Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Landshövdingegatan 33

Krokslätt

1 rum
27.6 kvm
2 209 kr/mån

Nyproducerad 1:a med balkong! Föreningen tillåter juridiska personer och andrahandsuthyrning!

Välkommen till denna nyproducerade och stilrena enrummare om 27,6 kvm med stor balkong. Denna enrumslägenhet är utformad med en modern och exklusiv känsla, med noggrant valda material, neutrala färger och väl genomtänkta kvadratmeter. Ni kan njuta av hög bekvämlighet med ett välutrustat kök, ett badrum med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt goda förvaringsmöjligheter. Balkongen i nord-östligt läge har ett genomskinligt räcke för att maximera ljuset som flödar in i bostaden. De ljusa och eleganta ytskikten gör det enkelt att sätta din egen personliga touch på hemmet.

Denna bostad är en del av en bostadsrättsförening som satsar på gemenskap. Här kan du njuta av gemensamma ytor som en takterrass med fantastisk utsikt över takåsar, ett spa-område, samt möjligheten att grilla och koppla av med vänner – ett litet paradis högt över staden. Unna dig en stunds avslappning i bubbelpoolen eller bastun efter en lång arbetsdag eller omfamna kvällssolen med en grillmiddag. Det har aldrig varit så enkelt att skapa de perfekta förutsättningarna för att må riktigt bra. Dessutom har du närhet till nya Mölndal galleria, flera mataffärer, träningsanläggningar, grönområden och utmärkta kommunikationer med både buss och spårvagn.
Månadsavgift
2 209 kr/mån
Antal rum
1 rum
I månadsavgiften ingår värme, varm- och kallvatten samt basutbud av TV.
Boarea
27.6 kvm (enligt den ekonomiska planen)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
4.2665%
Andel av årsavgift
4.2665%
Indirekt nettoskuldsättning
319 810 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2021/2022
Gatuadress
Landshövdingegatan 33
Postadress
43138 MÖLNDAL

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Landshövdingegatan 33-1
 Landshövdingegatan 33-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Landshövdingegatan 33-3
 Landshövdingegatan 33-4
 Landshövdingegatan 33-5
 Landshövdingegatan 33-6
 Landshövdingegatan 33-7
 Landshövdingegatan 33-8
 Landshövdingegatan 33-9
 Landshövdingegatan 33-10
 Landshövdingegatan 33-11
 Landshövdingegatan 33-12
 Landshövdingegatan 33-13
 Landshövdingegatan 33-14
 Landshövdingegatan 33-15
 Landshövdingegatan 33-16
 Landshövdingegatan 33-17
 Landshövdingegatan 33-18
 Landshövdingegatan 33-19
 Landshövdingegatan 33-20

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en ljus och luftig hallen där plats finns för avhängning och förvaring i tre garderober. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett vilket är genomgående i hela bostaden.

Vardagsrum / Sovplats

Vidare in i bostaden finner ni kök och vardagsrum/sovplats i en öppen och social planlösning som bjuder in till gemenskap med stora fönsterpartier som tillåter ljuset att flöda och bidrar till en luftig atmosfär. Här har ni möjlighet att möblera utifrån egen smak och tycke. Plats finns för soffa med tillhörande möblemang, säng och matgrupp. Härifrån nås bostadens härliga balkong i nord-östligt läge.

Kök

Modernt kök med vita släta luckor och ovan bänkskivan i laminat sitter vitt kakel som stänkskydd. Utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, micro samt kombinerad kyl och frys.

Badrum

Helkaklat och stilfullt badrum med vitt kakel på väggarna tillsammans med grått klinker på golvet. Utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegel med belysning, duschhörna och handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Förråd

Den boende i föreningen innehaver ett lägenhetsförråd.

Övrigt

Här är juridiska personer välkomna som köpare och föreningen tillåter andrahandsuthyrning. Möjlighet att hyra ut där det idag finns en hyresgäst.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2021/2022
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Uppvärmning
2 400 kr
Försäkring
1 080 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 480 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-02-15)
Primärtenergital
85 kWh/m2/år

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Landshövdingen
Org.nummer
769638-9027
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st
Överlåtelseavgift
1313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Huset är nybyggt (2021).
Parkering
Föreningen har 6 parkeringsplatser som upplåts med separat bostadsrätt (samtliga sålda, ingen till salu för närvarande). Parkering möjlig på gatan.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam takterrass och ett eget spa där möjlighet till samkväm i form av grillning, bubbelpool och bastu eller annat umgänge finns.
TV/bredband
TV och bredband - fiber.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Allabrf. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Ett förråd till varje lägenhet, ca 1-2 kvm
Sopstation finns utanför huvudbyggnaden.
Allmänt om föreningen
Brf Landshövdingen består av 13 st bostäder om 1-3 rok och samtliga upplåtna med bostadsrätt. Bostadsrättsföreningen bildades 2020.

Krokslätt

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.