Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Måns Bryntessonsgatan 19B

Gamlestaden

2 rum
51 kvm
1 745 000 kr (slutpris)
3 795 kr/mån
Såld

Stilren 2:a med inglasad balkong!

Välkomna till denna trivsamma tvåa i Gamlestaden som befinner sig på ett bekvämt avstånd från både natur och stadsliv. Bostaden erbjuder ljusa och stilrena materialval, ett väl tilltaget vardagsrum med plats för matsalsbord som även förlängs i en södervänd inglasad balkong där årets alla dagar gärna spenderas. Fint ljusinsläpp från fönster i två olika väderstreck och badrummet har även det ett fönster för naturligt ljusinsläpp. Här bor ni med närhet till goda kommunikationer, matbutiker, vård och omsorg samt träningsanläggningar.
Slutpris
1 745 000 kr
Månadsavgift
3 795 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Boarea
51 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.71585%
Andel av årsavgift
0.71585%
Indirekt nettoskuldsättning
361 504 kr
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1949
Lgh.nr
46
Gatuadress
Måns Bryntessonsgatan 19B
Postadress
41517 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Måns Bryntessonsgatan 19B-1
 Måns Bryntessonsgatan 19B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Måns Bryntessonsgatan 19B-3
 Måns Bryntessonsgatan 19B-4
 Måns Bryntessonsgatan 19B-5
 Måns Bryntessonsgatan 19B-6
 Måns Bryntessonsgatan 19B-7
 Måns Bryntessonsgatan 19B-8
 Måns Bryntessonsgatan 19B-9
 Måns Bryntessonsgatan 19B-10
 Måns Bryntessonsgatan 19B-11
 Måns Bryntessonsgatan 19B-12
 Måns Bryntessonsgatan 19B-13
 Måns Bryntessonsgatan 19B-14
 Måns Bryntessonsgatan 19B-15
 Måns Bryntessonsgatan 19B-16
 Måns Bryntessonsgatan 19B-17
 Måns Bryntessonsgatan 19B-18
 Måns Bryntessonsgatan 19B-19

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen med plats för avhängning och förvaring i en stor garderob. Parkettgolv med ljust målade väggar, vilket är genomgående i bostaden.

Kök

Kvikkök med beiga köksluckor och rostfria beslag. Ovan arbetsbänken i ek sitter ljust kakel samt spotlights. Gott om förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, inbyggd diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Plats finns för matgrupp till 4 personer intill fönsterpartiet.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni det luftiga vardagsrummet med stora sociala ytor och vackert ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Här finns möjlighet att möblera efter egen smak och tycke med större soffgrupp tillsammans med tillhörande möblemang och förvaringsmöbel. Härifrån nås bostadens inglasade balkong i sydläge.

Sovrum

Ett väl tilltaget och rogivande sovrum. Plats finns för säng med tillhörande sängbord samt skrivbord om så önskas. Utanför sovrummet erbjuds förvaring i en garderob. Stort fönsterparti åt den lugna innergården ger rummet ett härligt ljusinsläpp.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt med grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med ovansittande spegel samt badkar. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1949
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
5 000 kr
Försäkring
1 200 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
6 200 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2017-06-21)
Primärtenergital
118 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Lödöse
Org.nummer
757200-9293
Föreningen äger marken?
Tomträtt, avtal löper till 1 juni 2028.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
142 st varav 3 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
7 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1989 utfördes rotrenovering i form av bl.a. stambyte kök och badrum, dränering, ny el m.m.

Föreningen följer en 30-årig underhållsplan för löpande underhåll.
Parkering
I föreningen finns 54 parkeringsplatser som kan hyras för ca 200 kr/mån. Det finns även 12 garageplatser av vilka 8 hyrs ut till medlemmar för ca 415-565 kr/mån. Separat kö.
Möjlighet till boendeparkering på gatorna finns efter kontakt med Trafikkontoret, Göteborgs kommun.
TV/bredband
Kabel-TV och internet via Telia Fiber.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-08-06)
Övrigt
I föreningen finns tvättstuga med torktumlare och torkrum i respektive byggnad, en fritidslokal som kan hyras av de boende, motionslokal samt gemensamma uteplatser med bänkar, bord och fasta grillplatser som är populära på sommaren.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Lödöse bildades 1946 och består av sju huskroppar i tre våningar. På Måns Bryntessonsgatan 19 finns även två lokaler som hyrs ut av föreningen. Den totala lägenhetsytan uppgår till 7 340 kvm och den totala lokalytan uppgår till 414 kvm. Till föreningen hör adresserna Måns Bryntessonsgatan 15-23 samt Ryttaregatan 2-4.

Gamlestaden

Spännande historia!

Gamlestaden går långt tillbaka och har en intressant historia men även många planerade och pågående projekt. Ungefär där Gamlestadstorget ligger idag fanns på 1500-talet föregångaren till vårt nuvarande Göteborg som kallades Nylöse. När då Göteborg skapades, år 1921, flyttades stadens köpmän in från Nylöse och kvar blev ”gamla staden” och är det vi idag benämner som Gamlestaden. Några hundra år senare står stadsdelen under ständig utveckling och nya bostäder, kontor, butiker och utökad kollektivtrafik har bildats.


Närhet till det mesta

Här bor ni med närhet till det mesta. Det finns inom nära räckhåll flera restauranger, butiker, caféer, matbutiker och träningsanläggningar. Området erbjuder dessutom vårdcentral och flertalet skolor allt från förskola till högstadium. Populära Bellevue marknad har utställare som säljer allt från mat till elektronik och kläder.
Ni tar er enkelt runt Göteborg eller till önskad plats via både buss och spårvagn. Här finns dessutom Pendelstation som åker mellan Trollhättan och Göteborgs Centralstation. Om cykel är att föredra tar ni er enkelt via cykelväg hela vägen in till city.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta