Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Plockerotegatan 153

Backatorp

4 rum
99.3 kvm
2 850 000 kr (slutpris)
7 480 kr/mån
Såld

Totalrenoverad fyrarummare med uteplats och balkong i familjevänligt område!

Nu finns chansen att förvärva ett modernt radhus i naturnära Backatorp där bostaden omringas av grönska och natur. Garaget i direkt anslutning gör vardagen smidig och erbjuder bekväm parkering precis utanför bostaden. Bostadens 99,3 kvadratmeter fördelas på två plan där övre plan präglas av stillsamhet och lugn där bostadens sovrum lägligt är placerade. Entréplanet inrymmer ett fullutrustat kök med matplats för minst 6 personer och ett rymligt vardagsrum som öppnar upp en härlig uteplats med tillhörande trädgård med soligt läge större delen av dagen där du kan njuta av en grönskande omgivning sommartid. Uteplatsen i samband med trädgården bjuder upp till sociala tillställningar där man sommartid kan njuta av solen långt in på kvällen. Bostaden är totalrenoverad och präglas med moderna och stilrena materialval som gör det enkelt för er att sätta er egen stil.

Här bor ni i ett familjevänliga område med närhet till Bäckebol köpcentrum samt Backaplan där det finns allt från fritidsaktiviteter, restauranger, shopping samt vård och omsorg. Ett barnvänligt område där man i närheten finner Backatorpskolan samt goda kommunikationsmöjligheter.
Slutpris
2 850 000 kr
Månadsavgift
7 480 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår vatten, digital-TV (ca 15) kanaler, bredband (100 Mbit), IP-telefoni, sophämtning samt garage.
Boarea
99.3 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.7097%
Andel av årsavgift
0.7097%
Indirekt nettoskuldsättning
981 419 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1988
Lgh.nr
20
Gatuadress
Plockerotegatan 153
Postadress
42257 Hisings Backa

Budgivning

Högsta bud
2 850 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Plockerotegatan 153-1
 Plockerotegatan 153-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Plockerotegatan 153-3
 Plockerotegatan 153-4
 Plockerotegatan 153-5
 Plockerotegatan 153-6
 Plockerotegatan 153-7
 Plockerotegatan 153-8
 Plockerotegatan 153-9
 Plockerotegatan 153-10
 Plockerotegatan 153-11
 Plockerotegatan 153-12
 Plockerotegatan 153-13
 Plockerotegatan 153-14
 Plockerotegatan 153-15
 Plockerotegatan 153-16
 Plockerotegatan 153-17
 Plockerotegatan 153-18
 Plockerotegatan 153-19
 Plockerotegatan 153-20
 Plockerotegatan 153-21
 Plockerotegatan 153-22
 Plockerotegatan 153-23
 Plockerotegatan 153-24
 Plockerotegatan 153-25

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i bostaden genom hallen där plats finns för avhängning samt förvaringsmöblemang. Under trappan finns ytterligare förvaringsmöjligheter. Väggarna är målade och på golvet i entrén ligger klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Väggarna är tapetserade i en grön nyans och på golvet ligger ekparkett. Från vardagsrummet når ni bostadens stora uteplats med västerläge. På altanen finns gott om plats för loungemöblemang samt matbordsmöbel. Framför altanen finner ni en fin trädgård som bjuder in till lek och tillställningar.

Kök

Modernt och smakfullt kök från Ikea samt gott om plats för matbord intill det stora fönsterpartiet. Härlig öppen yta och känsla av gemenskap med stora arbetsytor samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Gröna köksluckor och ovan bänkskivan sitter grått kakel som stänkskydd. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, varmluftsugn med pyrolytisk funktion och mikro i arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Sovrum

Från hallen nås bostadens första sovrum. Här finns plats för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang samt skrivbord om så önskas. Sovrummet kan också användas som arbetsrum eller hobbyrum. Målade väggar tillsammans med parkettgolv.

Badrum

Bostadens första badrum är beläget på entréplan. Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna brunt klinker på golvet. Utrustningen består av wc, handfat med ovansittande spegel samt badkar. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Övre plan

Från hallen nås övre plan där det finns två sovrum samt ett badrum.

Sovrum 2 & 3

Masterbedroom har målade väggar tillsammans med laminatgolv. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord, skrivbord samt förvaring i en stor garderob. Här fylls rummet av ett vackert ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet. Härifrån nås bostadens balkong där soltimmarna är många.

Bostadens tredje sovrum har målade väggar tillsammans med laminatgolv. Plats finns för säng med tillhörande sängbord och skrivbord. Sovrummet kan också användas som arbetsrum eller hobbyrum.

Badrum

Bostadens andra badrum är även det helkaklat i vitt tillsammans med grått klinkergolv. Badrummets utrustning består av wc, handfatskommod med ovansittande spegel, förvaringsskåp och duschhörna.

Förråd / Garage

Rymligt förråd på framsidan tillhör bostaden.

Garaget i direkt anslutning gör vardagen smidig och erbjuder bekväm parkering precis utanför bostaden.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
En- och tvåbostadshus
Byggnadsår
1988
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
27 700 kr
Försäkring
2 040 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
29 740 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Värme är inkluderat i hushållselen.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-12-17)
Primärtenergital
163 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Smedensberg
Org.nummer
716444-4825
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
151 st
Överlåtelseavgift
1000 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
400 kr
Inre reparationsfond
762 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2010 målades fasaderna
2011 skedde målning av garage
2016 byttes garageportar till nya med portautomatik
2017 byttes stolparmaturer vid gångbanor
2018 utfördes diverse markarbeten och besiktning av garage.
2019 servades garageportarna och avloppssystemen underhållsspolades.
2023 renovering av huskropparna. Tak, fasad, balkong och plåt, allt är renoverat och blev klart under våren.

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan.
Gårdsplats
På gården finns ett gemensamt förråd med tillgång till verktyg så som t. ex. gräsklippare samt ett cykelförråd.
Parkering
Bostadsrättshavares fordon skall parkeras i garage eller egen avsedd carport. Besökande skall parkera sina fordon på markerade p-platser. Fordon skall framföras med största försiktighet vid nödvändig av-, och pålastning inne i området.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en stor samlingslokal man kan låna, gym och bastu.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Tele2.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Bredablick förvaltning.
Allmänt om föreningen
Brf Smedensberg består utav 151 bostadsrätter, vilka är byggda 1988-89. Föreningen äger fastigheten Backa 177:1 och tillhörande adresser är Båtsman Grås gata 9-73 och Plockerotegatan 9-189. Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbeskedet är 13 781 kvm.

Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning 2023-12-15. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

https://www.smedensberg.se/

Backatorp

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta