Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Bergums Prästgårdsbacke 10

Olofstorp

4 rum
108 kvm
2 950 000 kr (slutpris)
5 136 kr/mån
Såld

Modernt kedjehus med två uteplatser och skärdgårdskänsla!

Välkommen till Bergums Prästgårdsbacke 10 i Olofstorp med härligt gavelläge och skärgårdskänsla!
Bostaden erbjuder välplanerade kvadratmeter med ett av områdets finaste terrassläge och uteplats. De stora fönsterpartierna i bostaden bidrar till ett härligt ljusinsläpp som sprider sig genom hela bostaden, vilket skapar en ljus och luftig atmosfär. Ett fullutrustat kök med gott om förvaringsmöjligheter som har direkt utgång till uteplatsen där ni kan njuta av solen hela dagen. Vidare finner ni tre trivsamma och rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt två helkaklade badrum med med tvättutrustning som underlättar vardagen. På tomten finns också en stor asfalterad yta med gott om parkeringsutrymme för 5-6 bilar.

Här bor ni i ett naturnära och familjevänligt område i utkanten av Göteborg. Här har ni nära till förskolor, skolor, dagis, gym och badplatsen Tyrsjön. Från den närliggande busshållplatsen tar ni er direkt till Göteborg på ungefär 30 minuter med expressbussen.
Slutpris
2 950 000 kr
Månadsavgift
5 136 kr/mån
Antal rum
4 rum
Avgiften avser tillgång till bostaden. El, värme, vatten och sophämtning ingår således inte
Boarea
108 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Kedjehus
Andel i föreningen
10.17%
Andel av årsavgift
10.17%
Indirekt nettoskuldsättning
1 148 965 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2017
Lgh.nr
1J
Gatuadress
Bergums Prästgårdsbacke 10
Postadress
42470 Olofstorp

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Bergums Prästgårdsbacke 10-1
 Bergums Prästgårdsbacke 10-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Bergums Prästgårdsbacke 10-3
 Bergums Prästgårdsbacke 10-4
 Bergums Prästgårdsbacke 10-5
 Bergums Prästgårdsbacke 10-6
 Bergums Prästgårdsbacke 10-7
 Bergums Prästgårdsbacke 10-8
 Bergums Prästgårdsbacke 10-9
 Bergums Prästgårdsbacke 10-10
 Bergums Prästgårdsbacke 10-11
 Bergums Prästgårdsbacke 10-12
 Bergums Prästgårdsbacke 10-13
 Bergums Prästgårdsbacke 10-14
 Bergums Prästgårdsbacke 10-15
 Bergums Prästgårdsbacke 10-16
 Bergums Prästgårdsbacke 10-17
 Bergums Prästgårdsbacke 10-18
 Bergums Prästgårdsbacke 10-19
 Bergums Prästgårdsbacke 10-20
 Bergums Prästgårdsbacke 10-21
 Bergums Prästgårdsbacke 10-22
 Bergums Prästgårdsbacke 10-23
 Bergums Prästgårdsbacke 10-24
 Bergums Prästgårdsbacke 10-25
 Bergums Prästgårdsbacke 10-26
 Bergums Prästgårdsbacke 10-27
 Bergums Prästgårdsbacke 10-28
 Bergums Prästgårdsbacke 10-29
 Bergums Prästgårdsbacke 10-30
 Bergums Prästgårdsbacke 10-31

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Ni välkomnas in i hallen med plats för avhängning samt gott om förvaringsutrymme i en stor klädkammare. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade vilket är genomgående i hela bostaden.

Kök

Vidare in i bostaden finner ni detta välplanerade och stilrena Marbodalkök med ett trevligt ljusinsläpp och direkt utgång till uteplatsen. Lackerade köksluckor i grå nyans med rostfria beslag och ett fönster ovanför arbetsytan. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, inbyggd micro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns även plats för matbord för minst 4 personer.

Allrum / Sovrum

Rummet kan även användas som allrum, sovrum eller kontorsrum. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord och skrivbord. Gott om förvaringsmöjligheter i två garderober. Härifrån nås uteplatsen på markplan med plats för loungemöblemang.

Badrum

Från hallen nås bostadens första och stilfulla badrum med vit kakel på väggarna och grått klinkergolv. Utrustad med wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt dusch. Här har ni lyxen att ha en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare tillsammans med avlastningsbänk och skåp för förvaring.

Övre plan

Från hallen nås övre plan där det finns två sovrum, ytterligare ett badrum samt en stor klädkammare med gott om plats för förvaring. Härifrån nås den härliga takterassen.

Vardagsrum

På övre plan finner ni det luftiga vardagsrummet med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Fönster i tre väderstreck bidrar till ett härligt ljusinsläpp, vilket skapar en ljus och luftig atmosfär. Från vardagsrummet når ni bostadens härliga terrass med områdets finaste läge som erbjuder sol större delen av dagen. På altanen finns gott om plats för loungemöblemang samt matbordsmöbel. Här finns även ett förråd som rymmer mycket.

Sovrum 2 & 3

Master bedroom erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Gott om förvaringsmöjligheter i flertalet stora garderober. Rummet ligger i anslutning till badrummet.

Bostadens tredje sovrum erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord och skrivbord om så önskas. Rummet kan även användas som kontorsrum eller barnrum. Förvaring i två stora garderober.

Badrum

Bostadens andra badrum är även det helkaklat i vitt tillsammans med grått klinkergolv. Badrummets utrustning består av wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch samt en handdukstork.

Förråd & Parkeringsplats

Till bostaden hör två förråd med gott om förvaringsmöjligheter.

På tomten finns också en stor asfalterad yta med gott om parkeringsutrymme för 5-6 bilar.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
En- och tvåbostadshus
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning

Driftkostnader

Uppvärmning
7 908 kr
Hushållsel
6 036 kr
Vatten/avlopp
2 400 kr
Renhållning
3 000 kr
Försäkring
4 128 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
23 472 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser varm- och kallvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-09-07)
Primärtenergital
90 kWh/m2/år
Energiklass
C

El

Elbolag
Göteborgs Energi
Elleverantör
Göteborgs Energi
Elförbrukning
673 kWh/m2 år

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Solberget
Org.nummer
769630-4919
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
TV/bredband
TV via fiber från Telia. Bredband via fiber från Telia.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Baker Tilly Föreningen kommer att höja avgiften, men ingen procentsats är bestämd.
Allmänt om föreningen
BRF Solberget i Olofstorp är en äkta bostadsrättsförening och föreningens fastighet består av 10 kedjehus. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen bildades år 2015. Fastighetens area är 3 130 kvm.

Kontrollerat med styrelsen 2024-05-02. Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Bifogad årsredovisning är den senaste vi har att tillgå.

Olofstorp

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta