Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Helgas väg 12F

Partille

5 rum
336 kvm
7 100 000 kr (slutpris)
Såld

Nyproducerat gavelradhus i familjevänligt område!

Varmt välkomna till detta nyproducerade radhus i Öjersjö med tillhörande trädgård i ett familjevänligt område. Huset erbjuder genomgående fina materialval med noggrant valda detaljer, öppna och luftiga ytor som bjuder in till gemenskap samt stora fönsterpartier vilka ger bostaden ett vackert ljusflöde. Entrévåningen är en perfekt plats för socialt umgänge med bl.a. ett vardagsrum, en rymlig matsal och ett kök samt badrum och tvättavdelning. På övervåningen finner vi fyra sovrum och ett fräscht badrum.

Öjersjö sträcker sig mellan Partille och Mölnlycke centrum och kan nås på bara cirka 10 minuters avstånd i vardera riktning. Här erbjuds en bekväm närhet till det mesta du behöver. I närheten finner du den nyöppnade Coop-butiken, centrum erbjuder en rad bekvämligheter som matbutiker, frisörer, förskolor och distriktssköterskor. För de som längtar efter shopping finns det gott om möjligheter i centrala Partille, inklusive det välkända shoppingcentret Allum, som huserar över 100 butiker.

Natursköna områden som Kåsjön och Knipeflågsbergens naturreservat ligger bara en kort bit bort och gränsar till det omfattande Delsjöområdets naturreservat. Här kan du njuta av uppfriskande simturer, fiskeäventyr, paddling i kajak eller löprundor i vacker omgivning. Partille kommun erbjuder även ett rikt utbud av fritidsaktiviteter för hela familjen, som till exempel handboll, hockey, golf och möjligtvis även ridning. Partille golfklubb och Partille ridklubb ligger bara några minuter bort.
Slutpris
7 100 000 kr
Antal rum
5 rum & kök, varav 4 sovrum
Typ
Radhus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2022
Tomtareal
336 kvm
Fast.beteckning
Öjersjö 4:163
Gatuadress
Helgas väg 12F
Postadress
43351 Öjersjö

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Helgas väg 12F-1
 Helgas väg 12F-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Helgas väg 12F-3
 Helgas väg 12F-4
 Helgas väg 12F-5
 Helgas väg 12F-6
 Helgas väg 12F-7
 Helgas väg 12F-8
 Helgas väg 12F-9
 Helgas väg 12F-10
 Helgas väg 12F-11
 Helgas väg 12F-12
 Helgas väg 12F-13
 Helgas väg 12F-14
 Helgas väg 12F-15
 Helgas väg 12F-16
 Helgas väg 12F-17
 Helgas väg 12F-18
 Helgas väg 12F-19
 Helgas väg 12F-20
 Helgas väg 12F-21
 Helgas väg 12F-22
 Helgas väg 12F-23
 Helgas väg 12F-24
 Helgas väg 12F-25
 Helgas väg 12F-26
 Helgas väg 12F-27
 Helgas väg 12F-28
 Helgas väg 12F-29
Fastighetskarta Helgas väg 12F-30
Fastighetskarta
 Helgas väg 12F-31
 Helgas väg 12F-32
 Helgas väg 12F-33

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Ni välkomnas in i bostaden genom hallen där plats finns för avhängning och förvaringsmöjligheter. Väggarna är ljust målade och på golvet i entrén ligger osman klinker i mörkgrå nyans som sedan övergår till 3-stavs ekparkett vilket är genomgående i hela bostaden.

Vardagsrum

Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier med en luftig och inbjudande atmosfär. Med en öppen planlösning mot köket får du en smidig övergång och enkel tillgång från vardagsrummet till den härliga altanen och trädgården. På altanen finns plats för loungemöblemang och matbordsmöbel. Framför altanen finner ni en fin gräsmatta som bjuder in till lek och tillställningar. Här kan du njuta av gemenskap, avkoppling och en naturlig koppling till utomhuslivet.

Kök

Smakfullt och modernt kök från IKEA som installerades 2023 med vitvaror från BOSCH av rostfritt paket. Kökets utrustning består av en induktionshäll, köksfläkt, kyl och frys, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och micro i arbetshöjd.

Badrum

Stilrent badrum med genomtänkta detaljer. Utrustat med WC, dusch med glasdörrar, handfatskommod med vita luckor och ovansittande spegel med belysning.

Tvättstuga

Här har ni lyxen med en gedigen tvättstuga med egen ingång som är utrustad med tvättmaskin och torktumlare med I-DOS av märket Samsung. Arbetsbänk med diskho och goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger osman mörkgrå klinker.

Altan

Bostadens härliga altan befinner sig i sydostläge. Här finns plats för loungemöblemang, matgrupp samt grill.

Övreplan

Sovrum 1,2,3 & 4

På övre plan finner ni fyra sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Passar även utmärkt som barnrum eller kontor om så önskas. Fint ljusinsläpp samt högt i tak och plats för möblemang som garderob eller byrå.

Badrum

Fint helkaklat badrum färdigställdes början på 2023 med vitt kakel på väggarna och osman klinker i mörkgrå på golvet. Utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt badkar.

Förvaring

Källarförråd om 6 kvm nedanför terass samt råvind.

Parkeringsplats

Parkering med möjlighet till el-laddning.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plans gavelradhus
Byggnadsår
2022
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Dropplåtar + Hängrännor
Grundmur
Betong
Tak
Tegel
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning
Renovering
Huset är svanenmärkt vilket ger köparen en ränterabatt. Certifikat finns bifogat.

Driftkostnader

Uppvärmning
16 300 kr
Vatten/avlopp
6 300 kr
Väg/samfällighetsavgift
7 000 kr
Renhållning
1 615 kr
Försäkring
5 000 kr
Övrigt
6 000 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
42 215 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2022-09-07)
Prestanda
33 kWh/m2/år
Primärtenergital
64 kWh/m2/år
Energiklass
B

El

Elbolag
Partille Energi
Elleverantör
Vattenfall
Elförbrukning
6000 kWh/m2 år

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Partille Öjersjö GA:182 ändamål: Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Partille Öjersjö GA:183 ändamål: Garage och/eller parkering, Vattenförsörjning, Övrigt
Förmån: Officialservitut Vatten- Och Spillvattenledningar, 1402-2020/14.15
Last: Officialservitut Tillträde, 1402-2020/14.33
Planbestämmelser
Detaljplan (2019-01-30)

Partille

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta