Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Ålefiskarns väg 7A

Torslanda

5 rum
262 kvm
7 800 000 kr (slutpris)
Såld

Nybyggt och exklusivt parhus i populära Torslanda med takterrass och utsikt över havet!

Välkommen till Ålefiskarns väg 7A i Torslanda – din ultimata husdröm med enastående möjligheter! Här erbjuds ett nybyggt parhus med spektakulär havsutsikt och ger dig en unik livsstil vid vattnet. Denna utsikt är möjlig genom de stora panoramafönstren som sträcker sig från golv till tak i vardagsrummet. Bostadens 160 kvadratmeter erbjuder gott om utrymme för hela familjen. Här finns generösa öppna ytor och en smart planlösning som skapar en harmonisk atmosfär och ger dig maximal komfort. Stor och härlig takterass om 90 kvadratmeter, där du kan njuta av solen, arrangera middagar under bar himmel eller bara koppla av medan du låter dina ögon vila på horisonten. Detta utomhusutrymme blir ditt eget privata paradis där du kan njuta av frisk havsluft.
Stor takterrass!

Beläget bara ett stenkast från havet ger detta hem dig möjligheten att leva i en av de mest eftertraktade områdena i Torslanda. Här bor ni på bekvämt avstånd till alla nödvändiga bekvämligheter så som matbutiker, restauranger och skolor. Goda kommunikationer som enkelt tar er in till Göteborgs på endast 20 minuter.
Slutpris
7 800 000 kr
Antal rum
5 rum & kök, varav 4 sovrum
Typ
Parhus
Upplåtelseform
Friköpt
Tomtareal
262 kvm
Fast.beteckning
Amhult 2:190
Gatuadress
Ålefiskarns väg 7A
Postadress
42338 Torslanda

Visning

OBS! Ej visning, bostaden är under nyproduktion.
Fyll i din intresseanmälan nedan alternativt kontakta mäklaren för mer info.
Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Ålefiskarns väg 7A-1
 Ålefiskarns väg 7A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Ålefiskarns väg 7A-3
 Ålefiskarns väg 7A-4
 Ålefiskarns väg 7A-5
 Ålefiskarns väg 7A-6
 Ålefiskarns väg 7A-7
 Ålefiskarns väg 7A-8
 Ålefiskarns väg 7A-9
 Ålefiskarns väg 7A-10
 Ålefiskarns väg 7A-11
 Ålefiskarns väg 7A-12
 Ålefiskarns väg 7A-13
 Ålefiskarns väg 7A-14
 Ålefiskarns väg 7A-15
 Ålefiskarns väg 7A-16
 Ålefiskarns väg 7A-17
 Ålefiskarns väg 7A-18
 Ålefiskarns väg 7A-19
 Ålefiskarns väg 7A-20
 Ålefiskarns väg 7A-21
 Ålefiskarns väg 7A-22
 Ålefiskarns väg 7A-23
 Ålefiskarns väg 7A-24
 Ålefiskarns väg 7A-25
 Ålefiskarns väg 7A-26
 Ålefiskarns väg 7A-27
 Ålefiskarns väg 7A-28
 Ålefiskarns väg 7A-29
 Ålefiskarns väg 7A-30
 Ålefiskarns väg 7A-31
 Ålefiskarns väg 7A-32
 Ålefiskarns väg 7A-33
 Ålefiskarns väg 7A-34
 Ålefiskarns väg 7A-35

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i bostaden och slås direkt av välvalda materialval och stilrena ytskikt. Klinkergolv tillsammans med vitmålade väggar.

Vardagsrum / Kök

Vidare in i bostaden finner ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning med stora fönsterpartier som tillåter ljuset att flöda och bidrar tillsammans med den höga takhöjden en luftig atmosfär. Här har ni möjlighet att möblera utifrån egen smak och tycke. Ljusa väggar tillsammans med parkettgolv.

Toppmodernt kök från Ballingslöv med skåpsluckor i grå nyans. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd diskmaskin, varmluftsugn och micro samt kyl och frys i fullhöjd.
Här erbjuds gott om arbetsyta samt förvaringsmöjligheter. I detta kök är det lätt att hitta inspiration till goda middagar.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt och grått från Ballingslöv med noggrant utvalda detaljer som osar spakänsla. Inredningen består av wc, handfatskommod med ovansittande spegel med belysning samt duschhörna.

Tvättstuga

Tvättstugan har gott om förvaring med såväl bänkskåp som överskåp. Praktisk arbetsbänk i sten med rostfri diskbänk. Utrymmet har tvättmaskin, torktummlare och torkskåp.

Övre plan

Takterass

Högst upp finner ni den otroliga takterrassen om 90 kvm med utsikt över Göteborgs inlopp.

Allrum

Härifrån nås bostadens balkong i österläge med en slående utsikt över havet. Här erbjuds en plats för avkoppling med många härliga soltimmar.

Sovrum 1, 2 & 3

Tre rymliga sovrum med plats för säng med tillhörande sängbord och skrivbord om så önskas. Gott om förvaring i garderober.

Badrum

Bostadens andra badrum är likt det första med vitt kakel på väggarna tillsammans med grått klinkergolv. Utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegel med belysning samt duschhörna.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Parhus
Fasad
Trä
Stomme
Betong
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Papp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Ventilation
Frånluft

Driftkostnader

Uppvärmning
15 000 kr
Hushållsel
3 000 kr
Vatten/avlopp
5 000 kr
Väg/samfällighetsavgift
3 230 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkring
4 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
32 230 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Fastigheten är nyproducerad. Därav är driftskostnaderna uppskattade. För mer information om energiberäkning, se Energiberäkningsrapport under "dokument". Uppskattningen kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Den nya ägaren har fritt val av leverantör och prisnivå/premie för hemförsäkringen.

Energideklaration

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 185 000 kr
Taxeringsår
2023
Byggnadsvärde
4 000 000 kr
Markvärde
2 185 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:1 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:7, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:90 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:91 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:96, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:98
Avtalsservitut D-2019-00502465:1
Förmån: Avtalsservitut Elledning, Fiberledning, D202200172324:1.1
Förmån: Avtalsservitut Elledning, Fiberledning, D202200172325:1.1
Förmån: Officialservitut Väg, 1480K-2019F190.1

Torslanda

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta