Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Grafiska vägen 4A

Södra Centrum

1.5 rum
35 kvm
2 075 000 kr (slutpris)
2 473 kr/mån
Såld

Stilrent med hög standard och perfekt läge med bra utsikt!

Nu finns möjligheten att förvärva denna nyproducerade 1,5:a om 35 kvm. Bostaden erbjuder en social och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök vilket bjuder in till social samvaro och gemenskap. Stora fönsterpartier i två väderstreck låter dagsljuset flöda in och bidrar till en luftig atmosfär. Hög bekvämlighet med ett fullutrustat kök, badrum med kombimaskin och goda möjligheter till förvaring. Ljusa och stilrena ytskikt vilket gör det enkelt att sätta sin egen prägel på hemmet. Bostaden är ansluten till Skanska SmartHem vilket möjliggör att du kan styra bl.a. dina eluttag och dörrlås samt få notiser om brandvarnare via en mobilapp.

Här bor ni i ett expansivt område med närhet till stadens puls och naturområden som Delsjön där möjlighet finns till både golf och promenadslingor. På gångavstånd finner ni all tänkbar service så som - ICA Maxi, Willys, Apotek, Nordic Wellness, vårdcentral och restauranger. Goda kommunikationer med både buss och spårvagn tar er till Mölndal och centrala Göteborg. Närmast hållplats är Elisedal som tar er till Korsvägen på 4 minuter.
Slutpris
2 075 000 kr
Månadsavgift
2 473 kr/mån
Antal rum
1.5 rum
I avgiften ingår värme och kallvatten. Utöver månadsavgiften på 2 473kr/mån tillkommer ett obligatoriskt tillägg avseende TV/bredband via Telenor om 110 kr/månad. Utöver detta tillkommer även en kostnad för hushållsel och uppvärmning av vatten utifrån individuellt uppmätt förbrukning.
Boarea
35 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.95296%
Andel av årsavgift
0.98105%
Indirekt nettoskuldsättning
485 293 kr
Våningsplan
6 av 9. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2021-2022
Lgh.nr
441603
Gatuadress
Grafiska vägen 4A
Postadress
41263 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Grafiska vägen 4A-1
 Grafiska vägen 4A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Grafiska vägen 4A-3
 Grafiska vägen 4A-4
 Grafiska vägen 4A-5
 Grafiska vägen 4A-6
 Grafiska vägen 4A-7
 Grafiska vägen 4A-8
 Grafiska vägen 4A-9
 Grafiska vägen 4A-10
 Grafiska vägen 4A-11
 Grafiska vägen 4A-12
 Grafiska vägen 4A-13
 Grafiska vägen 4A-14
 Grafiska vägen 4A-15
 Grafiska vägen 4A-16
 Grafiska vägen 4A-17
 Grafiska vägen 4A-18
 Grafiska vägen 4A-19

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen med mattlackad ekparkett och vitmålade väggar som är genomgående i hela lägenheten. Här finns plats för avhängning samt förvaring i två garderober.

Vardagsrum / Kök

Vidare in i bostaden finner ni kök och allrum i en öppen och social planlösning som bjuder in till gemenskap med stora fönsterpartier som tillåter ljuset att flöda och bidrar till en luftig atmosfär. Här har ni möjlighet att möblera utifrån egen smak och tycke. Plats finns för soffa med tillhörande möblemang och matgrupp.

Marbodalkök med vita släta luckor och ovan bänkskivan i laminat sitter vitt kakel som stänkskydd. Utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, inbyggd micro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Sovrum

Här finns plats för säng med tillhörande sängbord. Det stora fönsterpartiet bidrar med ett härligt ljusinsläpp i rummet. Förvaring i en garderob.

Badrum

Helkaklat och stilfullt badrum med vitt kakel på väggarna tillsammans med grått klinker på golvet. Utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegel med belysning, duschhörna, handdukshängare samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare med ovanliggande arbetsbänk och överskåp. I taket sitter dimbara spotlights.

Förråd

Den boende i föreningen innehaver ett lägenhetsförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2021-2022
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
6 av 9. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
1 560 kr
Vatten/avlopp
675 kr
Försäkring
1 200 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
3 435 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten VA avser varmvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-11-28)
Primärtenergital
64 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Stickan
Org.nummer
769638-2949
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
90 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Då fastigheten är nybyggd finns inga renoveringar inplanerade i nuläget.
Gårdsplats
Barnvagnsrum och miljörum finns i fastigheten.
Parkering
13 st platser inom fastigheten och 14 st i intilliggande garage. Prisindikation 1500-1600 kr/mån. För närvarande är det ingen/mycket kort kö.
Gemensamma utrymmen
På gården erbjuds cykelplatser som delas med Brf-Plånet.
Föreningen har bil- samt cykelpool med servicestation inkluderande cykeltvätt, pump samt utrymme att meka.
Timpris 10 kr/h för elcyklar och 15 kr/h för lastcykel. 1 timma bjuder föreningen på.
TV/bredband
Föreningen har gruppanslutning till Telenor
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Fastighetens amortering på det rörliga lånet pausas under år 2023; men kompenseras genom upptrappad amortering från 2024. Enligt styrelsen (2023-01-26). För mer information om föreningens ekonomi se ekonomiskplan samt årsredovisning.
Övrigt
Som nyinflyttad erbjuds du ett 30 dagars busskort kostnadsfritt per lägenhet. För att erhålla detta maila styrelse@brfstickanigoteborg.se inom två månader från din tillträdesdag och ange att du vill ta del av detta tillsammans med ditt namn och lägenhetsnummer. (Gäller ej andrahandshyresgäster).
Allmänt om föreningen
Brf Stickan består av 90 st bostäder samtliga upplåtna med bostadsrätt. Bostadsrättsföreningen bildades 2020-01-15 och består av 11 plan varav 9 bostadsplan.

Huset är i en pågående process för att Svanenmärkas. Det kommer färdigställas när även Brf Plånet är färdigt då hela kvarteret omfattas av samma märkning. Detta kan ge möjlighet för grönt bolån.
För mer information läs mer på: brfstickanigoteborg.se

Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning 2023-06-28. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Södra Centrum

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta