Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Norra Fjädermolnsgatan 21

Länsmansgården

2 rum
55 kvm
1 495 000 kr
5 214 kr/mån

Modern 2:a med balkong!

Välkomna till Norra Fjädermolnsgatan 21 och denna moderna bostad med hög boendestandard och fina tillval. Här finner ni ett kök i öppen planlösning med vardagsrummet och en härlig balkong som förlänger bostaden. Bostaden erbjuder all den bekvämlighet man kan tänkas efterfråga. Badrummet är praktiskt utrustat med tvättmaskin och torktumlare som gör vardagslivet extra bekvämt samt utrustat med lyxig golvvärme.

Här bor ni med närhet till naturen, servicebutiker och goda kommunikationer som enkelt tar er till Göteborgs innerstad och även närliggande Backaplan med stort utbud av butiker och kommunikationer.
Pris
1 495 000 kr
Månadsavgift
5 214 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, Kabel-TV, bredband och telefoni.
Boarea
55 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.45994%
Andel av årsavgift
1.45994%
Indirekt nettoskuldsättning
720 109 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2019
Lgh.nr
115
Gatuadress
Norra Fjädermolnsgatan 21
Postadress
41842 GÖTEBORG

Visning

OBS! Anmälan sker endast via hemsidan på länken nedan.
Tor 25 April kl 18:45–19:15
Bokade visningar. Anmälan krävs och görs på nyvy.se

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Norra Fjädermolnsgatan 21-1
 Norra Fjädermolnsgatan 21-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Norra Fjädermolnsgatan 21-3
 Norra Fjädermolnsgatan 21-4
 Norra Fjädermolnsgatan 21-5
 Norra Fjädermolnsgatan 21-6
 Norra Fjädermolnsgatan 21-7
 Norra Fjädermolnsgatan 21-8
 Norra Fjädermolnsgatan 21-9
 Norra Fjädermolnsgatan 21-10
 Norra Fjädermolnsgatan 21-11
 Norra Fjädermolnsgatan 21-12
 Norra Fjädermolnsgatan 21-13
 Norra Fjädermolnsgatan 21-14
 Norra Fjädermolnsgatan 21-15
 Norra Fjädermolnsgatan 21-16
 Norra Fjädermolnsgatan 21-17
 Norra Fjädermolnsgatan 21-18
 Norra Fjädermolnsgatan 21-19
 Norra Fjädermolnsgatan 21-20
 Norra Fjädermolnsgatan 21-21
 Norra Fjädermolnsgatan 21-22

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen med grågröna väggar och på golvet ligger grått klinker med golvvärme som sedan övergår till ett ljust parkettgolv. Gott om förvaring i en stor skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum / Kök

Vidare i bostaden finner ni vardagsrummet som befinner sig i en öppen planlösning mot köket. Här finns plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang. Från kök/vardagsrum nås bostadens härliga balkong.
Väggarna är grågröna och på golvet ligger ett ljust parkettgolv vilket ljusar upp rummet och är genomgående i hela bostaden.

Stilfullt kök med vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken i granit sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, integrerad ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Plats finns för matsalsbord för 6 personer.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring i en stor skjutdörrsgarderob.

Badrum

Helkaklat väggar i vitt och grått klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch med vikbara dörrar i glas samt tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk i laminat och förvaringsskåp.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
1 800 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
3 300 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-08-04)
Primärtenergital
75 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF Cirrus i Göteborg
Org.nummer
769634-4667
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
60 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Inga renoveringar planerade i dagsläget.
Parkering
Garage finns under husen med 37 platser, 12 platser har utrustats med laddbox. Priset för garageplatserna är 690 kr/månad och de med laddbox har ett tillägg på 125 kr/mån+ moms. Elförbrukning debiteras separat. Garageplatserna hyrs ut till föreningens medlemmar och kösystem tillämpas. Det är idag väntetid på garageplats.
Det finns även separat garage i närheten som hyrs ut via Poseidon.
TV/bredband
Ett gruppavtal med tv samt fiberbredband 100/10 från ComHem är tecknat av föreningen. För detta tillkommer 178 kr/mån utöver månadsavgiften. Från och med 2022 kommer bredbandet att uppgraderas till 250/50 med samma avgift.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
I föreningen finns en övernattningslägenhet att hyra om man får gäster och en gemensamhetslokal med ett kalasrum. Dessutom finns rullstolsförråd, barnvagnsförråd samt återvinningsrum. Till varje lägenhet hör ett förråd. Förråden är belägna på våning 1 i husen. En viss lägenhetstyp har sitt förråd i lägenheten.
Allmänt om föreningen
I Brf Cirrus finns det totalt 60 bostadsrätter fördelade på tre stycken punkthus. Hus 1 är fyra våningar högt, hus 2 fem våningar och hus 3 sju våningar. Under hösten 2017 påbörjades byggnationen och de första inflyttningarna skedde juni 2019. Mellan husen finns härliga innergårdar. Förutom grönska finns det plats för barnen att leka, sittbänkar och picknick-bord.

Föreningen äger fastigheten GÖTEBORG BISKOPSGÅRDEN 126:1.

Kontrollerat med styrelsen 2024-02-16. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig

Länsmansgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Länsmansgården och Biskopsgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

En kvart till centrala Göteborg

Kommunikationerna är goda. Du når centrala Göteborg på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5 och 6 samt buss 25 (Länsmansgården–Centrum–Balltorp) och buss 145 till Volvo Tuve/Torslanda.

Intressant natur och allt för en bra fritid

Här finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågelliv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20-tal idrottsföreningar, ett 50-tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärsföreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

Flera naturliga mötesplatser och sex skolor

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I området finns Ryaskolan (F–9) och Svartedalsskolan (F–9) Sjumilaskolan (F–9), Landamäreskolan (F–6), Jättestensskolan (F–9) samt Välkomsten Västra Hisingen, som är en skola för nyanlända elever från andra europeiska och utomeuropeiska länder.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.