Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Sandvägen 9

Landvetter

174/26 kvm
8 rum
1 245 kvm
5 495 000 kr

Charmig villa om hela 174 kvadratmeter på lugn återvändsgata i Landvetter!

Varmt välkomna till detta suterränghus om 174 kvadratmeter på Sandvägen 9 i Landvetter med stor altan och grönskande trädgård. Huset erbjuder öppna och luftiga ytor som bjuder in till gemenskap samt stora fönsterpartier vilka ger bostaden ett vackert ljusflöde. Huset erbjuder flertalet sovrum med plats för familj och vänner, övervåningen erbjuder stora sällskapsytor i form av stor matsal och vardagsrum. Från övervåningen når ni även husets gedigna altan som ger möjlighet att avnjuta härliga middagar med familj och vänner i kvällssolen. I entréplan finner ni tvättstuga och rum för förvaring.

Här bor ni i ett lugnt och familjevänligt område på en återvändsgata. En promenad bort hittar ni Landvettersjön. Ett par kilometer bort finner ni Landvetter centrum där det finns allt från livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, bageri, restauranger, bank, bibliotek, kulturhus, skola till träningsmöjligheter och spa. Med goda förbindelser tar ni er enkelt till Göteborg och Borås.
Pris
5 495 000 kr
Antal rum
8 rum & kök, varav 6 sovrum
Boarea/biarea
174/26 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1984
Tomtareal
1 245 kvm
Fast.beteckning
Landvetter 1:9
Gatuadress
Sandvägen 9
Postadress
43836 Landvetter

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Sandvägen 9-1
 Sandvägen 9-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Sandvägen 9-3
 Sandvägen 9-4
 Sandvägen 9-5
 Sandvägen 9-6
 Sandvägen 9-7
 Sandvägen 9-8
 Sandvägen 9-9
 Sandvägen 9-10
 Sandvägen 9-11
 Sandvägen 9-12
 Sandvägen 9-13
 Sandvägen 9-14
 Sandvägen 9-15
 Sandvägen 9-16
 Sandvägen 9-17
 Sandvägen 9-18
 Sandvägen 9-19
 Sandvägen 9-20
 Sandvägen 9-21
 Sandvägen 9-22
 Sandvägen 9-23
 Sandvägen 9-24
 Sandvägen 9-25
 Sandvägen 9-26
Fastighetskarta Sandvägen 9-27
Fastighetskarta
 Sandvägen 9-28
 Sandvägen 9-29
 Sandvägen 9-30

Rumsbeskrivning

Övre plan

Sovrum 1, 2 & 3

Här erbjuds tre sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord, i samtliga sovrum finns garderober med plats för kläder. I det större sovrummet nås även husets gedigna altan. Parkettgolv och tapetserade väggar är genomgående i samtliga sovrum.

Vardagsrum och matplats

Stort och luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp, här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Ekparkett golv med vit tapetserade väggar.

Kök och matplats

Vidare in i huset finner ni köket och matsal/ matplats med gott om plats för större matbord intill det stora fönsterpartiet. Köket har köksluckor i trä av mörk nyans tillsammans med matchande bänkskiva i grå laminat. Ovanför bänkskivan sitter svart kakel som stänkskydd. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd varav frysen har inbyggd ismaskin och tapp för dricksvatten. Genomgående i kök och matplatsen ligger ljusgrått klinkergolv.

Badrum

Modernt helkaklat badrum med grått och vitt kakel på väggarna samt beiget kakelgolv. Utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork samt badkar.

Altan

Välkommen ut till den stora altanen i västerläge! Här får ni plats med allt från lounge grupp, grill, matsalsgrupp, och solsängar allt efter eget tycke och smak.

Entréplan

Hall

Från hallen nås samtliga rum på entréplan samt trappen upp till övervåningen. Ekparkett golv med blommiga tapeter.

Rum 1, 2 & 3

I entréplan finns tre rum som kan användas som sovrum. Dessa går även att använda som hobbyrum, arbetsrum, gästrum eller varför inte som avkopplingsrum och tv-rum.

Allrum

Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möblemang. Ek parkettgolv samt ljusgråa tapeter.

Badrum

Stilrent och ljust helkaklat badrum i svart och vitt. Utrustat med WC, dusch med glasdörrar, handfatskommod med vita luckor och ovansittande spegelskåp.

Förråd

Stort förråd med generös förvaring i platsbyggd garderob.

Tvättstuga

I huset finns utrymme för en tvättavdelning. Utrustningen består av tvättmaskin och torktumlare.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadsår
1984
Fasad
Trä
Stomme
Trä/Mursten
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betongsten
Tak
Betongpannor
Uppvärmning
Värmepump-luft/vatten (el)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Driftkostnader

Hushållsel
30 200 kr
Vatten/avlopp
7 135 kr
Väg/samfällighetsavgift
3 400 kr
Renhållning
2 700 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
43 435 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten uppvärmning är inklusive el. Posten VA avser varm- och kallvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-05-31)
Prestanda
45 kWh/m2/år
Primärtenergital
88 kWh/m2/år
Energiklass
C

El

Elbolag
Härryda Energi
Elleverantör
Göteborgs Energi
Elförbrukning
15680 kWh/m2 år

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 308 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1984
Byggnadsvärde
1 965 000 kr
Markvärde
1 343 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härryda Landvetter GA:10 ändamål: Vägar
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde (2022-12-20)

Landvetter

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.