Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Fruktträdsgatan 8

Hildedal

2 rum
57 kvm
2 140 000 kr (slutpris)
4 972 kr/mån
Såld

Rymlig tvåa med två balkonger i två väderstreck.

Denna rymliga tvårummare erbjuder ett bekvämt boende med två balkonger som ger dig möjlighet att njuta av solen och frisk luft i två olika väderstreck. Lägenheten har en generös planlösning med mellan vardagsrum och kök, vilket skapar en inbjudande atmosfär. Ljusa och stilrena ytskikt med vitmålade väggar och 3-stavs parkett, vilket gör det enkelt att sätta sin egen prägel på hemmet. Den första balkongen bjuder på morgonsol, perfekt för en lugn frukost. Den andra balkongen erbjuder eftermiddagssol, perfekt för grillkvällen. Vidare finner ni ett mysigt sovrum med gott om förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum med med tvättutrustning som gör vardagslivet extra bekvämt.

Ni ges här chansen att bo i ett av Göteborgs mest expansiva områden med närhet till mysiga restauranger och med Hisingsparken på promenadavstånd samt förskola. Busshållsplats finns precis utanför och en kort promenad bort ligger kollektivtrafikknutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen samt Vågmästarplatsen. Med spårvagn eller buss nås centrala Göteborg på bara några minuter. Kville Saluhall och gym på några minuters avstånd. På Fruktträdsgatan får man alla fördelar som ett lugnt område ger, samtidigt som man har närheten till stadens puls. Ett boende att trivas i!
Slutpris
2 140 000 kr
Månadsavgift
4 972 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, kallvatten och Telia Triple Play (tv, bredband och telefoni). Individuell mätning av varmvatten, förbrukning debiteras på månadsavgiften var tredje månad.
Boarea
57 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.0782%
Andel av årsavgift
2.08%
Indirekt nettoskuldsättning
675 890 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2016
Lgh.nr
8-1104
Gatuadress
Fruktträdsgatan 8
Postadress
41749 GÖTEBORG

Budgivning pågår

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Fruktträdsgatan 8-1
 Fruktträdsgatan 8-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Fruktträdsgatan 8-3
 Fruktträdsgatan 8-4
 Fruktträdsgatan 8-5
 Fruktträdsgatan 8-6
 Fruktträdsgatan 8-7
 Fruktträdsgatan 8-8
 Fruktträdsgatan 8-9
 Fruktträdsgatan 8-10
 Fruktträdsgatan 8-11
 Fruktträdsgatan 8-12
 Fruktträdsgatan 8-13
 Fruktträdsgatan 8-14
 Fruktträdsgatan 8-15
 Fruktträdsgatan 8-16
 Fruktträdsgatan 8-17
 Fruktträdsgatan 8-18
 Fruktträdsgatan 8-19

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en hall med vitmålade väggar och grått klinkergolv. I hallen finns plats för avhängning samt förvaring i en skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum

Vidare in så finner ni bostadens stora och luftiga vardagsrum med plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel i eget tycke och smak. På golvet ligger 3-stavs parkett och väggarnaa är vitmålade.

Härifrån nås en av bostadens härliga balkonger om fem kvadratmeter, här finns plats för mindre loungemöblemang samt grill.

Kök

Från vardagsrummet nås bostadens kök.
Praktiskt och stilfullt kök från Marbodal med vita skåpsluckor och ovan bänkskivan i granit sitter vitt kakel som stänksskydd samt dimbara spotlights. Kökets utrustning består av en induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin, varmluftsugn och micro i arbetshöjd samt kyl och frys i fullhöjd. Mycket förvaring i skåp och lådor. Här finns även plats för matbord för minst 4 personer. Dem vitmålade väggarna och 3-stavs parkett fortlöper från vardagsrummet.

Sovrum

Ni välkomnas in i bostadens sovrum som erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt byrå om så önskas. Gott om förvaringsmöjligheter i den platsbyggda garderoben.

Härifrån nås bostadens andra balkong om sex kvadratmeter som erbjuder härliga soltimmar på eftermiddagarna. Här finns plats för större loungemöblemang.

Badrum

Bostadens badrum har vitt kakel på väggarna och svart klinker på golvet samt dimbara spotlights i taket. Utrustad med wc, handfatskommod med ovansittande spegel, takdusch med vikbara glasdörrar samt inbyggd tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och ovansittande skåp.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd om 6 kvm.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Vatten/avlopp
2 000 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
6 500 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser varm- och kallvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-02-24)
Primärtenergital
90 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Kärnhuset
Org.nummer
769624-6482
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
50 st
Överlåtelseavgift
1313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Inga stora renoveringar planerade. De senaste stora projekten som genomförts är installation av laddstolpar för elbilar samt inglasning av balkonger. Det finns bygglov för inglasning av samtliga balkonger/uteplatser med en balkong ovanför (alltså våning 1 och 2).
Gårdsplats
Gemensam innergård med utemöbler, utegym, lekplats och grill. Mysig gård med gräsytor, samt miljöhus med källsortering. Möjlighet finns att hyra en egen plats för odlingslåda.
Parkering
I föreningen finns 35 parkeringsplatser varav 6 med laddstolpe. Plats kan hyras till en kostnad om 460 kr/månad och med el 660kr/mån plus förbrukning. I dagsläget är det tre personer i parkeringskön. Förtur i kön om man har elbil/laddhybrid.
Några platser för besöksparkering finns i området.
Hyran för parkeringsplats kommer att höjas till 500 kr/månad från april 2024.
Gemensamma utrymmen
Till varje bostad hör ett källarförråd. Vidare har man via föreningen tillgång till cykel- och barnvagnsrum.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telia triple play.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Brf Ekonomen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Allmänt om föreningen
Brf Kärnhuset är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2012. Föreningen köpte fastigheten 2016 (äger marken). Till föreningen hör adresserna: Fruktträdsgatan 2, 4, 6 och 8. Huset är byggt med total svanenmärkning vilket innebär en skön inomhusmiljö och låga uppvärmningskostnader.

Kontrollerat med styrelsen 2023-12-28. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Hildedal

Trädgårdsstad!

Hildedal är en så kallas "trädgårdsstad" på Hisingen. Området är placerat på den mark där tidigare Axel Svenssons handelsträdgård låg och har i dagsläget en mix av flerfamiljshus, etagevåningar, radhus och kedjehus. Området ligger i Centrala Hisingen.

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta