Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Mejerivägen 10

Nödinge

130 kvm
5 rum
391 kvm
5 295 000 kr
Besiktigad

Ljus och trivsam villa i familjärt område med två uteplatser!

Nu har vi möjlighet att presentera denna smakfullt renoverade bostad i ett familjevänligt område med härligt privat solläge!
Bostadens 130 kvadratmeter fördelas på två plan där övre plan präglas av stillsamhet och lugn där bostadens sovrum lägligt är placerade. Entréplanet inrymmer ett modernt och fullutrustat kök med matplats för minst 6 personer samt ett rymligt vardagsrum som har direkt utgång till uteplatsen där ni kan njuta av solen hela dagen. Bostaden präglas med moderna och stilrena materialval som gör det enkelt för er att sätta er egen stil. På tomten finns en carport med plats för flera bilar på uppfarten. I anslutning till carporten finns också förråd i bra storlek.

Nödinge är den perfekta platsen där stad och natur möts. Här bor ni med närhet till Ale torg där det finns allt från matbutiker, restauranger, shopping samt vård och omsorg. Ett barnvänligt område där man i närheten finner förskola och skola samt goda kommunikationsmöjligheter som tar er in till centrala Göteborg på enbart 20 minuter. Mejerivägen erbjuder inte bara närhet till en golfbana, utan även till Vimmersjön med en idyllisk badplats och motionsslinga vilket gör läget mycket attraktivt.
Pris
5 295 000 kr
Antal rum
5 rum & kök, varav 3 sovrum
Boarea
130 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2012
Tomtareal
391 kvm
Fast.beteckning
Nödinge-Stommen 1:373
Gatuadress
Mejerivägen 10
Postadress
44935 Nödinge

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Mejerivägen 10-1
 Mejerivägen 10-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Mejerivägen 10-3
 Mejerivägen 10-4
 Mejerivägen 10-5
 Mejerivägen 10-6
 Mejerivägen 10-7
 Mejerivägen 10-8
 Mejerivägen 10-9
 Mejerivägen 10-10
 Mejerivägen 10-11
 Mejerivägen 10-12
 Mejerivägen 10-13
 Mejerivägen 10-14
 Mejerivägen 10-15
 Mejerivägen 10-16
 Mejerivägen 10-17
 Mejerivägen 10-18
 Mejerivägen 10-19
 Mejerivägen 10-20
 Mejerivägen 10-21
 Mejerivägen 10-22
 Mejerivägen 10-23
 Mejerivägen 10-24
 Mejerivägen 10-25

Rumsbeskrivning

Entréplan

Varmt välkomna!
Entréplan erbjuder hall, kök, vardagsrum, matplats och badrum.

Hall

Ni välkomnas in i bostaden genom hallen där plats finns för avhängning och förvaringsmöblemang. Trägolv tillsammans med ljust målade väggar är genomgående i bostaden.

Kök

Modernt och smakfullt kök samt gott om plats för matbord intill det stora fönsterpartiet. Härlig öppen yta och känsla av gemenskap med stora arbetsytor samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Vita skåpsluckor tillsammans med en Ivory White bänkskiva. Utrustningen består av induktionshäll med inbyggd fläkt, ugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I taket sitter spotlights.

Vardagsrum / Matplats

Ljust och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Plats finns för en stor matsalsgrupp. Från vardagsrummet når ni bostadens härliga uteplats med soligt läge större delen av dagen. På altanen finns gott om plats för loungemöblemang samt matbordsmöbel.

WC / Tvättstuga

Bostadens första badrum är beläget på entréplan. Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet. Utrustningen består av wc, handfatskommod, spegel och dusch. I taket sitter spotlights.

Direkt till vänster från hallen finner du bostadens tvättstuga med gott om plats för förvaring i tre garderober och arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av tvättmaskin och torktumlare från Samsung.

Övre Plan

Från hallen nås övre plan där det finns ett allrum, tre sovrum, ytterligare ett badrum samt en stor klädkammare med gott om plats för förvaring.

Sovrum 1, 2 & 3

Masterbedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, skrivbord samt förvaring i en stor skjutdörrsgarderob. Här fylls rummet av ett vackert ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck.

Bostadens två andra sovrum har plats för säng med tillhörande sängbord, skrivbord samt en garderob. Sovrummen kan också som kan användas som arbetsrum eller hobbyrum.

Badrum

Bostadens andra badrum är även det helkaklat i vitt tillsammans med grått klinkergolv. Rymligt badrum och ett fönster som bidrar med fint ljusinsläpp. Badrummets utrustning består av wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp och badkar. I taket sitter spotlights.

Förråd

Till bostaden hör två förråd varav det ena innehar värmeisolering.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plans hus med betongplatta mark
Byggnadsår
2012
Fasad
Liggande träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas isolerfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Renovering
2022-05 Renovering av kök samt målat om väggar och slipat golv.

Driftkostnader

Uppvärmning
19 498 kr
Hushållsel
13 055 kr
Vatten/avlopp
19 854 kr
Väg/samfällighetsavgift
985 kr
Renhållning
4 122 kr
Försäkring
8 716 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
66 230 kr
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2021-03-16)
Prestanda
85 kWh/m2/år
Primärtenergital
81 kWh/m2/år
Energiklass
C

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 334 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2012
Byggnadsvärde
2 284 000 kr
Markvärde
1 050 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Ale Nödinge GA:10 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Ale Nödinge-Stommen GA:10 ändamål: Elledning och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Ale Nödinge-Stommen GA:8 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Ale Nödinge-Stommen GA:9 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Grönområden, Samfällighet: Ale Nödinge-Stommen S:4, Samfällighet: Ale Nödinge-Stommen S:5
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde (2022-05-16) Detaljplan (2004-01-26)

Nödinge

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.