Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Gropens Lillgata 39

Hammarkullen

4 rum
84 kvm
1 900 000 kr (slutpris)
5 132 kr/mån
Såld

Modern 3:a med uteplats!

På Gropens Lillgata 39 ges nu möjligheten att förvärva denna öppna och välplanerade trea med uteplats i väst. Ni erbjuds kök och vardagsrum i en öppen planlösning med plats för såväl soffgrupp som matsalsmöblemang. Vidare har ni två sovrum där det större har en stor walk-in closet. Tidlöst helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare som förhöjer bekvämligheten. Här erbjuds ni fönster i tre väderstreck vilket skapar en luftig atmosfär i bostaden

Ni finner Hammarkulletorget med matbutiker, restauranger, caféer och småbutiker, gym och sporthall inom ett behagligt promenadavstånd. Goda förbindelser tar er in till centrala Göteborg via både buss och spårvagn.
Slutpris
1 900 000 kr
Månadsavgift
5 132 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, sophantering & parkeringsplats
Boarea
84 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
3.259%
Andel av årsavgift
3.26%
Indirekt nettoskuldsättning
999 499 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2020
Lgh.nr
E41SG
Gatuadress
Gropens Lillgata 39
Postadress
42437 ANGERED

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Gropens Lillgata 39-1
 Gropens Lillgata 39-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Gropens Lillgata 39-3
 Gropens Lillgata 39-4
 Gropens Lillgata 39-5
 Gropens Lillgata 39-6
 Gropens Lillgata 39-7
 Gropens Lillgata 39-8
 Gropens Lillgata 39-9
 Gropens Lillgata 39-10
 Gropens Lillgata 39-11
 Gropens Lillgata 39-12
 Gropens Lillgata 39-13
 Gropens Lillgata 39-14

Rumsbeskrivning

Hall

Genomgående i bostaden finner ni laminatgolv tillsammans med vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en stor skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum där ni med enkelhet kan möblera med både soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Stora fönster i två väderstreck erbjuder ett härligt ljusinsläpp och bidrar till känslan av rymd. Härifrån nås bostadens uteplats i västerläge.

Kök

I öppen planlösning med vardagsrummet nås köket. Här finns gott om arbetsytor och skåpsluckor och lådor går i vitt tillsammans med rostfria beslag. Ovanför bänkskivan i ek sitter blå mosaik som gör ett snyggt avbrott. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Gott om plats för ett större matbord finns och i anslutning finner ni bostadens andra och solsäkra balkong där ni kan blicka ner mot det glittrande vattnet i småbåtshamnen.

Sovrum 1, 2 & 3

Master bedroom når ni från vardagsrummet. Här har en dubbelsäng med tillhörande möblemang en självklart plats och kläderna förvaras på bästa sätt i en stor garderob.

Bostadens två andra sovrum har plats för säng, nattduksbord och skrivbord om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter i en garderob och klädkammare utanför.

Badrum

Bostadens badrum kaklade väggar i vitt tillsammans med grå plastmatta. Utrustningen består av wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch och handdukstork. Här har ni även en separat tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2020
Uppvärmning
Markvärmepump (el)
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 000 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-11-15)
Primärtenergital
65 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Boklok Goliat
Org.nummer
769636-0168
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
40 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
576 kr
Tillåts delat ägande?
Ja.
Renoveringar
Inga planeringar gällande framtida renoveringar i dagsläget då husen är nybyggda.
Parkering
Det finns en parkering till varje bostad. Det finns totalt 44 parkeringsplatser på fastigheten varav 3 är handikapp parkeringar.
Föreningen har byggt laddstolpar för elladdning för elbilar.
TV/bredband
Lägenheterna är anslutna till s.k. öppet nät via fiberanslutning från Open Universe. Varje bostadsrätt tecknar eget abonnemang.
Föreningens ekonomi
Förenings ekonomiska förvaltare är JUPH förvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Till varje lägenhet ingår ett förråd på placerat i de fristående förrådsbyggnaderna.
Avfallshantering anordnas efter kommunala riktlinjer genom gemensamt miljöhus
Allmänt om föreningen
Brf Boklok Goliat består av 40 bostadsrätter fördelat på 5 flerbostadshus i två våningsplan. Adresserna är Gropens Lillgata 21-25, 31-41, 20-34, 40-50 och 60-68.

Kontrollerat med styrelsen 2024-01-11. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Hammarkullen

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta