bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp. Vardagsrummet erbjuder flertalet möbleringsalternativ och förlängs av den mysiga balkongen där du kan slå dig ner och njuta solen i stort sett hela dagen med utsikt över den äldre bebyggelsen i Bagaregården. Ni har även ett praktiskt kök, rofyllt sovrum, helkaklat badrum och gott om förvaringsmöjligheter.

Utanför porten finner ni ett varierat utbud av restauranger och butiker, samt goda kommunikationer till stadens puls. Dessutom har du bekvämt cykel- och gångavstånd till Olskrokstorget samt Redbergsplatsen och Delsjöområdets natur för motion och avkoppling.
Varmt välkomna att trivas!
Slutpris
2 760 000 kr
Månadsavgift
3 137 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Boarea
50 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.22819%
Andel av årsavgift
1.23845%
Indirekt nettoskuldsättning
279 998 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1943
Lgh.nr
145
Gatuadress
Övre Olskroksgatan 28A
Postadress
41667 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Övre Olskroksgatan 28A-1
 Övre Olskroksgatan 28A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Övre Olskroksgatan 28A-3
 Övre Olskroksgatan 28A-4
 Övre Olskroksgatan 28A-5
 Övre Olskroksgatan 28A-6
 Övre Olskroksgatan 28A-7
 Övre Olskroksgatan 28A-8
 Övre Olskroksgatan 28A-9
 Övre Olskroksgatan 28A-10
 Övre Olskroksgatan 28A-11
 Övre Olskroksgatan 28A-12
 Övre Olskroksgatan 28A-13
 Övre Olskroksgatan 28A-14
 Övre Olskroksgatan 28A-15
 Övre Olskroksgatan 28A-16
 Övre Olskroksgatan 28A-17
 Övre Olskroksgatan 28A-18
 Övre Olskroksgatan 28A-19
 Övre Olskroksgatan 28A-20
 Övre Olskroksgatan 28A-21

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en ljus och luftig hall med plats för fri avhägning direkt till er höger samt förvaring i en garderob. Väggarna är vita tillsammans med vackert marmorgolv. Ljusa ytskikt vilka är genomgående i bostaden och gör det enkelt för er att sätta en egen prägel med möbler och textiler. Tre garderober erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum

Vardagsrummet erbjuder plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt matplats för fyra personer. Vita väggar tillsammans med vacker fiskbensparkett. Från vardagsrummet når ni även bostadens balkong i soligt söderläge med plats för två stolar och ett bord.

Kök

Praktiskt och modernt kök med gråa skåpsluckor och svarta beslag. Ovan bänkskivan i valnöt sitter vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, ugn, vinkyl, mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Vita väggar tillsammans med parkettgolv.

Sovrum

Rogivande sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel. På golvet återfinns ekparketten tillsammans med de vita väggarna.

Badrum

Tidlöst helkaklat badrum med grått klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av WC, vit handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork samt duschhörna.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Renovering
Köket och hallen renoverade 2018.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 500 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-07-17)
Primärtenergital
149 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Pellerins
Org.nummer
769617-7117
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
72 st varav 6 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1987 - Rörstambyte vatten/el, balkonger, fönsterbyten, stambyte badrum samt renovering av yttertak.
2011 - Renovering av lokal för uthyrning. Byggnation av miljörum, byte av fönsterlister samt renovering av soprum som omvandlades till cykelrum.
2012 - Rören filmades, ingen anmärkning.
2013 - Ny porttelefon installerades. Gården rustades upp, garagen revs och parkeringsplatser tillkom istället.
2016 - Målnings- och säkerhetsarbete utfördes på taket.
2017 - Under kvartal 2 renoverades och såldes en hyreslägenhet omvandlad till bostadsrätt. Under kvartal 3 renoverades lokalen på Svangatan 3 som sedan hyrdes ut till utbildningsverksamhet. I augusti månad utfördes visst underhåll på taken över 30:an för att åtgärda en mindre vattenläcka.
2017-2018 - Genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll som ej godkändes. Åtgärder pågår.
2018 - Renoverades föreningens hissar samt installerades brandskydd.
2019 - Två före detta hyresrätter såldes och uppläts som bostadsrätter.
2020 - Ytterligare en hyresrätt såldes och uppläts som bostadsrätt. OVK:n färdigställdes och en ny energideklaration genomfördes. De har även rustat upp ytskikt och räcken i trapphusen.

Tak och fasad står närmast på underhållsplanen samt utredning och projektering av vindslägenheter
Gårdsplats
Föreningen har en trivsam innegård med lekplats för barnen, trädgårdsmöbler samt grillar.
Parkering
Föreningen förfogar över en parkeringsplats med 13 bilplatser på Svangatan 1. Ett kösystem tillämpas för att hyra parkeringsplats. Ni anmäler er till parkeringskön via en intresseanmälan till styrelsen. Avgift för hyra av parkeringsplats är 595kr per månad.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett cykelförråd samt tre gemensamma tvättstugor. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Ett gemensamt mangel och strykrum finns även till förfogande.
TV/bredband
TV och bredband 250/250 Mbit via Sappa. Grundutbud av TV-kanaler samt bredband kostar 155 kr/månad och ligger som ett obligatoriskt tillägg.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Pantsättningsavgift: Betalas av pantsättaren.
Överlåtelseavgift: Överlåtaren av bostadsrätten svarar tillsammans med förvärvaren för att överlåtelseavgiften betalas.
Allmänt om föreningen
Brf Pellerins är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 73 bostadsrätter samt 3 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt.

Kontrollerat med styrelsen 2023-11-24. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

https://www.brfpellerins.se

Bagaregården

Storstadsmiljö möter naturområden

Bagaregården är ett perfekt bostadsområde för er som vill ha närhet till storstadspulsen inne i Göteborgs innerstad men samtidigt kunna ta en lugn promenad i skogen. Tar ni er högst upp i området finner ni en platå med slående utsikt över Göteborg. Med goda och många kommunikationsmöjligheter tar ni er enkelt in till city eller till närliggande områden såsom Redbergsplatsen, Härlanda park eller Örgryte.
På praktiskt cykelavstånd nås Skatås – en omtyckt motionsanläggning med såväl gym, fotbollsplan och motionsslingor. I närheten finner ni även Delsjön där bad på sommarhalvåret är mycket populärt men även lika populärt resterande delar av året tack vare de stora motionsspåren.

Stort utbud på service!

För den kulturintresserade har ”Kulturhuset Kåken” i Härlanda park många arrangemang. Här erbjuds filmvisningar, föreläsningar, vernissager, konserter och barnteater. I närområdet finner ni även stort serviceutbud med både matbutiker där Tempo-butiken på Sofiagatan är populär för snabbhandlingen men även den större ICA-butiken på Munkebäckstorget. Olskrokstorget erbjuder torghandel i form av fiskebodar, apotek, matbutik samt mindre servicebutiker.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta