Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Carmencitas gata 21

Eriksberg

152 kvm
139 kvm
8 300 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Modernt 3-plans radhus med takterass i Eriksberg!

Varmt välkommen till Carmencitas gata 21 på attraktiva Eriksbergsplatån. Här finner vi ett mycket tilltalande radhus fördelat på tre plan med en stor takterrass samt kostnadsfri parkeringsplats. Bostaden erbjuder genomgående fina materialval med noggrant valda detaljer, öppna och luftiga ytor som bjuder in till gemenskap samt stora fönsterpartier vilka ger bostaden ett vackert ljusflöde. Vidare i bostaden finner ni tre sovrum med gott om förvaringsmöjligheter, två stora stilrena badrum med dusch och badkar samt separat rymlig tvättstuga. Dessa populära radhus är ritade av Liljewall arkitekter.

Här bor ni med närhet till Eriksbergskajen där flera mysiga caféer, småbutiker och restauranger finns samt grönområden som Färjenäsparkens härliga utflyktslekplats med skatepark, fotbollsplan och utegym. Södra delen av Färjenäsparken skall nu rustas upp och skall avlasta Slottskogen och dess evenemang. Med både buss och båt kan ni enkelt ta er in till Göteborgs innerstad.
Här kommer ni kunna ha en mysig picknick, spela kubb med familj och vänner, ta en mysig promenad eller gå på musikspelningar.
Slutpris
8 300 000 kr
Boarea
152 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Radhus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2008
Tomtareal
139 kvm
Fast.beteckning
Sannegården 81:12
Gatuadress
Carmencitas gata 21
Postadress
41767 Göteborg

Budgivning

Högsta bud
8 300 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Carmencitas gata 21-1
 Carmencitas gata 21-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Carmencitas gata 21-3
 Carmencitas gata 21-4
 Carmencitas gata 21-5
 Carmencitas gata 21-6
 Carmencitas gata 21-7
 Carmencitas gata 21-8
 Carmencitas gata 21-9
 Carmencitas gata 21-10
 Carmencitas gata 21-11
 Carmencitas gata 21-12
 Carmencitas gata 21-13
 Carmencitas gata 21-14
 Carmencitas gata 21-15
 Carmencitas gata 21-16
 Carmencitas gata 21-17
 Carmencitas gata 21-18
 Carmencitas gata 21-19
 Carmencitas gata 21-20
 Carmencitas gata 21-21
 Carmencitas gata 21-22
 Carmencitas gata 21-23
 Carmencitas gata 21-24
 Carmencitas gata 21-25
 Carmencitas gata 21-26
 Carmencitas gata 21-27
 Carmencitas gata 21-28
 Carmencitas gata 21-29
 Carmencitas gata 21-30
 Carmencitas gata 21-31
 Carmencitas gata 21-32
 Carmencitas gata 21-33
 Carmencitas gata 21-34
 Carmencitas gata 21-35

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Ni välkomnas in i hallen med plats för fri avhängning direkt till vänster. På golvet ligger klinkersplattor och väggarna är målade i vitt. Stilrena och enhetliga ytskikt vilka är genomgående i bostaden.

Kök / Vardagsrum

Vidare möts ni av vardagsrum och kök i en delvis öppen och social planlösning med flertalet fönster i två väderstreck som bidrar med ett fantastiskt ljusspel och känslan av rymd. Vardagsrumsdelen inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ. Såväl för avslappnande kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster vid ett matsalsbord. Vitmålade väggar med parkettgolv. Härifrån når ni även bostadens uteplats i österläge med plats för loungemöbelmang och matsalsgrupp.

Modernt och rymligt kök med gott om förvaringsmöjligheter i under- och överskåp upp till tak. Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovanför bänkskivan i natursten sitter vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, köksfläkt, ugn, inbyggd micro i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för matbord för minst 4 personer.

Badrum

Bostadens första badrum är beläget på entréplan. Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet. Utrustningen består av wc, handfatskommod, spegel och dusch.

Övre plan

Från hallen nås övre plan där det finns tre sovrum, ytterligare ett badrum med tvättavdelning.

Sovrum 1, 2 & 3

Masterbedroom har ljust målade väggar tillsammans med en fondvägg och på golvet ligger parkett. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord, skrivbord samt förvaring i en stor garderob. Här fylls rummet av ett vackert ljusinsläpp tack vare ett stort fönsterparti.

Bostadens andra sovrum har även det ljust målade väggar tillsammans med en fondvägg och parkettgolv. Plats finns för säng med tillhörande sängbord, skrivbord samt en garderob. Även i detta rum flödar ljuset tack vare ett stort fönsterparti.

Tredje sovrummet är likt dem andra med ljust målade väggar tillsammans med parkettgolv. Plats finns för säng med tillhörande sängbord, skrivbord samt byrå om så önskas.

Badrum / Tvättavdelning

Bostadens andra badrum är även det helkaklat i vitt tillsammans med grått klinkergolv. Rymligt badrum och ett fönster som bidrar med fint ljusinsläpp. Badrummets utrustning består av wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt badkar.

Allrum / Terass

Tredje våningen bjuder på ett stort allrum med utgång till den härliga takterassen. Här finns plats för loungemöblemang och grill.

Förråd

Under trappan upp till andra våningen finner du ett förråd med gott om förvaringsmöjligheter samt ett förråd ute på tomten.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadsår
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Driftkostnader

Uppvärmning
6 104 kr
Hushållsel
3 439 kr
Vatten/avlopp
4 800 kr
Väg/samfällighetsavgift
5 000 kr
Övrigt
2 788 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
22 131 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser elnät. Posten VA avser vattenförbrukning.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2023-04-20)
Prestanda
101 kWh/m2/år
Primärtenergital
79 kWh/m2/år
Energiklass
C

El

Elbolag
Göteborgs Energi
Elförbrukning
2107 kWh/m2 år

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 726 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2008
Byggnadsvärde
2 976 000 kr
Markvärde
2 750 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Sannegården GA:10 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Sannegården GA:31 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Sannegården GA:40 ändamål: Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Samfällighet: Göteborg Sannegården S:19, Samfällighet: Göteborg Sannegården S:22
Förmån: Officialservitut Tillträde, 1480K-2006F225.138
Förmån: Officialservitut Tillträde, 1480K-2006F225.92
Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 1480K-2006F225.126
Last: Officialservitut Tillträde, 1480K-2006F225.34
Planbestämmelser
Detaljplan (2006-03-21) Fornlämning (1 st)

Eriksberg

Hamnkaraktär och charmig boendemiljö

Fartyg har tillverkats i Eriksbergsvarvet sedan 1500-talet, något som idag ger området dess speciella karaktär och charmiga boendemiljö. Det sista fartyget lämnade varvet 1979. Kvar idag finns den 84 meter höga, orangea kranen – ett starkt landmärke. Norra Älvstranden, där Eriksberg ligger, var bebott redan på 1300-talet då Lindholmens slott fanns här.

Ta Älvsnabben över vattnet

Till och från Eriksberg kan du resa med Cityfärjan Älvsnabben. Den går med täta turer mellan hållplatser på båda sidor av älven och är ett snabbt, smidigt och trevligt sätt att ta sig till centrum – utan bil och parkeringskrångel. Det finns bra förbindelser med buss till centrala staden och Frölunda Torg, bland annat med busslinje 16. Du kan även cykla hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden.

Rikt kultur- och nöjesliv i de gamla hamnkvarteren

Via Göteborgs hamn, Nordens största hamn, passerar en stor del av Sveriges handel med utlandet. Nu pågår en förvandling av de gamla hamn- och varvsområdena till bostadsområden, arbetsplatser, nöjesstråk och kulturkvarter.

På Lindholmen växer en ny stadsdel fram, med IT-företag, bostäder och universitet. Norra Älvstranden erbjuder ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Du som vill träna kan välja mellan flera anläggningar: Friskis & Svettis, Nordic Wellness och SATS. En stor idrottshall finns på Lundby Strand.

På den gamla biografen Aftonstjärnan kan du se revy eller film. Ett välutrustat bibliotek ligger på Lindholmen och vid Lundby Strand hittar du Radiomuseet.

Större konferenser, utställningar och konserter arrangeras på Hotell 11 och i Eriksbergshallen. På Lundbys kulturskola kan barnen spela musik och teater, sjunga, dansa, måla och lära sig att arbeta med keramik.

Kajpromenader, bryggyoga – och mycket mer

I Eriksberg är det alltid nära till naturen och en rad grönområden. Du kan också promenera längs vattnet eller koppla av på en bänk vid kajkanten. Tre stora lekplatser och en fotbollsplan finns i och runt Färjenäsparken – en populär plats som lockar barnfamiljer från hela Göteborgsområdet. Boende i Eriksberg har gångavstånd till Hagabadet Älvstranden Spa och yogastudio. Sommartid erbjuds bryggyoga här.

Stort utbud av service, affärer, restauranger och skolor

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och matvaruaffärer. Längs kajkanterna ligger restauranger och caféer på rad med vacker utsikt över hamninloppet.

I stadsdelen finns alla skolstadier – flera förskolor och grundskolor samt många gymnasieskolor varav några, till exempel Ester Mosessons Restaurangskola, har specialinriktning.

På Norra Älvstranden finns fem grundskolor. Taubeskolan (F–6) ligger i Västra Eriksberg, Bräckeskolan (F–9) i Bräcke och Herrgårdsskolan (F–9), Centrina Lindholmen (6–9) samt Santosskolan (7–9) på Lindholmen. På Lindholmen finns även förskolorna Astris gata 7 på Platån, Ceresgatan 16, Plåtslagaregatan 19 och Kunskapsgatan 3. I Bräcke finns cirka tio förskolor. På Lindholmen ligger dessutom Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta