Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Sten Sturegatan 17

Lorensberg

2 rum
78 kvm
5 800 000 kr (slutpris)
4 758 kr/mån
Såld

Exklusiv citytvåa högst upp i huset med terrass!

Varmt välkomna till Sten Sturegatan 17 och denna exklusiva tvårummare med terrass mitt i hjärtat av Göteborg. Toppmodern och genomtänkt bostad med generöst ljusinsläpp från olika väderstreck och en otrolig takhöjd vilket bidrar med ett fantastiskt ljusspel i rummet och känslan av rymd. Högst upp och i bästa möjliga läge ligger bostaden med genomgående stilrena materialval och hög inredningskvalitet. Vidare finner ni ett rofyllt sovrum med bra förvaring samt ett helkaklat badrum med tvättutrustning som underlättar vardagssysslorna.

Här bor ni i en fridfull innergårdsmiljö med direkt närhet till det pulshöjande evenemangsstråket. Utanför porten finner ni ett varierat utbud av restauranger och butiker, samt goda kommunikationer från knutpunkten Korsvägen. Dessutom har du bekvämt gångavstånd till en av stadens bättre matbutiker, biograf, badhus och Liseberg samt Trädgårdsföreningen och Vasaparken för motion och avkoppling.
Varmt välkomna att trivas!
Slutpris
5 800 000 kr
Månadsavgift
4 758 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme och vatten
Boarea
78 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
4.47622%
Andel av årsavgift
4.47618%
Indirekt nettoskuldsättning
450 697 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
6 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1922
Lgh.nr
19
Gatuadress
Sten Sturegatan 17
Postadress
41252 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Sten Sturegatan 17-1
 Sten Sturegatan 17-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Sten Sturegatan 17-3
 Sten Sturegatan 17-4
 Sten Sturegatan 17-5
 Sten Sturegatan 17-6
 Sten Sturegatan 17-7
 Sten Sturegatan 17-8
 Sten Sturegatan 17-9
 Sten Sturegatan 17-10
 Sten Sturegatan 17-11
 Sten Sturegatan 17-12
 Sten Sturegatan 17-13
 Sten Sturegatan 17-14
 Sten Sturegatan 17-15
 Sten Sturegatan 17-16
 Sten Sturegatan 17-17
 Sten Sturegatan 17-18
 Sten Sturegatan 17-19
 Sten Sturegatan 17-20
 Sten Sturegatan 17-21
 Sten Sturegatan 17-22

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i bostaden genom hallen där plats finns för förvaring i en stor garderob. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger gråa antracit plattor med golvvärme. I taket sitter dimbara spotlights som bidrar med gott om ljus och är genomgående i hela bostaden.

Kök

Modernt och smakfullt kök från Marbodal med en härlig öppen yta och känsla av gemenskap samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Bredvid kyl och frys finner ni ett vinskåp. Plats finns för matbord intill det stora fönsterpartiet. Ljusgråa väggar och på golvet ligger gråa antracit plattor med golvvärme. Härifrån nås bostadens balkong. Här erbjuds en plats för avkoppling med många härliga soltimmar.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet med ett stort fönsterparti som tillåter ljuset att flöda och bidrar tillsammans med den höga takhöjden en luftig atmosfär. Här har ni möjlighet att möblera utifrån egen smak och tycke. Vitmålade väggar tillsammans med parkettgolv.

Sovrum

Från vardagsrummet nås bostadens eleganta sovrum. Ett rum för avkoppling med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt skrivbord om så önskas. Gott om förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob. Sovrummet har en mjuk heltäckningsmatta som skapar en mysig hotellkänsla.

Badrum

Lyxigt helkaklat badrum i grå och beige nyans med noggrant utvalda detaljer och härlig golvvärme. Inredningen består av wc, handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork, duschhörna, förvaringsskåp samt tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Förråd

Till bostaden hör ett vindsförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1922
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
6 av 6. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
4 500 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring

Energideklaration

Status
Utförd (2021-01-20)
Primärtenergital
121 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Bostadsrättsföreningen Sten Sturegatan 17
Org.nummer
769608-5757
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
22 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Genomfört underhåll:
80-talet - Stambyte.
2006 - Grundförstärkning och upprustning av fönster.
2008 - Underhåll av entrén och målning av trappuppgången, nya balkonger byggdes.
2008 - 2009: Energideklaration.
2010 - Stamspolning och renovering av golven på loftgångarna.
2011 - Installation av energieffektiva värme- och varmvattenpumpar i UC, besiktning av balkonger och loftgångar samt tvättstugan sågs över.
2011 - 2012: Golvet i lokalerna reparerades. Byte till säkerhetsdörrar.
2012 - Åtgärd av en vattenläcka i tvättstugan. Reparation av plåt på innerfasad samt byte av vissa portar.
2013 - Installation av ny takfläkt och justering av fastighetens fönster. Installation av luftventiler i lägenheterna mot gatan.
2014 - Målning av yttertaket. Delar av tvättstugan och dörrar till loftgångarna renoverades.
2015 - Stamspolning. Upprustning av gården. Ny gemensam uteplats med trall, möbler och grill. Byte av ventilationssystem i lokalerna.
2016 - Målning på gårdshuset. Markiser sattes upp på loftgångarna.
2017 - Armaturbyte.
2018 - Byte av trappstegsbeläggning samt åtgärder i samband med OVK. Kommande underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2015 och sträcker sig fram till 2035. De planerar underhåll och fönsterrenovering på våning 5 samt underhåll att måla betongpelare och balkongräcken på loftgången.
2019-2020 -Rörunderhåll samt inventering funktion element
2020 - Fönsterbyte på våning 4 och 5 pga brandmyndighetsbeslut
2020 - Ny porttelefon
2023 - Hissrenovering/byte
Planerade renoveringar:
2024 - Målning betongpelare innergård
2025 - Uppgradering innergård
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 1986 och 2035.
Gårdsplats
I föreningen finns även cykelrum och på den grönskande innergården finns ett härligt soldäck med möbler och grill att tillgå som medlem.
Parkering
För folkbokförd på adressen erbjuds boendekort från Göteborgs Stad. För villkor och priser se: www.goteborg.se/boendeparkering. Tfn 031-368 25 65
Gemensamma utrymmen
Tvättstugan är belägen på innergården och är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Com Hem.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har en mycket god ekonomi med låga lån och låga avgifter. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Allmänt om föreningen
Brf Sten Sturegatan 17 är en äkta bostadsrättsförening och förvärvades 2005. I föreningen finns 22 lägenheter varav alla upplåts med bostadsrätt.

Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Lorensberg

Vackra omgivningar och citypuls!

Lorensberg är ett område som enkelt faller alla i smaken. Här finner ni vackra äldre sekelskifteshus omgivna av moderna höghus. Ni bor med gångavstånd till Centralstationen, Ullevi, Scandinavium, Valhalla, Korsvägen och Avenyns stora utbud. Här bor ni med en omgivning som inte går att tröttna på på grund av närheten till allt ni kan tänkas behöva.
Det är enkelt att transportera sig runt omkring i bostaden tack vare flertalet buss- och spårvagnslinjer och tack vare närheten till Göteborgs Centralstation är även tåg ett transportalternativ.

Stort nöjesutbud

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biografer, konsertarenor samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns runt omkring i hela staden. Trädgårdsföreningen erbjuder fin parknatur och på sommartid är det populärt att besöka Göteborgs kulturkalas där mat och upplevelser från hela världen infinner sig.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta