Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Harald Hjärnesgatan 14A

Kvillebäcken

2 rum
49 kvm
1 795 000 kr
4 246 kr/mån

Mysig tvåa med balkong i söderläge!

Välkomna in till denna trivsamma tvårummare på Haralds Hjärnesgatan 14A. Här bor ni i ett fritt och insynsskyddat läge med söderbalkong där ni kan njuta av solen hela dagen och fantastisk utsikt. Ni välkomnas med öppna ytor och god plats för trevligt sällskap. Vidare in i bostaden finner ni ett fullutrustat kök med diskmaskin, ett helkaklat badrum samt gott om förvaringsutrymmen.
I området finns flertalet caféer, barer och restauranger samt Kville Saluhall som erbjuder mat från flera olika håll i världen. Ni har även fina naturområden i närheten såsom Hisingsparken, Keillers Park samt Flunsåsparken. Med en längre promenad eller buss tar man sig enkelt ner till Lindholmen och Eriksberg. Kommunikationer finns det gott om som tar er snabbt in till innerstan eller övriga delar av Göteborg.
Pris
1 795 000 kr
Månadsavgift
4 246 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten och internetuppkoppling.
Boarea
49 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.6945%
Andel av årsavgift
0.6945%
Indirekt nettoskuldsättning
222 829 kr
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1951
Lgh.nr
8
Gatuadress
Harald Hjärnesgatan 14A
Postadress
41740 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Harald Hjärnesgatan 14A-1
 Harald Hjärnesgatan 14A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Harald Hjärnesgatan 14A-3
 Harald Hjärnesgatan 14A-4
 Harald Hjärnesgatan 14A-5
 Harald Hjärnesgatan 14A-6
 Harald Hjärnesgatan 14A-7
 Harald Hjärnesgatan 14A-8
 Harald Hjärnesgatan 14A-9
 Harald Hjärnesgatan 14A-10
 Harald Hjärnesgatan 14A-11
 Harald Hjärnesgatan 14A-12
 Harald Hjärnesgatan 14A-13
 Harald Hjärnesgatan 14A-14
 Harald Hjärnesgatan 14A-15
 Harald Hjärnesgatan 14A-16
 Harald Hjärnesgatan 14A-17
 Harald Hjärnesgatan 14A-18
 Harald Hjärnesgatan 14A-19
 Harald Hjärnesgatan 14A-20

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen med plats för avhängning samt förvaring i en stor garderob. Laminatgolv tillsammans med ljust målade väggar vilket är genomgående i bostaden.

Kök

Modernt och fullutrustat kök med vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken sitter grått kakel som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Tapetserade väggar.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsgrupp. Stora fönsterpartier bidrar med ljusa, öppna och sociala ytor. Ljust målade väggar med en avstickande fondvägg. Härifrån nås även bostadens balkong i söderläge.

Sovrum

Sovrummet har plats för en större säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch.

Förråd

Till bostaden hör två stora förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
2015 - Ny spis
2016 - Renovering av kök
2018 - Ny kyl/frys
2020 - Ny diskmaskin
2023 - Ny fläkt

Driftkostnader

Hushållsel
4 800 kr
Försäkring
1 483 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
6 283 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-12-18)
Primärtenergital
179 kWh/m2/år
Energiklass
G

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg
Org.nummer
716409-5809
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
142 st
Antal lokaler
16 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1980 byttes elen ut
1985 utfördes stambyte
2011 färdigställdes gästlägenheten
2013 utfördes ommålning av trapphus
2015 utfördes radonmätning
2020-2021 Dränering av föreningens hus.

Föreningen arbetar enligt en underhållsplan. Planerade arbeten kommer innefatta bland annat dräneringsprojekt som innefattar alla hus utom Godemansgatan 9.
Parkering
Föreningen förfogar över 15 garageplatser som går att hyra för 550 kr/månad samt 49 parkeringsplatser som går att hyra för 225 kr/månad. Lediga platser i dagsläget på parkeringsplatser, kö på garageplatser. Ofta god rullning på parkeringsplatserna medan garageplatserna är lite längre väntetid.
Gratis parkering längs med gatorna.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering också ansökas hos Göteborgs Stad på vissa adresser.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga i källaren - två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Tvättider bokas manuellt genom att skriva upp sig med namn samt önskad tid på listan utanför tvättstugan.
TV/bredband
Kabel-TV, bredband samt IP-telefoni via ComHem.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Det finns cykelförråd, källarförråd och vindsförråd. Dessutom finns en samlingslokal, gästlägenhet samt en grillplats med trädgårdsmöbler.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg finns belägen mitt på centrala Hisingen och består av 142 bostadsrättslägenheter och 16 lokaler. Fastigheternas byggnader är uppförda 1951. Den totala lägenhetsytan uppgår till 6 728 kvm. Föreningens adresser är Godemansgatan 9 A-E, Gullrisgatan 4 A-D, 5 A-E, Harald Hjärnes Gata 13 A-F, 14 A-C, 18 A-C och Rudenschöldsgatan 15 A-E.

Kontroll med styrelsen 2021-01-10.Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Årsredovisningen som finns bifogad är den senaste vi har att tillgå.

Kvillebäcken

Ett område i förnyelse

I Kvillebäcken finns främst flerbostadshus, men även villaområden i anslutning till Gamla Björlandavägen. Sedan vintern 2010/2011 byggs 2 000 nya lägenheter i Kvillebäcken som tillsammans med Glasiären och Saluhallen vid Vågmästareplatsen utgör en del av centrala Hisingen, som i sin tur är en del av förnyelsen av Backaplansområdet.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är det alltid nära till de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. Bibliotek hittar du på Borstbindaregatan i Glasiären.

Träning eller picknick i det gröna?

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna.

Möjlighet finns till både ridning och golf, bara en liten bit längre ut. Utbudet av träningsanläggningar är stort, Lundbybadet, SATS och Sportlife är några exempel.

Service, affärer, restauranger och skolor – här finns mycket att välja på

Det finns mycket att välja på när det gäller service, affärer och restauranger. Wieselgrensplatsen och Backaplan ligger centralt. I Glasiären hittar du Vårdcentral, Apotek, Folktandvård och ICA.

I närområdet finns Bjurslättsskolan (F–6), Rambergsskolan (F–6) och Santosskolan på Lindholmen (7–9). Två nybyggda förskolor ligger längst ner i två hyreshus i Kvillebäcken. Ytterligare en nyöppnad förskola finns i området.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.