Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Linnégatan 37

Linnéstaden

3.5 rum
103 kvm
6 650 000 kr (slutpris)
6 000 kr/mån
Såld

Sekelskiftesdröm med smidesbalkong och kakelugnar!

Varmt välkomna till Linnégatan 37 och denna charmiga 3,5:a med smidesbalkong i det omtyckta området Linnéstaden. Bostadens 103 kvadratmeter är välplanerade och tack vare den pampiga takhöjden känns bostaden ännu rymligare. Vackra välbevarade originaldetaljer pryder lägenheten däribland takrosetter, stuckaturer samt tre mysig kakelugnar. I de djupa fönsternischerna kan ni med enkelhet spendera en eftermiddag med en kopp te och en bra bok. Intill köket finns en kammare som passar utmärkt som antingen hemmakontor eller walk-in-closet. Vidare finner ni två rofyllda sovrum med bra förvaring samt ett helkaklat badrum. I master bedroom öppnar pardörrar upp till en smidesbalkong med en förtrollande utsikt över Linnégatan. Här bor ni i ett väl omtyckt område med närhet till stadspulsen men även med naturen runt hörnet. Längs med gatan kan ni äta middag på en av alla populära restauranger, ta en fika på ett mysigt café eller helt enkelt bara packa picknickväskan och sätta er i Slottsskogen som bjuder på sommar-sköna grönområden.
Slutpris
6 650 000 kr
Månadsavgift
6 000 kr/mån
Antal rum
3.5 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Boarea
103 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
6.40141%
Andel av årsavgift
5.62371%
Indirekt nettoskuldsättning
549 645 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
3 av 5. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1903
Lgh.nr
8
Gatuadress
Linnégatan 37
Postadress
41308 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Linnégatan 37-1
 Linnégatan 37-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Linnégatan 37-3
 Linnégatan 37-4
 Linnégatan 37-5
 Linnégatan 37-6
 Linnégatan 37-7
 Linnégatan 37-8
 Linnégatan 37-9
 Linnégatan 37-10
 Linnégatan 37-11
 Linnégatan 37-12
 Linnégatan 37-13
 Linnégatan 37-14
 Linnégatan 37-15
 Linnégatan 37-16
 Linnégatan 37-17
 Linnégatan 37-18
 Linnégatan 37-19
 Linnégatan 37-20
 Linnégatan 37-21
 Linnégatan 37-22
 Linnégatan 37-23
 Linnégatan 37-24
 Linnégatan 37-25
 Linnégatan 37-26
 Linnégatan 37-27
 Linnégatan 37-28
 Linnégatan 37-29
 Linnégatan 37-30

Rumsbeskrivning

Hall

I hallen välkomnas ni av plankgolv tillsammans med målade väggar i ljus nyans och matchande tak med spotlights. Här finns det plats för avhängning och förvaringsmöblemang.

Kök / SK

Modernt kök från Ikea med vita skåpsluckor och rostfria beslag. Ovan arbetsbänken i ek sitter beige kakel. Köket är utrustat med keramikhäll, fläkt, ugn och mikro samt kombinerad kyl och frys. Gott om förvaringsyta i flertalet skåp. Här finns plats för ett matbord för ca 6 personer. Plankgolv tillsammans med ljust målade väggar och spotlights i taket. I köket finns även bostadens tvättmaskin installerad.

Intill köket finns en kammare som passar utmärkt som antingen hemmakontor eller walk-in-closet.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. En vacker braskamin pryder rummet. Plankgolv tillsammans med ljust målade väggar.

Sovrum 1 & 2

Via dubbeldörrarna når ni bostadens master bedroom. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger plankgolv. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för skrivbord. Dubbla parfönster med djupa nischer skänker vackert ljus. Platsbyggd garderob för optimala förvaringsmöjligheter. Härifrån når ni bostadens mysiga balkong som enkelt kan möbleras med caféset samt mindre loungegrupp. En vacker braskamin pryder master bedroom.

Bostadens andra sovrum har plankgolv tillsammans med målade väggar i en grön nyans. Här finns plats för säng med tillhörande sängbord samt skrivbord. Optimalt förvaringsutrymme i tre garderober. Även här pryder en vacker braskamin rummet.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt takdusch med vikbara dörrar i glas.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1903
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
3 av 5. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 717 kr
Övrigt
3 588 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
8 905 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten övrigt avser bredband.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-04-01)
Primärtenergital
93 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Bergslänten
Org.nummer
716444-0492
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
20 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1976 stambyte och byte av fönster utfördes. Även kök och badrum renoverades i samband med detta.
2004 renoverades taket.
2006 utfördes spolning av föreningens dagvattenavlopp
2008 byttes värmepumpen
2008-2009 utfördes omputsning av fasad
2009 byttes balkongdörrar mot gatan ut.
2009-2010 byttes gårdsbjälklag ut.
2010 genomfördes injustering av värme och byte av samtliga termostater till elementen.
2010-2011 byggdes nytt barnvagnsförråd.
2011 uppdaterades tvättstugan med nya tvättmaskiner, nytt torkskåp och ny torktumlare.
2012 återgärdades en vattenskada på fasad på första våning.
2013 renoverades större delen av fasaden mot Linnégatan. Omfogning av fasaden. Nya tidsenliga balkonger med nytt smide. Målning av fönster.
2014 utfördes byte av portlås/porttelefon
2019 sattes en brandtrappa in.
2020-2021 har föreningen rustat upp terrassen och framsidan.
2023 målades fönster.
Parkering
Föreningen har inga egna parkering- eller garageplatser. Boendeparkering m4 860 kr/mån.
Gemensamma utrymmen
En gemensam takterrass med grill och utemöbler är byggd på föreningens gårdshus.
TV/bredband
Kabel-TV och internet via ComHem.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Cykelförvaring finns under tak innanför låst port mot gatan.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger och förvaltar fastigheten Olivedal 14:3 Göteborg med adress Linnégatan 37 A-B. Föreningen består av ett flerbostadshus i fem våningar med vind samt affärslokal och restaurang i bottenplan. Bostadshuset innehåller totalt 20 bostadslägenheter, 1 affärslokal samt 1 st restaurang. Huset är beläget i Linnéstaden i Göteborg, uppfört 1903 och renoverat 1976 då bl.a. byte av stammar och fönster utfördes. Även kök och badrum renoverades i samband med detta. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 585 m², varav 1 400 m² utgör lägenhetsyta och 185 m² utgör lokalyta.

Kontroll med styrelsen 2023-11-15.

Linnéstaden

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta