Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Eketrägatan 12C

Kyrkbyn

4 rum
85 kvm
3 300 000 kr (slutpris)
5 052 kr/mån
Såld

Stilren och välplanerad 4:a med balkong!

Nu har vi nöjet att presentera denna fina och sociala fyrarumslägenhet på Eketrägatan 12C med en väl tilltagen balkong. Här erbjuds 85 väldisponerade kvm med genomgående fina materialval, stora öppna ytor och goda förvaringsmöjligheter med en härlig känsla av rymd. Fullutrustat kök med diskmaskin och helkaklat badrum med tvättutrustning som gör vardagslivet extra bekvämt. Sovrummen är lättmöblerade och gott om förvaringsmöjligheter finns i klädkammaren utanför.

Här bor ni i ett lugnt och familjevänligt område med närhet till fina naturområden och idrottsanläggning. Ni bor även med närhet till Älvstranden med restauranger och mataffärer såsom Coop/ICA. Förskola och skola finns inom gångavstånd samt goda förbindelser som tar er in till centrala Göteborg på ca 15 minuter.
Slutpris
3 300 000 kr
Månadsavgift
5 052 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, bredband och kabel-tv
Boarea
85 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.03909%
Andel av årsavgift
2.18461%
Indirekt nettoskuldsättning
878 355 kr
Våningsplan
2 av 8. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2017
Lgh.nr
3-1204
Gatuadress
Eketrägatan 12C
Postadress
41873 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Eketrägatan 12C-1
 Eketrägatan 12C-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Eketrägatan 12C-3
 Eketrägatan 12C-4
 Eketrägatan 12C-5
 Eketrägatan 12C-6
 Eketrägatan 12C-7
 Eketrägatan 12C-8
 Eketrägatan 12C-9
 Eketrägatan 12C-10
 Eketrägatan 12C-11
 Eketrägatan 12C-12
 Eketrägatan 12C-13
 Eketrägatan 12C-14
 Eketrägatan 12C-15
 Eketrägatan 12C-16
 Eketrägatan 12C-17
 Eketrägatan 12C-18
 Eketrägatan 12C-19

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen med plats för avhängning samt förvaring i två garderober. Parkettgolv och ljusa ytskikt är genomgående och löper genom hela lägenheten.

Vardagsrum / Kök

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet i en öppen och social planlösning mot köket. Här finns plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Det finns även plats för en större matsalsgrupp in till det stora fönsterpartiet som bidrar med härligt ljusinsläpp.

Modernt kök från Vedum med vita skåpsluckor och rostfria beslag. Ovan bänkskivan i sten sitter matchande svart kakel som stänkskydd. Maskinparken består av induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror av fabrikat Cylinda.

Sovrum 1, 2 & 3

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang eller skrivbord om så önskas. Här fylls rummet av ett vackert ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti.

Bostadens två andra sovrum har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaringsmöblemang. Rummen kan också användas som arbetsrum.

Badrum / WC

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och mörkt klinkergolv. Utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegel med belysning, handdukstork, dusch samt tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta och förvaringsskåp.

Bostadens WC har vitmålade väggar och mörkt klinkergolv. Utrustad med WC, handfat med ovansittande spegel med belysning.

Klädkammare

Från hallen nås en stor och rymlig klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Förråd

Till bostaden hör ett vindsförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
2 av 8. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
5 400 kr
Vatten/avlopp
1 200 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
8 100 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-02-22)
Primärtenergital
74 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Kyrktornet
Org.nummer
769626-9468
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Inga större underhåll planeras de närmaste åren då byggnaden är i gott skick och nybyggd.
Gårdsplats
Det finns en trevlig gård för gemensamt bruk med lek- och gräsbelagda ytor. Separat miljöhus och cykelhus.
Parkering
Föreningen har ett garage med 29 parkeringsplatser samt 4 MC platser. Finns garageplats att hyra på baksidan av låghuset av Göteborgslokaler Tele: 031-3350100, mail: hyra@goteborgslokaler.se.
Hyra för garage plats är 800 kr/mån, MC plats 375 kr/mån, i dagsläget är det 8 st i kö för garageplats.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har lägenhetsförråd som är placerat på vindsvåningen. I källarplan finns garage med 29 st garageplatser, barnvagn- och rullstolsrum och cykelförråd.
Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SCB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades år 2013. Brf Kyrktornet består av 2 st byggnader i 3 respektive 8 st våningsplan innehållande 56 bostadslägenheter samt två komplementhus

Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning 2023-04-13. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Kyrkbyn

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta