Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Karta Intresseanmälan

Uppegårdsvägen 44

Söbacken

3 rum
79.5 kvm
1 645 000 kr (slutpris)
6 378 kr/mån
Såld

Välplanerad 3:a med inglasadbalkong i Stenungsund!

Varmt välkommen till Uppegårdsvägen 44 i Stenungsund. Denna stora trerummare om 79,5 kvm på andra våningen med inglasad balkong i söderläge erbjuder stora och sociala ytor som präglas av ljusa ytskikt. Föreningens gemensamhetsutrymmen erbjuder bastu, pingisrum samt ett hobbyrum.

Här bor ni med promenadavstånd till folkkära Stenungstorg med handel och restauranger men ni har även goda kommunikationsmöjligheter för att nå storstäderna Göteborg och Uddevalla. Inte nog med att du får mycket av det goda i närheten av bostaden, så får du en toppenlägenhet där allt ingår i avgiften!
Slutpris
1 645 000 kr
Månadsavgift
6 378 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Boarea
79.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.6001%
Andel av årsavgift
0.6001%
Indirekt nettoskuldsättning
618 900 kr
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1966
Lgh.nr
133
Gatuadress
Uppegårdsvägen 44
Postadress
44443 Stenungsund

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Uppegårdsvägen 44-1
 Uppegårdsvägen 44-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Uppegårdsvägen 44-3
 Uppegårdsvägen 44-4
 Uppegårdsvägen 44-5
 Uppegårdsvägen 44-6
 Uppegårdsvägen 44-7
 Uppegårdsvägen 44-8
 Uppegårdsvägen 44-9
 Uppegårdsvägen 44-10
 Uppegårdsvägen 44-11
 Uppegårdsvägen 44-12
 Uppegårdsvägen 44-13
 Uppegårdsvägen 44-14
 Uppegårdsvägen 44-15
 Uppegårdsvägen 44-16
 Uppegårdsvägen 44-17
 Uppegårdsvägen 44-18

Rumsbeskrivning

Hall

Stor möblerbar hall med klinkergolv och golvvärme samt vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring.

Kök / Matplats

Vitt kök med rostfria beslag och ovan arbetsbänk i rostfritt och laminat sitter vitt kakel samt bänkbelysning. Maskinparken består av hällspis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.Klinkergolv i brun nyans och vitmålade väggar
Plats för matbord invid fönstret för ca 4 personer.

Hall

Ni välkomnas in i bostadens hall. På golvet ligger klinker och tapetserade väggar i en vit och ljus ton. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt vilket gör det enkelt att sätta sin egen prägel med möbler och textiler.

Vardagsrum

Vidare möts ni av vardagsrum och kök i en delvis öppen och social planlösning med flertalet fönster i två väderstreck som bidrar med ett fantastiskt ljusspel och känslan av rymd. Vardagsrumsdelen inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ. Plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang, TV-möbel samt eventuellt kontorsbord. Parkettgolv tillsammans med vitmålade väggar.
Från vardagsrummet når ni den inglasade balkongen som vetter mot en bilfri och grönskande innergård.

Kök/Matplats

Stilrent kök från Bosch med skåpsluckor och lådor i vitt med rostfria beslag. Ovan arbetsytan sitter vitt och beige kakel som fungerar som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl & frys. Här finns även plats för större matgrupp. Väggarna är vita och på golvet löper klinkergolv.

Sovrum 1 & 2

Rogivande sovrum med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. En skjutdörrsgarderob erbjuder utrymme för förvaring av kläder. Parkettgolv och vitmålade väggar vilket är genomgående i båda sovrummen.

Bostadens andra sovrum har plats för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang. Stort fönsterparti bidrar med fint ljusinsläpp.

Vardagsrum

I direkt anslutning till köket hittar ni vardagsrummet som rymmer en större soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet når ni bostadens inglasade balkong i söder läge.
På golvet ligger ekparkett och tapetserade väggar i vit och ljus ton.

Badrum / Gästtoalett

Tidlöst helkaklat badrum med grått klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna med dörrar i klarglas.

Helkaklad gästtoalett utrustad med wc och handfat med ovansittande spegelskåp.

Sovrum 1 & 2

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Badrum

Förråd

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1966
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 200 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 800 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten VA avser kall- och varmvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-17)
Primärtenergital
101 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Uppegård i Stenungsund
Org.nummer
753300-0514
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
192 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2017 byttes tvättutrustningen och fjärrvärmesystemet byttes ut.

Föreningen planerar att se över fasader och balkonger samt en stamrenovering som är planerad sedan länge ligger nu i antågande

Stamrenovering kommer ske under våren 2019
Parkering
Föreningen har parkeringsplatser med olika priser beroende på vad medlem efterfrågar. Medlem kontaktar styrelsen när de väl har flyttat in. I dagsläget är det kö för parkeringsplats.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Telia och Telia Triple Play.
Föreningens ekonomi
Föreningen förvaltas av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar.
Övrigt
I källare och andra utrymmen finns en mängd olika förmåner/aktiveter till föreningens medlemmar som tex. gym, bastu, gemensamhetslokal, vävrum, hobbyrum samt pingisrum.
Möjlighet att hyra gemensamhetslokalen för övernattning eller tillställningar.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Uppegård i Stenungsund är en äkta bostadsrättsförening med 192 lägenheter i Stenungsund. Föreningen bildades år 1962 och har fått betyget A för år 2017. Föreningen äger fastigheterna Kopper 3:1, Kopper 4:1 och Söbacken 1:90 i Stenungsund. Den totala lägenhetsytan är 13 644 kvm. Till föreningen hör adresserna Uppegårdsvägen 42-92.


Kontrollerat med styrelsen 2023-06-28. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Söbacken

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta