Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Västra Gunnesgärde 39

Tuve

1 rum
40 kvm
1 395 000 kr (slutpris)
2 673 kr/mån
Såld

Välplanerad etta med stor uteplats!

Välkomna till Västra Gunnesgärde och denna mysiga etta med viss industrikänsla. Perfekt för studenten eller som förstaboende. Välplanerade kvadratmeter där köket inrymmer matbord för 2-4 personer och allrummet har plats för såväl soffmöblemang och dubbelsäng. Ni erbjuds även en väl tilltagen uteplats där många sköna dagar och kvällar spenderas. Grillkväll och kubb tillsammans med vännerna är en svårslagen kombo. En inre reparationsfond om 3559kr finns som kan användas till reparationer, underhåll och renoveringar i lägenheten.

Välkomna!

I området finns två närliggande busshållplatser, vilket gör att du snabbt kan ta dig in till city med buss nr 17. Inom bekvämt avstånd i Tuve finns flera skolor och förskolor. För de som uppskattar naturen finns det vackra promenad- och skogsområden att njuta av.
Slutpris
1 395 000 kr
Månadsavgift
2 673 kr/mån
Antal rum
1 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
Boarea
40 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.28616%
Andel av årsavgift
0.29%
Indirekt nettoskuldsättning
33 715 kr
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1968
Lgh.nr
59
Gatuadress
Västra Gunnesgärde 39
Postadress
41747 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Västra Gunnesgärde 39-1
 Västra Gunnesgärde 39-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Västra Gunnesgärde 39-3
 Västra Gunnesgärde 39-4
 Västra Gunnesgärde 39-5
 Västra Gunnesgärde 39-6
 Västra Gunnesgärde 39-7
 Västra Gunnesgärde 39-8
 Västra Gunnesgärde 39-9
 Västra Gunnesgärde 39-10
 Västra Gunnesgärde 39-11
 Västra Gunnesgärde 39-12
 Västra Gunnesgärde 39-13
 Västra Gunnesgärde 39-14
 Västra Gunnesgärde 39-15
 Västra Gunnesgärde 39-16
 Västra Gunnesgärde 39-17
 Västra Gunnesgärde 39-18
 Västra Gunnesgärde 39-19

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter i sex stycken garderober tillsammans med fri avhägning. Ljusa väggar och på golvet ligger vit laminat vilket är genomgående i bostaden.

Allrum

Mysigt allrum där soffgrupp, tv-möbel och säng får plats på ett enkelt och naturligt sätt. Ljusa väggar med avbrott för en härlig grön ton tillsammans med en putsvägg. Härifrån når ni även bostadens väl tilltagna uteplats där många dagar och kvällar spenderas. Plats finns för både loungemöblemang samt matbord och stolar. Utanför uteplatsen erbjuds även stora gräsytor som är perfekt för kubbhänget tillsammans med vännerna.

Kök

Ljust kök med gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Ovan arbetsytorna sitter grått kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i rostfritt. Här finns plats för ett mindre matbord för ca 2-4 personer.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna tillsammans med grått klinkergolv. Utrustningen består av wc, vit handfatskommod med ovansittande spegel, förvaringsskåp samt badkar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
4 200 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 700 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-12)
Prestanda
165 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Gunnesgärde
Org.nummer
757202-6354
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
211 st
Antal lokaler
5 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Inre reparationsfond
3 559 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Planerade renoveringar:

2020-2021
- Energioptimering
- Byte piskställ
- Oljning entrépartier
- Renvoering 10 badrum

2021-2022
- Beskärning träd
- Byte av soprumsdörrar
- OVK-besiktning inkl. åtgärder.

2022-2023
- Foglagning tegel
- Oljning entrépartier


Utförda renoveringar, se årsredovisning.
Parkering
Det finns 101 st parkeringsplatser varav 3 st är handikapplatser och 101 st garage varav 2 st till MC att tillgå för uthyrning. Dessutom finns det 19 st besöksplatser. P-plats kostar 100kr/månad och garage kostar 350 kr/mån.
TV/bredband
Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften och fler kanaler finns att beställa om så önskas. Bredband levereras via ComHem med olika hastigheter och priser. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Primär fastighetsförvaltning.
Övrigt
Närhet till två busshållplatser i området, där buss nr 17 tar dig snabbt in till city. I Tuve finns flera skolor och förskolor på bekväma avstånd. För alla som trivs i naturen finns fina promenad- och skogsområden. Löpspår med varierande sträckor finns det också gott om.
Allmänt om föreningen
Brf Gunnesgärde i Tuve, före detta Tuvehus nr 5. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967–1968 med stora grönområden och härliga ytor för lek och motion. Det finns en stor lekplats med klätterredskap och gungor i området samt sandlådor vid varje hus. All mark där husen står ägs av föreningen och skötseln av grönytorna sker via vår fastighetsförvaltare. Rabatterna vid husen kan du själv vara med att pyssla och plantera i. Föreningen ligger med gångavstånd till Tuve torg där det mesta du kan tänkas behöva finns, matbutiker, apotek, konditori och bibliotek m.m.

Tuve

Omringat av natur med kort färd till city!

Tuve är en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer och endast 10 minuter från Göteborgs centrum. Här finns en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Gott om serviceutbud

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol dit ni enkelt tar er via kollektivtrafiken.

Perfekt för såväl stor som liten

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård med rikt djurliv. Hisingsparken är intilliggande och erbjuder vackra promenadstråk och motionsslingor. Närhet finns också till Sankt Jörgen Park där det finns både spa, motion och restauranger. Havet når ni enkelt med bil eller buss, populära badvikar som Lilleby och Sillvik lockar mycket folk sommartid.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta