Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Karta Intresseanmälan

Grönsångarvägen 37

Landvetter

7 rum
1 599 kvm
10 100 000 kr (slutpris)
Såld

Exklusiv och unik villa om hela 216 kvm i Landvetter!

Denna exklusiva villa är belägen på en stor och välplanerad tomt i det lugna bostadsområdet Landvetter. Villan är byggd med högsta kvalitet och är fullt utrustad med moderna bekvämligheter, lyxiga inredningsval samt stilren färgsättning. Bostadens planlösning är rymlig och väl genomtänkt, med generösa ytor för både vardagsliv och underhållning om 216 kvm boarea. På entréplan finns en imponerande hall med högt i tak, ett stort vardagsrum med matplats samt ett modernt kök med köksö. På övervåningen finns två stora sovrum, inklusive ett master bedroom med eget badrum och klädkammare. Här finns också ett vardagsrum, perfekt för avkoppling och underhållning. Nedre plan erbjuder ytterligare ett rum, en gästtoalett, gott om förvaringsutrymmen och en fullutrustad tvättstuga. Här finns också en fullt inredd lägenhet med egen ingång som är perfekt om du har gäster på besök. Den totala biarean för källarplanet uppgår till 108 kvm.
Trädgården är välplanerad med stenlagda ytor, en härlig gräsmatta och en stor trälagd altan. Sommarhalvåret så är utomhusmiljön här svårslagen med det stora trädäcket och poolen. Här vill man hänga med familj och vänner en solig dag. Intill huset finns flertalet uteplatser så att ni kan flytta med solen från tidig morgon tills den går ned. På tomten finns också ett stort dubbelgarage och gott om parkeringsutrymme.
På tomten finns ett fullutrustat attefallshus som i dagsläget är uthyrt. Detta är utrustat med kök, sovloft samt badrum med tvättmaskin.
Denna villa i Landvetter är en imponerande och lyxig bostad som erbjuder allt man kan önska sig för en modern och bekväm livsstil.

Här bor ni i ett naturskönt område med fina promenadstigar. Ett par kilometer bort finner ni Landvetter centrum där det finns allt från livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, bageri, restauranger, bank, bibliotek, kulturhus, skola till träningsmöjligheter och spa.
Slutpris
10 100 000 kr
Antal rum
7 rum & kök, varav 4 sovrum
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Tomtareal
1 599 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Tahult 3:109
Gatuadress
Grönsångarvägen 37
Postadress
43838 Landvetter

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Grönsångarvägen 37-1
 Grönsångarvägen 37-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Grönsångarvägen 37-3
 Grönsångarvägen 37-4
 Grönsångarvägen 37-5
 Grönsångarvägen 37-6
 Grönsångarvägen 37-7
 Grönsångarvägen 37-8
 Grönsångarvägen 37-9
 Grönsångarvägen 37-10
 Grönsångarvägen 37-11
 Grönsångarvägen 37-12
 Grönsångarvägen 37-13
 Grönsångarvägen 37-14
 Grönsångarvägen 37-15
 Grönsångarvägen 37-16
 Grönsångarvägen 37-17
 Grönsångarvägen 37-18
 Grönsångarvägen 37-19
 Grönsångarvägen 37-20
 Grönsångarvägen 37-21
 Grönsångarvägen 37-22
 Grönsångarvägen 37-23
 Grönsångarvägen 37-24
 Grönsångarvägen 37-25
 Grönsångarvägen 37-26
 Grönsångarvägen 37-27
 Grönsångarvägen 37-28
 Grönsångarvägen 37-29
 Grönsångarvägen 37-30
 Grönsångarvägen 37-31
 Grönsångarvägen 37-32
 Grönsångarvägen 37-33
 Grönsångarvägen 37-34
 Grönsångarvägen 37-35
 Grönsångarvägen 37-36
 Grönsångarvägen 37-37
 Grönsångarvägen 37-38
 Grönsångarvägen 37-39
 Grönsångarvägen 37-40
 Grönsångarvägen 37-41
 Grönsångarvägen 37-42
 Grönsångarvägen 37-43
 Grönsångarvägen 37-44
 Grönsångarvägen 37-45
 Grönsångarvägen 37-46

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

I hallen välkomnas ni in på klinkergolv som löper genom hela entréplanet. Hela nedre plan har komfortabel golvvärme och i alla rum sitter spotlights. I hallen finns plats för avhängning samt förvaring i en platsbyggd hallmöbel. Redan här flödar ljuset vackert in i bostaden.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrum, matplats och kök i en öppen planlösning vilket bjuder in till gemenskap. Stora fönsterpartier från golv till tak och fönster i flera väderstreck gör att bostaden fylls med ett härligt ljusflöde. Här finns möjlighet att möblera efter egen smak och tycke. Vardagsrumsdelen rymmer plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Här finns gott om plats för matbord till 8 personer vilket ger möjlighet till trevliga middagar.

Härifrån tar ni er enkelt ut till bostadens oas. Stort altandäck Stort altandäck med plats för loungegrupp, middagsbord och lek.
Poolen kommer förgylla många av årets varmare dagar.

Kök

Toppmodernt och platsbyggt kök av valnöt. Bänkskiva i kvartskomposit med stänkskydd, infälld rostfri diskho och kromad blandare. . Maskinparken är utrustad med spishäll, takfläkt, ugn, integrerad diskmaskin, mikro samt kyl och frys i fullhöjd. Goda förvaringsmöjligheter tack vare flertalet skåp. Här finns även en köksö varvid fyra barstolar får plats.

Jämte köket ytterligare ett rum som idag används som kontor. Perfekt för dig som ofta jobbar hemma eller sitter mycket vid datorn.

Badrum

Helkaklat badrum i vit och svart ton. Utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegel, förvaringsskåp och dusch.

Övre plan

Vardagsrum

Mysigt vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Härifrån nås bostadens stora balkong där ni kan njuta av soltimmarna långt in på kvällen.

Master bedroom

Master Bedroom, rummet med exklusiv hotellkänsla. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och skrivbord. Gott om förvaringsmöjligheter i en stor garderob. Sovrummet har även eget badrum i direkt anslutning, likt de andra badrummen går även detta i vit och svart ton. Utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegel och spabadkar.

Sovrum 2, 3 & 4

Bostadens tre andra sovrum erbjuder plats för en säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöjligheter i en stor garderob. Väggarna är målade i trevliga och lugnande kulörer. Om önskas kan även dessa rum användas som

Nedre plan

På nedre plan finner ni ytterligare ett rum som kan användas som gästrum/arbetsrum/hobbyrum, en gästtoalett och en fullutrustad tvättstuga. Nedre plan erbjuder också en fullt inredd lägenhet med egen ingång som är perfekt om du har gäster på besök.

Badrum / WC

Bostadens andra badrum har vitmålade väggar med grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegel med belysning samt dusch. En känsla av spa och lyx!

Gästtoalett utrustad med wc och handfatskommod med ovansittande spegel.

Tvättstuga

Tvättstugan har gott om förvaring med såväl bänkskåp som överskåp. Praktisk arbetsbänk i sten med rostfri diskbänk. Utrymmet har tvättmaskin, torktummlare och torkskåp.

Attefallshus

På tomten finns ett fullutrustat attefallshus med kök, sovloft samt badrum med tvättmaskin.
Boarea 23,5 kvm
Biarea 6,5 kvm (sovloft)

Garage

Till bostaden hör ett garage med carport.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
3-glas isolerfönster
Tak
Plåt
Grund
Källare
Uppvärmning
Bergvärme med vattenburen golvvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Besiktning (ventilation)
Övriga byggnader
På tomten finns en fristående garagebyggnad samt ett attefallshus.

Driftkostnader

Vatten/avlopp
10 000 kr
Väg/samfällighetsavgift
3 500 kr
Renhållning
1 500 kr
Försäkring
7 380 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
22 380 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-04-12)
Prestanda
40 kWh/m2/år
Primärtenergital
77 kWh/m2/år
Energiklass
C

El

Elbolag
Göteborgs Energi
Elleverantör
ALE energi
Elförbrukning
18000 kWh/m2 år

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 431 000 kr
Taxeringsår
2021
Byggnadsvärde
1 200 000 kr
Markvärde
1 231 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2012-06-18)

Landvetter

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta