Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Penselgatan 20

Centrala Hisingen

3 rum
85 kvm
3 795 000 kr
5 263 kr/mån

Modern trea i Kville med balkong!

Välkomna till Penselgatan 20 och denna moderna trerummare med balkong på våning 4/10! I bostaden erbjuds genomgående stilrena materialval och parkettgolv som gör det enkelt för er att sätta en egen prägel. Här bor ni nytt och modernt med en smart planlösning i en lägenhet där ljuset allt som oftast gör sig påmint. Bostaden har en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum vilket bjuder in till samvaro och gemenskap. Badrummet är bekvämt utrustat med tvättutrustning som förenklar vardagen. Rymliga sovrum med optimala förvaringsmöjligheter samt stora fönsterpartier som bidrar med ett härligt ljusinsläpp.

Här bor ni med direkt närhet till goda kommunikationer via den stora knutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen, omsorg, skolor, shopping och restauranger. Via nya Hisingsbron kan man smidigt promenera eller cykla till Centralstationen och Nordstan.
Pris
3 795 000 kr
Månadsavgift
5 263 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme, varm- och kallvatten, kabel-TV och bredband.
Boarea
85 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.3308%
Andel av årsavgift
1.3308%
Indirekt nettoskuldsättning
727 550 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
4 av 10. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2013
Lgh.nr
C1303
Gatuadress
Penselgatan 20
Postadress
41724 GÖTEBORG

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Penselgatan 20-1
 Penselgatan 20-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Penselgatan 20-3
 Penselgatan 20-4
 Penselgatan 20-5
 Penselgatan 20-6
 Penselgatan 20-7
 Penselgatan 20-8
 Penselgatan 20-9
 Penselgatan 20-10
 Penselgatan 20-11
 Penselgatan 20-12
 Penselgatan 20-13
 Penselgatan 20-14
 Penselgatan 20-15
 Penselgatan 20-16
 Penselgatan 20-17
 Penselgatan 20-18
 Penselgatan 20-19
 Penselgatan 20-20
 Penselgatan 20-21
 Penselgatan 20-22
 Penselgatan 20-23
 Penselgatan 20-24

Rumsbeskrivning

Hall / Klädkammare

Ni välkomnas in i en rymlig hall med avhägningsmöjligheter och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammar. Ekparkettgolv och målade väggar i vitt är genomgående i stora delar av lägenheten.

Kök / Vardagsrum

Köket har vita skåpsluckor med rostfria beslag. Ovan den mörka bänkskivan sitter kakel som stänkskydd samt spotlights. Maskinparken består av spishäll, köksfläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Plats finns för ett stort matsalsbord.

Köket och vardagsrummet befinner sig i öppen planlösning med rikligt ljusinsläpp. Vardagsrummet rymmer en soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Härifrån nås bostadens balkong i västerläge.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Den inbyggda garderoberna erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Här är väggarna målade i en grön rogivande nyans.

Bostadens andra sovrum nås från vardagsrummet och har plats för säng med tillhörande sängbord och skrivbord.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt tillsammans med grå klinkers på golvet och spotlights i taket. Badrummet är utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp. Här finns även egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med ovansittande arbetsbänk och förvaringsskåp.

Förråd

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
4 av 10. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
5 550 kr
Försäkring
1 606 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
7 156 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2017-01-24)
Primärtenergital
75 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Silverlöken
Org.nummer
769622-9850
Föreningen äger marken?
Föreningen äger fastigheten inkl. marken.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
81 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ägare ska äga minst 10%
Renoveringar
2023; OVK injustering &besiktning, Brandtillsyn/inspektion, Fuktinspektion&besiktning, uppdatering av mjukvara för porttelefoner, ventilations injustering (inluft/frånluft)
2022- OVK injusteringar & OVK Besiktning samt Brandbesiktning
2022 -Fuktmätnings besiktning utförd och godkänd
2022- Målning av parkeringslinjer & p-plats nummer i garage
2021- Byte av soprumsdörr Föreningen följer en underhållsplan.
2019 - Byte av passagesystem, Ledlampor i båda fastigheter samt garage

Framtida renoveringar och underhållsarbeten är uppdaterade- och följande gäller:
Endast normalt underhåll under 2024-2025.
Föreningens byggnader är 10år gamla och således inga större underhåll kommande år. Vi följer vår underhållsplan.
Parkering
Föreningen förfogar över 42 parkeringsplatser i gemensamt garage under huset. Garageplats går att hyra för ca 1 050 kr/mån.
Det finns även 3 st motorcykelparkering á 450:-/månad.
Till garageplats är det separat kö, AIMO -Park Göteborg har hand om parkeringen och nås på telefon 0771-96 90 00.
Just nu ingen kö, finns platser för Bil/ MC platser samt Cykelboxar.

Föreningen har inga egna besöksparkeringar men längs med färgfabriksgatan samt inne i området finns parkeringar för besökande.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har ett gemensamt sopsugrum med för hushållssopor. Sortering och återvinning av bland annat kartong, papper, plast, metall och glas sker i gemensamma återvinningsrummet för hela nya Kvillebäcken. I källaren finns också ett rum avsett för handikappfordon som behöver laddas.
TV/bredband
Telia är leverantör av TV/Internet/Telefoni 1000/1000Mbit.
Föreningens ekonomi
Föreningens Ekonomiska/Tekniska förvaltning sköts av Bredablick.
Övrigt
Till lägenheten tillhör ett källarförråd. Barnvagn/cykelförråd finns. Cykelgarderob finns att hyra i garaget och kostar 120:-/mån, vi har 12st cykeboxar.
Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egen tvätt utrustning.
Allmänt om föreningen
Brf Silverlöken med fastighetsbeteckning: Kvillebäcken 79:1, Göteborgs kommun består av 81 st bostadslägenheter samt ett underjordiskt P-garage. Föreningens adresser är Färgfabriksgatan 6 och 8 samt Penselgatan 20. Bostäderna är byggda 2011-2013 och huset är ett miljöhus klass silver som är näst högsta energiklassen.

Föreningen har en hemsida där de publicerar nyhetsbrev, nyheter, viktig info samt svar på många frågor. www.silverloken.se

Kontrollerat med styrelsen 2023-12-06. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.