Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Tångedal 23

Tuve

141/12 kvm
7 rum
249 kvm
4 050 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Mysigt radhus omgivet av grönska med stor uteplats!

Nu finns chansen att förvärva ett modernt radhus med en stor och mysiga uteplats i grönskande miljö. Bostadens 141 kvadratmeter fördelas på två plan där övre plan präglas av stillsamhet och lugn där bostadens sovrum lägligt är placerade. Entréplanet inrymmer ett fullutrustat kök med matplats för minst 6 personer och ett rymligt vardagsrum som öppnar upp en härlig uteplats med tillhörande trädgård med soligt läge större delen av dagen där du kan njuta av en grönskande omgivning sommartid.

Här bor ni i en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer samt goda förbindelser som tar er in till centrala Göteborg på ca 20 minuter med 17-bussen. Volvo Torslanda och Volvo i Lundby nås enkelt med bil på ca 10 minuter. På Tuve Torg finns all service som kan förväntas i vardagen såsom ICA, Willys, apotek, gym, vårdcentral och flertalet restauranger och dessa ligger på bekvämt promenadavstånd. I Tuve finns även närhet till flertalet förskolor och skolor. Runt hörnet finner ni mysiga promenadstråk och elljusspår i Hisingsparken.
Slutpris
4 050 000 kr
Antal rum
7 rum & kök, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
141/12 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Radhus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1969
Tomtareal
249 kvm
Fast.beteckning
Tuve 7:187
Gatuadress
Tångedal 23
Postadress
41746 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Tångedal 23-1
 Tångedal 23-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Tångedal 23-3
 Tångedal 23-4
 Tångedal 23-5
 Tångedal 23-6
 Tångedal 23-7
 Tångedal 23-8
 Tångedal 23-9
 Tångedal 23-10
 Tångedal 23-11
 Tångedal 23-12
 Tångedal 23-13
 Tångedal 23-14
 Tångedal 23-15
 Tångedal 23-16
 Tångedal 23-17
 Tångedal 23-18
 Tångedal 23-19
 Tångedal 23-20
 Tångedal 23-21
 Tångedal 23-22
 Tångedal 23-23
 Tångedal 23-24
 Tångedal 23-25
 Tångedal 23-26
 Tångedal 23-27
 Tångedal 23-28
 Tångedal 23-29
Fastighetskarta Tångedal 23-30
Fastighetskarta
 Tångedal 23-31
 Tångedal 23-32
 Tångedal 23-33

Rumsbeskrivning

Entre

Entréplan erbjuder hall, kök, vardagsrum, matplats, sovrum och toalett.

Hall

Ni välkomnas in i en ljus och trevlig hall med goda möjligheter för avhängning och förvaring. Ljust målade väggar och tillsammans med klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv.

Kök / Matplats

Modernt kök med gott om förvaring i över- och underskåp. Vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken i rostfritt sitter vitt kakel som stänkskydd. Ljust målade väggar och lamintgolv. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Rymlig matplats för familj och vänner vilket ger möjlighet till trevliga middagar. Härifrån nås den träbelagda altanen med plats för grill och loungemöblemang. Framför altanen finner ni en fin trädgård som bjuder in till lek och tillställningar. Här finns även ett förråd som rymmer mycket.

Vardagsrum

Ett härligt stort vardagsrum med stora fönsterpartier som vetter mot trädgården och bidrar med ett fint ljusinsläpp. Här erbjuds en härlig gemensam yta att umgås på med plats för större möblemang. Ljust målade väggar tillsammans med parkettgolv.

Master bedroom

Från hallen nås master bedroom med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaring i tre platsbyggda garderober. Väggarna är målade i en rogivande grön nyans tillsammans med massivt trägolv.

Toalett

Toalett med målade väggar i grön nyans och plastmatta på golvet. Utrustad med wc, handfat med ovansittande spegel, sidoskåp samt ett öppningsbart fönster.

Övre plan

Övre plan erbjuder tre sovrum, allrum, badrum och klädkammare.

Allrum

Mysigt allrum med takfönster som erbjuder fint ljusinsläpp. Plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel. Härifrån nås vinden.

Sovrum 2, 3 & 4

Bostadens tre andra sovrum har plats för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang. Ljust målade väggar tillsammans med massivt trä på golvet. Sovrummen kan också som kan användas som arbetsrum eller hobbyrum.

Klädkammare

Rymlig klädkammare med gott om förvaringsmöjligheter för familjen.

Badrum

Helkaklat badrum med vita väggar och klinkergolv i blått och vitt. Utrustad med wc, handfatskommod, spegel, högskåp samt badkar. Här har ni lyxen att ha en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare tillsammans med avlastningsbänk och skåp för förvaring.

Garage / Förråd

Till bostaden hör två rymliga förråd varav ett varmförråd.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadsår
1969
Fasad
Eternit
Fönster
3-glas. 2-glas v-rum
Plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Renovering
Montering av solcellsanläggning (2022)
Byte av samtliga element (2014)
Rengöring frånluft (2021)
Luftavfuktare i krypgrund (2013)
Övriga byggnader
Isolerat fristående förråd (2021)

Driftkostnader

Hushållsel
23 000 kr
Vatten/avlopp
2 518 kr
Väg/samfällighetsavgift
14 800 kr
Försäkring
5 600 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
45 918 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten uppvärmning är inklusive el. Posten VA avser vatten. Bostaden har en solcellsanläggning.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2013-08-15)
Prestanda
88 kWh/m2/år

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 211 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1969
Byggnadsvärde
1 939 000 kr
Markvärde
1 272 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Tuve GA:2 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Tuve GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Tuve GA:7 ändamål: Elledning och/eller belysning, Garage och/eller parkering
Avtalsservitut Ledning
Förmån: Officialservitut Väg, 14-TUV-661.5
Last: Avtalsservitut Ledning, 14-IM1-67/6040.1

Tuve

Omringat av natur med kort färd till city!

Tuve är en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer och endast 10 minuter från Göteborgs centrum. Här finns en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Gott om serviceutbud

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol dit ni enkelt tar er via kollektivtrafiken.

Perfekt för såväl stor som liten

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård med rikt djurliv. Hisingsparken är intilliggande och erbjuder vackra promenadstråk och motionsslingor. Närhet finns också till Sankt Jörgen Park där det finns både spa, motion och restauranger. Havet når ni enkelt med bil eller buss, populära badvikar som Lilleby och Sillvik lockar mycket folk sommartid.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta