Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Tornväktaregatan 14A

Utby

100/12 kvm
4 rum
214 kvm
3 750 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Trivsamt radhus i familjevänligt område!

Nu finns chansen att förvärva ett trivsamt radhus på Tornväktaregatan 14A. Bostadens 100 kvadratmeter fördelas på två plan där övre plan präglas av stillsamhet och lugn där bostadens sovrum lägligt är placerade samt ett allrum som kan göras om till två extra sovrum om så önskas. Entréplanet inrymmer ett Marbodalkök som erbjuder gott om arbetsytor för de matlagningsglada, en tvättstuga och wc. Från hallen kommer man ut till ett vidbyggt förråd med gott om plats. Vidare finner ni ett rymligt vardagsrum som öppnar upp mot en härlig uteplats med tillhörande trädgård med soligt läge större delen av dagen där du kan njuta av en grönskande omgivning sommartid. Nära bostaden hittar ni fina promenadstråk kring Utbybergen med fantastisk utsikt över Göteborg, Fjällbo ängar med grillplats där barnfamiljer ofta samlas och umgås, här kan ni fly vardagsstressen och bara njuta av den härliga naturen.

Här bor ni i ett lugnt och avskilt boende med närhet till natur, och på kort gångavstånd finns förskolor, skolor, mataffärer, sportcenter med mera. Med bil, buss eller spårvagn från Bellevue tar man sig snabbt till centrala Göteborg.
Slutpris
3 750 000 kr
Antal rum
4 rum & kök
Boarea/biarea
100/12 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Radhus
Upplåtelseform
Tomträtt
Byggnadsår
1962
Tomtareal
214 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Utby 174:4
Gatuadress
Tornväktaregatan 14A
Postadress
41573 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Tornväktaregatan 14A-1
 Tornväktaregatan 14A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Tornväktaregatan 14A-3
 Tornväktaregatan 14A-4
 Tornväktaregatan 14A-5
 Tornväktaregatan 14A-6
 Tornväktaregatan 14A-7
 Tornväktaregatan 14A-8
 Tornväktaregatan 14A-9
 Tornväktaregatan 14A-10
 Tornväktaregatan 14A-11
 Tornväktaregatan 14A-12
 Tornväktaregatan 14A-13
 Tornväktaregatan 14A-14
 Tornväktaregatan 14A-15
 Tornväktaregatan 14A-16
 Tornväktaregatan 14A-17
 Tornväktaregatan 14A-18
 Tornväktaregatan 14A-19
 Tornväktaregatan 14A-20
 Tornväktaregatan 14A-21
 Tornväktaregatan 14A-22
 Tornväktaregatan 14A-23
 Tornväktaregatan 14A-24
Fastighetskarta Tornväktaregatan 14A-25
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Entréplan består av förutom hallen, därifrån man även kan komma till förrådet, ett kök, vardagsrum samt WC och tvättstuga.

Hall

Ni välkomnas in i bostaden genom hallen där plats finns för avhängning. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet i entrén ligger klinker som sedan övergår till ekparkett vilket är genomgående i hela bostaden. Från hallen kommer man ut till förrådet där man även finner en frys i fullhöjd. Här finns gott om plats för förvaring.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med lättmöblerade ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ. Plats finns för matsalsbord, soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och från vardagsrummet når ni bostadens härliga uteplats med soligt läge större delen av dagen. På altanen finns plats för loungemöblemang och matbordsmöbel. Framför altanen finner ni en fin gräsmatta som bjuder in till lek och tillställningar.

Kök

Marbodalkök med bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp samt plats för matbord intill det stora fönsterpartiet. Perfekt för matlagning och trevliga bjudningar!Utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn samt kyl i fullhöjd. Frys finns i förrådet.

WC / Tvättstuga

WC med tapetserade väggar och klinker på golvet. Här finns wc, handfat med ovansittande spegel samt ett förvaringsskåp.

Vidare finner ni tvättstugan med ljust målade väggar tillsammans med plastmatta på golvet. Utrustat med tvättmaskin.

Övre plan

Från hallen nås övre plan där det finns ett allrum, två sovrum, ett badrum samt två klädkammare med gott om plats för förvaring.

Allrum

Rymligt allrum med lättmöblerade ytor som enkelt kan byggas om till två sovrum om så önskas.

Sovrum 1 & 2

Masterbedroom har ljust tapetserade väggar tillsammans med en fondvägg. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord, förvaringsmöbel eller skrivbord om så önskas. Här fylls rummet av ett vackert ljusinsläpp tack vare gedigna fönsterpartier. Härifrån nås bostadens balkong med vacker utsikt mot grönskande omgivning . I anslutning till master bedroom finns en klädkammare med ytterligare förvaringsmöjligheter.

Bostadens andra sovrum erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbel. Väggarna är ljust tapetserade tillsammans med en fondvägg. Även härifrån nås bostadens härliga balkong. I anslutning till sovrummet finns en klädkammare med ytterligare förvaringsmöjligheter.

Badrum

Helkaklat badrum med golvvärme. Utrustat med wc, handfatskommod, bidé, duschhörna samt handdukstork.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
En- och tvåbostadshus
Byggnadsår
1962
Fasad
Träpanel. Puts på gavel
Stomme
Murverk. Trä
Fönster
3-glas isolerfönster
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Gas
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Renovering
Larm - Verisure

Uteplats

Trädgård med uteplats

Driftkostnader

Uppvärmning
22 000 kr
Vatten/avlopp
3 900 kr
Renhållning
1 300 kr
Övrigt
800 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
28 000 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring, idag har säljarna en fullförsäkring (Stor villaförsäkring) som kostar 4868:-/år. Posten övrigt avser parkeringsplats per år. Uppvärmning utgör statsgas. Uppvärmningskälla kan kombineras med solceller, luftvärmepump etc för att få lägre driftkostnader.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja
Säljarförsäkring
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2023-02-27)
Primärtenergital
223 kWh/m2/år
Energiklass
F

El

Elleverantör
Göteborgs Energi
Elförbrukning
15000 kWh/m2 år

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 878 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1962
Byggnadsvärde
1 239 000 kr
Markvärde
1 639 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomträttsavgäld
19 668 kr/år
Löptid
2042-11-05

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Utby

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta