Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Kallhedsliden 11

Torslanda

187/6 kvm
6 rum
1 238 kvm
4 400 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Fin villa i Torslanda med två härliga uteplatser och en stuga på tomten!

Nu har ni chans att förvärva detta trivsamma hus med 147 välplanerade kvadratmeter. Till förfogande finner ni tre sovrum, två badrum samt kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning. Från vardagsrummet nås den träbelagda altanen med plats för grill och loungemöblemang. Utanför huset finner ni en härlig och naturrik trädgård som gränsar till naturen, uteplatsen i samband med trädgården bjuder upp till sociala tillställningar. På fastigheten finns en fullutrustad stuga om 40 kvm för bostadsändamål.
Huset ger er möjlighet att sätta er egen prägel och skapa det hem ni drömmer om. Njut av härliga middagar med familjen på altanen eller i det mysiga vardagsrummet med stora fönsterpartier, perfekt möjlighet att skapa minnen med varandra.

Här bor ni i ett naturskönt område med cykelavstånd till havet samt förskolor och skolor. På bekvämt avstånd finner ni salta bad på Kippholmen samt Björlanda Kile småbåtshamn. Expressbuss tar er enkelt in till Göteborgs innerstad och det närliggande Amhults torg erbjuder matbutiker, restauranger, kläd- och inredningsbutiker.
Slutpris
4 400 000 kr
Antal rum
6 rum & kök, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
187/6 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1936
Tomtareal
1 238 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Nolvik 3:38
Gatuadress
Kallhedsliden 11
Postadress
42363 Torslanda

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Kallhedsliden 11-1
 Kallhedsliden 11-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Kallhedsliden 11-3
 Kallhedsliden 11-4
 Kallhedsliden 11-5
 Kallhedsliden 11-6
 Kallhedsliden 11-7
 Kallhedsliden 11-8
 Kallhedsliden 11-9
 Kallhedsliden 11-10
 Kallhedsliden 11-11
 Kallhedsliden 11-12
 Kallhedsliden 11-13
 Kallhedsliden 11-14
 Kallhedsliden 11-15
 Kallhedsliden 11-16
 Kallhedsliden 11-17
 Kallhedsliden 11-18
 Kallhedsliden 11-19
 Kallhedsliden 11-20
 Kallhedsliden 11-21
 Kallhedsliden 11-22
 Kallhedsliden 11-23
 Kallhedsliden 11-24
 Kallhedsliden 11-25
 Kallhedsliden 11-26
 Kallhedsliden 11-27
 Kallhedsliden 11-28
 Kallhedsliden 11-29
 Kallhedsliden 11-30
 Kallhedsliden 11-31
Fastighetskarta Kallhedsliden 11-32
Fastighetskarta
 Kallhedsliden 11-33
 Kallhedsliden 11-34

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Innanför hallen direkt till höger finner ni plats för avhängning samt ett förråd under trappan längre in i bostaden med goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är målade i en ljus nyans och på golvet ligger skifferplattor. Redan här flödar ljuset vackert in i bostaden.

Vardagsrum 1 & 2

Ett härligt stort vardagsrum med stora fönsterpartier som bidrar med ett fint ljusinsläpp. Här erbjuds en härlig gemensam yta att umgås på med plats för större möblemang. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger klinker. Från vardagsrummet tar ni er ut till uteplatsen där sitter ni insynsskyddat i lugn och ro.

Till vänster om köket finns ytterligare ett vardagsrum med lättmöblerade ytor som bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ samt en öppen spis för att höja mysfaktorn.

Kök

Vidare in i bostaden finner ni köket med gott om plats för större matbord intill det stora fönsterpartiet. Ljust träfärgade köksluckor tillsammans med matchande bänkskiva och grått kakel som stänkskydd. Utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.
Väggarna är målade i en blå nyans och på golvet löper stengolvet vidare som sedan övergår till parkett. Här finns även en barbänk med extra förvaringsmöjligheter. Kök från IKEA.

Badrum

Ljust och modernt helkaklat badrum. Badrummets utrustning består av WC, handfatskommod med förvaring, golvvärme och duschhörna. Här är det även utrustat med en tvättsektion som har både tvättmaskin och torktumlare.

Övre plan

På övre plan finner ni tre rymliga sovrum, alla utrustade med förvaringsmöbel samt ett badrum med badkar och dusch.

Sovrum 1, 2 & 3

Master bedroom har ljust målade väggar och parkettgolv vilket är genomgående i alla sovrum. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord, och skrivbord om så önskas. Gott om förvaringsmöjligheter i stor garderob. Härifrån nås bostadens stora balkong där ni kan njuta av soltimmarna långt in på kvällen.

Bostadens två andra sovrum har plats för säng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel. Ljust målade väggar tillsammans med parkettgolv.

Badrum

Bostadens andra badrum har svarta helkaklade väggar med matchande klinkergolv. Badrummet består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning. Bra förvaring och härligt fint ljusinsläpp. En känsla av spa och lyx!

Stuga

Till bostaden finns en fullutrustad stuga med kök från IKEA, ett sovrum med plats för säng med tillhörande sängbord samt en toalett utrustad med WC och handfat. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett. Här finns också en tvättstuga utrustad med tvättmaskin och dusch.

Garage

Till bostaden hör ett dubbelgarage med carport.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
1936 (Ombyggt 2009)
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas och 2-glas isolerfönster
Bjälklag
Trä
Grundmur
Murad
Tak
Betongpannor, läkt, underlagspapp, råspont
Grund
Krypgrund. Plintgrund
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Besiktning (ventilation)
Renovering
Larm - Verisure

Uteplats

Trädgård med uteplats

Bilplats

Dubbelgarage med carport

Driftkostnader

Uppvärmning
28 000 kr
Renhållning
2 400 kr
Försäkring
10 800 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
41 200 kr
(fastighetsavgift/skatt på 14 275 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten uppvärmning är inklusive el.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja
Säljarförsäkring
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2023-03-03)
Prestanda
60 kWh/m2/år
Primärtenergital
119 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 948 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2008
Byggnadsvärde
2 966 000 kr
Markvärde
1 982 000 kr
Skatt/avgift
14 275 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kallhed GA:4 ändamål: Vägar
Förmån: Avtalsservitut Väg, 14-IM1-84/10415.1
Förmån: Officialservitut Avlopp, 14-BJL-1266.3
Förmån: Officialservitut Väg, 14-BJL-1266.2

Torslanda

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta