Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Karta Intresseanmälan

Fiolgatan 6

Västra Frölunda

4 rum
91.7 kvm
2 695 000 kr (slutpris)
6 558 kr/mån
Såld

Välplanerad fyrarummare med inglasad balkong!

Nu kan vi erbjuda en social och trevlig fyrarummare med inglasad balkong i söderläge på Fiolgatan 6 i Västra Frölunda!
Här bor ni i en modern bostad med delvis öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum vilket bjuder in till samvaro och gemenskap. Härifrån når ni även bostadens härliga inglasade balkong som tillsammans med fönster i två väderstreck bidrar med ett fantastiskt ljusspel i rummet och känslan av rymd. Plats för såväl soffhäng som för trevliga middagsbjudningar. Köket har goda arbetsytor och gör det enkelt för er som gillar matlagning. Vidare i bostaden finner ni tre rymliga sovrum, ett helkaklat badrum och gästtoalett samt en klädkammare med gott om förvaringsmöjligheter.

Här bor ni med närhet till Frölunda Torg som erbjuder shopping, restauranger och kommunikationer runt Göteborg. Med gångavstånd har ni även närheten till Ruddalens idrottscentrum med gym.
Slutpris
2 695 000 kr
Månadsavgift
6 558 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband.
Boarea
91.7 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.4979%
Andel av årsavgift
0.4979%
Indirekt nettoskuldsättning
321 326 kr
Våningsplan
6 av 12. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1963
Lgh.nr
91
Gatuadress
Fiolgatan 6
Postadress
42141 VÄSTRA FRÖLUNDA

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Fiolgatan 6-1
 Fiolgatan 6-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Fiolgatan 6-3
 Fiolgatan 6-4
 Fiolgatan 6-5
 Fiolgatan 6-6
 Fiolgatan 6-7
 Fiolgatan 6-8
 Fiolgatan 6-9
 Fiolgatan 6-10
 Fiolgatan 6-11
 Fiolgatan 6-12
 Fiolgatan 6-13
 Fiolgatan 6-14
 Fiolgatan 6-15
 Fiolgatan 6-16
 Fiolgatan 6-17
 Fiolgatan 6-18
 Fiolgatan 6-19
 Fiolgatan 6-20
 Fiolgatan 6-21
 Fiolgatan 6-22
 Fiolgatan 6-23
 Fiolgatan 6-24
 Fiolgatan 6-25
 Fiolgatan 6-26

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i två garderober.

Kök

Stilrent kök från Puustelli med vita köksluckor, rostfria beslag och ovan arbetsbänken i granit sitter grått kakel som stänkskydd samt spotlights. Maskinparken består utav induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin och ugn/mikro samt kyl och frys i fullhöjd. Plats finns för större matsalsgrupp. Klinkergolv tillsammans med vitmålade väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummet har plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Stora fönsterpartier skapar ett trevligt ljusflöde. Fin fiskbensparkett tillsammans med vitmålade väggar.
Härifrån nås bostadens inglasade balkong i härligt söderläge med sol i stort sett hela dagen.

Sovrum 1, 2 & 3

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang eller skrivbord om så önskas. Målade väggar i vitt tillsammans med parkettgolv.

Bostadens andra sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang eller skrivbord. Målade väggar i vitt tillsammans med tarkettgolv.

Bostadens tredje sovrum har också plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang eller skrivbord. Målade väggar i vitt och fiskbensparkett på golvet. Rummen kan också användas som arbetsrum eller barnrum.

Badrum / Gästtoalett

Helkaklat badrum med blått klinkergolv och vita väggar. Utrustningen består av wc, handfat med ovansittande spegelskåp, dusch, handdukstork samt trivsam golvvärme.

Gästtoalett utrustad med wc, handfat med ovansittande spegelskåp.

Klädkammare

Från sovrummen nås klädkammaren med gott om förvaringsmöjligheter.

Förråd

Till bostaden hör ett vindsförråd

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1963
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
6 av 12. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
6 000 kr
Försäkring
2 400 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
8 400 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-11-13)
Primärtenergital
102 kWh/m2/år

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Kvartetten
Org.nummer
757200-9152
Föreningen äger marken?
Antal lägenheter
268 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1999 - Fasaden renoverades och samma år bytte föreningen till 3-glas fönster.
2005 Genomfördes byte av el-central till automatsäkringar.
2005-2007 - Stamrenovering av samtliga V/A stammar i både kök och badrum, i samband med detta totalrenoverades badrum och gästtoaletter.
2006 - Porttelefoner installerades med kamera i entrén med videobild som visas uppe i alla lägenheter. Samma år tilläggsisolerades vindar.
2007 Installation av innerdörrar i hisskorgen.
2008 Innerdörrar i hisskorgen installerades samt nytt hissmaskineri. Samma år energideklarerades fastigheten.
2011-2012 Renovering av balkongerna som även byggdes ut och glasades in.
2014 - Spolades avloppsstammar
2015-2016 Rensning av kanaler samt justering av ventiler i föreningens ventilationssystem. Därefter genomfördes OVK med godkänt resultat.
2016-2017 Relining av husens avloppsledningar (från källarplan och ut i markområdet). 2018 revs takens betongkonsoler samt renovering av tak och fasader avslutades. Relining av avloppsledningar från källarplan och ut i markområdet genomfördes.
2019-2020 Spolades samtliga köksstammar, cykelskjul byggdes om och termostater på radiatorer byttes ut i samband med injustering av värmesystem.
Parkering
Parkeringsplats & Korttidsparkering på HSB Göteborg hanterar uthyrning av parkeringsplatser.
Föreningens kontakt på HSB Göteborg
Ring HSB Boendeservice, tel. 010-442 20 00 eller maila till boendeservice.gbg@hsb.se.
P-plats 150 kronor/månad, P-plats med motorvärmare 250 kronor/månad, laddplats för elbil 450 kronor/månad + 4 kronor/kWh
Gemensamma utrymmen
Alla fyra hus har en välutrustad tvättstuga med en stor och två mindre tvättmaskiner samt tre torkrum. I tvättstugorna finns även en mangel.
Föreningens gästlägenhet ligger i bottenvåningen på Fiolgatan 6 med ingång från husets baksida.
I vindsutrymmet i varje hus har husets lägenheter ett eget förråd. Dessutom finns i källaren ett gemensamt cykelrum samt, i anslutning till entrén, ett gemensamt barnvagnsrum.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV via Com Hem och Internet via Bahnhof (1000/1000 Mbit/s)
Allmänt om föreningen
HSB BRF Kvartetten i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med 268 lägenheter i Göteborg. Föreningen bildades år 1960

Kontroll med styrelsen 2023. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/brf/kvartetten

Västra Frölunda

I detta barnvänliga område finner ni närhet till såväl natursköna omgivningar som förskola och skola. Bekvämt promenadavstånd till Ruddalens motionscentrum och Påvelunds friluftsområden som gör vardagsträningen smidig. Den populära matvarubutiken ICA Nya Varvet finner ni inom cykelavstånd ca 1,5 km bort. Goda förbindelser med buss och spårvagn tar er enkelt runt i området, ut till Saltholmens varma klippor eller in till göteborgspulsens rika nöjesliv.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta